Νέοι δημοσιογράφοι στο Future News Worldwide 2018
Νέοι δημοσιογράφοι στο Future News Worldwide 2018 ©

Neil Hanna

Date
Τρίτη 08 Ιουνίου 2021

Ευκαιρία για τους μελλοντικούς δημοσιογράφους της Ελλάδας να μάθουν από τους κορυφαίους δημοσιογράφους του κόσμου

Οι αιτήσεις για το Future News Worldwide 2021 έχουν ανοίξει. Το Future News Worldwide είναι ένα υψηλού κύρους διεθνές συνέδριο για την επόμενη γενιά δημοσιογράφων, που διοργανώνεται από το British Council σε συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης στον κόσμο.

Με κεντρική θεματική «Κλίμα, Covid-19 και άνοδος της παραπληροφόρησης: πώς η δημοσιογραφία μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα έναν κόσμο σε κρίση», το συνέδριο θα προσφέρει ένα πλούσιο και γεμάτο πρόγραμμα για την επόμενη γενιά νέων δημοσιογράφων. Φέτος το συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά προσφέροντας 100 θέσεις σε νέους φοιτητές bloggers, vloggers, φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

Εκτός από την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κορυφαίους δημοσιογράφους και εκπροσώπους ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, οι συμμετέχοντες θα βιώσουν την εμπειρία ενός έκτακτου δελτίου μέσα από την προσομοίωση μιας ειδησεογραφικής αίθουσας με συνθήκες ζωντανού ρεπορτάζ με σκοπό την καταπολέμηση της εξάπλωσης παραπληροφόρησης.

Στο περσινό συνέδριο συμμετείχαν έμπειροι και καταξιωμένοι διεθνείς συντάκτες, παρουσιαστές και δημοσιογράφοι που μοιράστηκαν τις γνώσεις και απόψεις τους με εκπροσώπους από 50 χώρες. Ανάμεσά τους η Maria Ressa, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Rappler Media, ο Jon Snow από το Channel Four, η Christina Lamb, Επικεφαλής Ανταποκρίτρια Εξωτερικού για την εφημερίδα Sunday Times, ο Επικεφαλής του Global News Desk του Reuters Nick Tattersall, και ο Sreenivasan Jain, Διευθυντής Σύνταξης της Τηλεόρασης του Νέου Δελχί.

Με τη συνεισφορά κορυφαίων οργανισμών μέσων ενημέρωσης όπως το Reuters, το Google News Initiative και το UK Schools of Journalism, το Future News Worldwide αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την επόμενη γενιά κορυφαίων δημοσιογράφων να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να κάνουν παγκόσμιες συνδέσεις.

Ποιος μπορεί να κάνει αίτηση;

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από οποιαδήποτε χώρα που θα είναι 18–25 ετών την 1η Ιουλίου 2021.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι σε θέση να μιλούν Αγγλικά σε προχωρημένο επίπεδο και να αποδείξουν το πάθος τους να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στη δημοσιογραφία.

Πώς να κάνετε αίτηση

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας Future News Worldwide.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 8 Ιουνίου 2021 (12.00 μεσημέρι ώρα Αγγλίας).

Η Ελληνίδα συμμετέχουσα στο Future News Worldwide 2019, Άννα Λαμπροπούλου, παροτρύνει όλους τους νέους δημοσιογράφους να υποβάλουν αίτηση:

«Το FNW19 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τέσσερις λέξεις: γνώση, εμπειρία, έμπνευση, αισιοδοξία. Χάρη στην καινοτομία του, αποτελεί κατά τη γνώμη μου μια από τις σημαντικότερες προσπάθειες μεταλαμπάδευσης και ανταλλαγής ιδεών για τους νέους δημοσιογράφους. Η φετινή διοργάνωση κατάφερε να ενώσει 100 συμμετέχοντες από 53 χώρες, να θίξει τα πιο σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα του δημοσιογραφικού κλάδου και να δημιουργήσει ένα δίκτυο για διάδραση και επικοινωνία μεταξύ των κορυφαίων επαγγελματιών του χώρου και των νέων παιδιών που έχουν ως όραμα να εργαστούν για ένα καλύτερο δημοσιογραφικό αύριο. Άλλωστε, δεν γίνεται να ελπίζουμε για μια δημοκρατική και πολυφωνική κοινωνία αν δεν ασχοληθούμε οι ίδιοι δημοσιογράφοι με τη βελτίωση της δημοσιογραφίας συλλογικά και πανανθρώπινα.»

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Βικτωρία Κυριάκη:

Τηλέφωνο 210 369 2337
Email Victoria.Kyriaki@britishcouncil.gr