Λογότυπο: Η Βραδιά του Ερευνητή 2014
Date
Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014
Τοποθεσία
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθο, Πύλο, Ρόδο, Ηράκλειο & Ρέθυμνο

Για μια ακόμη χρονιά, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τη Βραδιά του Ερευνητή, τη μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο συγχρόνως σε εκατοντάδες πόλεις στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Με σύνθημα «Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού» η φετινή βραδιά διοργανώνεται σε εννέα πόλεις της Ελλάδας – Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθο, Πύλο, Ρόδο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο  – και μας προσκαλεί να έρθουμε σε επαφή με τους ερευνητές και να ανακαλύψουμε γιατί το έργο τους έχει σημασία για εμάς και την καθημερινότητά μας.

Στην Ελλάδα για τη «Βραδιά του Ερευνητή» ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά», το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «SciCo».

Από τις έξι το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, το έργο τους αλλά και την σημαντική τους προσφορά, να πάρει μία γεύση από την καθημερινότητά τους και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης.

Από την παρατήρηση των πιο μακρινών άστρων μέχρι την εικονική περιήγηση στις ελληνικές θάλασσες κι από το κέντρο του ατόμου στην καρδιά του κυττάρου, αυτή τη χρονιά στη Βραδιά του Ερευνητή, η έρευνα σε ταξιδεύει παντού!

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Κεντρική εκδήλωση Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, 18.00–00:00
Pre-events 6, 12 & 19 Σεπτεμβρίου 2014

Περισσότερες πληροφορίες

Η Βραδιά του Ερευνητή

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκίνησε το 2005 κι έκτοτε, έχοντας κερδίσει τη θέση της ανάμεσα στις σημαντικές πρωτοβουλίες που προωθούν την επιστήμη, γιορτάζεται παράλληλα σε όλες τις συμμετέχουσες πόλεις την τελευταία Παρασκευή κάθε Σεπτεμβρίου. Αποτελεί μέρος του προγράμματος «People» (Marie Curie Actions) και οι εκδηλώσεις της εντάσσονται στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.