Jemma Kennedy
Date
Πέμπτη 04 Απριλίου 2019Κυριακή 07 Απριλίου 2019
Τοποθεσία
Εθνικό Θέατρο, Αθήνα

Σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο διοργανώνουμε ένα τριήμερο σεμινάριο θεατρικής γραφής για παιδικό και εφηβικό θέατρο.

Το σεμινάριο θα διδάξει η Jemma Kennedy, καταξιωμένη Βρετανίδα θεατρική συγγραφέας και καθηγήτρια, έργα της οποίας έχουν ανέβει στο Connections του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας και στο Unicorn στο Λονδίνο, θέατρο ορόσημο στην ιστορία του παιδικού θεάτρου. Το θεατρικό της έργο «Ο Πρίγκιπας και ο Φτωχός», εμπνευσμένο από την ομότιτλη γνωστή ιστορία του Μαρκ Τουαίην, ανεβαίνει φέτος στο Μικρό Εθνικό, από ένα 13μελή θίασο.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η διερεύνηση των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη δημιουργία θεατρικού υλικού για παιδιά και νέους. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα προσεγγίσουμε το θέμα από διαφορετικές σκοπιές, καλύπτοντας πεδία όπως:

 • σύλληψη μιας πρωτότυπης ιδέας και θεατρική συγγραφή
 • η διαδικασία θεατρικής διασκευής ενός έργου παιδικής λογοτεχνίας
 • θεατρική γλώσσα και stagecraft
 • συγκρότηση καλλιτεχνικών προτάσεων για οργανισμούς.

Συμμετοχή

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν με την αποστολή σύντομου βιογραφικού και επιστολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση diamantopoulou@n-t.gr.

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος: 28 Μαρτίου 2019

Οι αιτήσεις θα περάσουν από διαδικασία επιλογής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας στον βαθμό που να μπορεί κανείς να χειριστεί και τον προφορικό και τον γραπτό λόγο.

Πρόγραμμα


Πότε
 • Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, 10.00–16.00
 • Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, 10.00–16.00
 • Σάββατο 6 Απριλίου 2019, 10.00–16.00
 • Κυριακή 7 April 2019 (προαιρετικά)
  Σύντομες παρουσιάσεις / Kλείσιμο
  Η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί.
Πού Θέατρο Rex
Πανεπιστημίου 48
106 78 Αθήνα

Ανοιχτή συζήτηση

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα παραστεί ως φιλοξενούμενος ομιλητής ο κ. Justin Audibert, νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Βρετανικού θεάτρου Unicorn, ενός ιστορικού οργανισμού με παγκόσμια φήμη και τεράστια δυναμική στο θέατρο για νεανικό κοινό.

Με αφορμή την επίσκεψη του, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός, η Υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού Σοφία Βγενοπούλου, ο Justin Audibert, η Jemma Kennedy, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Σοφία Πάσχου, σκηνοθέτης, η Χαρα Τσουκαλά πρόεδρος του Δικτύου στην Εκπαίδευση και ο Λάκης Κουρετζής, θεατροπαιδαγωγός.

Την συζήτηση θα ανοίξει και θα συντονίσει η Μαρία Κρύου, δημοσιογράφος.

Η συζήτηση θα γίνει στα Ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση για τους ξένους ομιλητές μας.

Πότε Σάββατο 6 Απριλίου 2019, 17.30
Πού Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»
Κτίριο Τσίλλερ
Αγίου Κωνσταντίνου 22–24
104 37 Αθήνα

Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Λίγα λόγια για την Jemma Kennedy

Τα πρόσφατα θεατρικά έργα της Jemma Kennedy συμπεριλαμβάνουν τα «Genesis Inc.» για το θέατρο Hampstead, «Ο Πρίγκιπας και ο Φτωχός» και «Το Καλοκαιρινό Βιβλίο» για το θέατρο Unicorn, «Μην Ταΐζετε τα Ζώα» για το πρόγραμμα Connections του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας, «Ο Μεγάλος Παραλογισμός» για το Lost Theatre στο Λος Άντζελες, «Το Δώρο» για το φεστιβάλ Hoard του θεάτρου New Vic και «Αφήγηση σε Δεύτερο Πρόσωπο» για το θέατρο Tonic. Η επικείμενη δουλειά της στο θέατρο περιλαμβάνει μια διασκευή του βραβευμένου μυθιστορήματος της Sally Gardner «Σάπιο Φεγγάρι» και το μιούζικαλ «Electric Ladies». Η Jemma έχει διδάξει θεατρική συγγραφή στη Βρετανία σε οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο, όπου και δημιούργησε το New Views, που αποτελεί διαδικτυακό σεμινάριο θεατρικής συγγραφής για νέους. Εντός της χρονιάς θα κυκλοφορήσει το βιβλίο της για τη δραματουργία «How to Build A Play» από τις εκδόσεις Nick Hern Books.

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Τζούλια Διαμαντοπούλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση diamantopoulou@n-t.gr.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων.