Βανέσσα Γκέμπι
Vanessa Gebbie
Date
Πέμπτη 08 Μαρτίου 2012 - 19:30
Τοποθεσία
Αθήνα

Έξι Φωνές, Έξι Γυναίκες

Τον Οκτώβριο του 2011 η EUNIC Ελλάδος κάλεσε έξι γυναίκες συγγραφείς – Βανέσσα Γκέμπι (Βρετανία), Ρέα Γαλανάκη (Ελλάδα), Μάρτα Πεσσαροδόνα (Ισπανία), Ντάτσια Μαραΐνι (Ιταλία), Ρήνα Κατσελλή (Κύπρος) και Αννέττε Μάττσον (Νορβηγία) – να καταγράψουν τις δικές τους εμπειρίες, βιώματα και ιδέες πάνω στο θέμα της Ισότητας των Φύλων, μέσα από τη μοναδική ματιά μιας γυναίκας συγγραφέως.

Οι συγγραφείς ανταποκρίθηκαν με έξι υπέροχα διηγήματα που περιλαμβάνονται σε μια έκδοση που παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της EUNIC την ημέρα του εορτασμού της γυναίκας.

Μη χάσετε την παρουσίαση του συλλογικού τόμου διηγημάτων των έξι γυναικών συγγραφέων από την Ευρώπη, με τίτλο «Έξι φωνές, έξι γυναίκες: Διηγήματα», που παρουσιάζουμε στο πλαίσιο της EUNIC Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε μια μοναδική εκδήλωση με τη συμμετοχή των συγγραφέων Βανέσσα Γκέμπι, Ρέα Γαλανάκη, Μάρτα Πεσσαροδόνα και Αννέτε Μάττσον.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της EUNIC Ελλάδος, Εουσέμπι Αγιένσα Πρατ, Διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και η Μαρία Στρατηγάκη, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαίρη Αδαμοπούλου.

Θα υπάρχει διερμηνεία στα Ελληνικά.

Βανέσσα Γκέμπι

Η Βανέσσα Γκέμπι είναι από την Ουαλία και ζει μαζί με την οικογένειά της στη Νότια Αγγλία. Διηγήματά της έχουν τιμηθεί με διάφορα βραβεία κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ανθολογίες. Ασχολείται επίσης με την ποίηση κι έχει εκδώσει μέρος του ποιητικού της έργου. Το πρώτο μυθιστόρημά της «The Coward’s Tale» (από τον εκδοτικό οίκο Bloomsbury) ανακηρύχθηκε Βιβλίο της Χρονιάς για τους UK Financial Times.

Πότε Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, 19.30
Πού Ινστιτούτο Θερβάντες
Μητροπόλεως 2
105 57 Αθήνα