Λογότυπο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
International Museum Day 2014 logo
Date
Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 -
14:0023:59
Τοποθεσία
Σπίτι της Κύπρου, Αθήνα

H ΕUNIC Athens – Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε. μέλος της οποίας είναι το British Council – συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2014, με ένα συνέδριο με τίτλο «Περιφερειακά Μουσεία και Ευρωπαϊκή Ταυτότητα: Παρελθόν και Μέλλον» που θα διερευνήσει το ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής ταυτότητας.

To συνέδριο θα εξετάσει την σχέση και αλληλεπίδραση ανάμεσα σε περιφερειακές, πολυπολιτισμικές εκφράσεις και κοινές ευρωπαϊκές αξίες, επισημαίνοντας θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά που σχετίζονται με τα μουσεία της περιφέρειας.

Ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από περιφερειακά μουσεία της Ευρώπης θα μοιραστούν τις απόψεις και τις προτάσεις τους σχετικά με το ρόλο και τη σημασία των περιφερειακών μουσείων τόσο για κοινότητές τους όσο και για ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό κοινό.

Ο Βρετανός ομιλητής από το Arts Council της Αγγλίας, Michael Cooke, θα αναφερθεί στο πρόγραμμα «Renaissance in the Regions» και θα διερευνήσει τα αποτελέσματα μιας επένδυσης πολλών εκατομμυρίων για την ανανέωση των περιφερειακών μουσείων.

Πληροφορίες

Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Μαρία Παπαϊωάννου

Τηλέφωνο 210 369 2336
Email Maria.Papaioannou@britishcouncil.gr