Αφίσα για το  Φεστιβάλ «Love Unbound»
Date
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024Σάββατο 23 Μαρτίου 2024
Additional information
Θεσσαλονίκη & Αθήνα

Το Φεστιβάλ «Love Unbound: Five Films for Freedom» επιστρέφει αυτόν τον Μάρτιο με τη δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωσή του και με δραστηριότητες που φέτος φιλοξενούνται τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα!

Εξερευνώντας και εμβαθύνοντας στην ισότητα των φύλων και στις διαφορετικές ΛΟΑΤΚΙ+ εμπειρίες, το φεστιβάλ αξιοποιεί την μετασχηματιστική δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού σε ένα πρόγραμμα που συν-επιμελούμαστε και συν-διοργανώνουμε με την Parenthesis και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στο παγκόσμιο μας πρόγραμμα Five Films for Freedom, το οποίο περιλαμβάνει μια συλλογή ΛΟΑΤΚΙ+ ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Μέσα από προβολές ταινιών, συζητήσεις και εργαστήρια ενδυνάμωσης και καθοδήγησης, το φεστιβάλ στοχεύει να ανοίξει έναν αμερόληπτο και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο πάνω στα τρέχοντα ζητήματα της ισότητας των φύλων βασιζόμενο σε «αληθινές ιστορίες ζωής», με σημείο αναφοράς την τέχνη του κινηματογράφου.

Στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος του «Love Unbound», θα πραγματοποιήσουμε μια σειρά συζητήσεων και εργαστηρίων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματιών από τον χώρο του κινηματογράφου και πρεσβευτών σε θέματα ισότητας, ένα εργαστήριο καθοδήγησης για επαγγελματίες από τον χώρο του πολιτισμού με το Women on Top στην Αθήνα, καθώς και δράσεις δικτύωσης και DJ sets.

Επίσης, θα φιλοξενήσουμε ένα εργαστήριο από το Stronger Together, το διεθνές πρόγραμμά μας που στοχεύει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος που θα φέρει τους νέους σε επαφή με εκπροσώπους των κυβερνήσεων, της κοινωνίας των πολιτών, των επιχειρήσεων και των θεσμών για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων του 21ου αιώνα, όπως η ισότητα των φύλων.

Η δεύτερη αυτή διοργάνωση του φεστιβάλ επιδιώκει να ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο πάνω στα ζητήματα της ταυτότητας των φύλων, προωθώντας την κατανόηση και την ενσυναίσθηση και ενθαρρύνοντας τη δράση για μια πιο συμπεριληπτική και ισότιμη κοινωνία, δίνοντας έμφαση στις αρχές της Διαφορετικότητας, της Ισότητας, της Συμπερίληψης και της Προσβασιμότητας «Diversity, Equity, Inclusion, Accessibility» (ΔΕΙΑ) στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες.

Θεσσαλονίκη

Πότε Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024
Πού Ypsilon (ΥΨΙΛΟΝ)
Εδέσσης 5
546 25 Θεσσαλονίκη

Αθήνα

Πότε Σάββατο 23 Μαρτίου 2024
Πού Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100
118 54 Αθήνα

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Μαρία Παπαϊωάννου:

Email Maria.Papaioannou@britishcouncil.gr
Τηλέφωνο 210 369 2336