Τρίτη 07 Μαρτίου 2017 Προθεσμία για δηλώσεις ενδιαφέροντος

Σε συνεργασία με την Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Πολεμικών Κοιμητηρίων (Commonwealth War Graves Commission – CWGC), σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο νέο συναρπαστικό πρόγραμμα για σχολεία, «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται», που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο εκατό χρόνων από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων της Αντάντ στη Θεσσαλονίκη (Μακεδονικό Μέτωπο) κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν ξεχνούμε τους ήρωες από κάθε μεριά του πλανήτη, που έδωσαν τη ζωή τους και σήμερα βρίσκονται θαμμένοι στα κοινοπολιτειακά κοιμητήρια της Βόρειας Ελλάδας. Η CWGC είναι ο φορέας που φροντίζει τους τάφους και τα μνημεία 18.000 πεσόντων στρατιωτών της Κοινοπολιτείας καθώς και 400 στρατιωτών άλλων εθνικοτήτων σε 25 κοιμητήρια σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμά μας, «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται», προσκαλεί σχολεία να επισκεφθούν και να εξερευνήσουν τα Κοινοπολιτειακά Κοιμητήρια της CWGC στη Μίκρα, στο Ζέιτενλικ, στη Δοιράνη και στο Πολύκαστρο και ανιχνεύοντας τις προσωπικές ιστορίες όλων αυτών των ανδρών και των γυναικών που είναι θαμμένοι εκεί, να ανταποκριθούν δημιουργικά στη μοναδική αυτή εμπειρία μέσα από την ποίηση, τη μουσική και την τέχνη.

Σε συνεργασία με τον βρετανικό κοινωφελή οργανισμό Never Such Innocence, που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σε σχέση με την ιστορία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από τις τέχνες, μέσα στο 2017 θα πραγματοποιήσουμε μια σειρά σεμιναρίων για δασκάλους και θα προσκαλέσουμε τους μαθητές να αντλήσουν έμπνευση από τους 12.000 Βρετανούς στρατιώτες που πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων, αλλά και των Γάλλων και των Σέρβων για την ελευθερία της Ελλάδας.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επικοινωνήστε με την Χρυσούλα Μελίδου μέσω email στο Chrysoula.Melidou@britishcouncil.gr ή στο τηλέφωνο 2310 378 314.

Προθεσμία για δηλώσεις ενδιαφέροντος: έως Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Το 2016 πραγματοποιήσαμε ένα πρώτο πιλοτικό εργαστήριο στο Πολεμικό Κοιμητήριο της CWGC στο Φάληρο, στην Αθήνα, σε συνεργασία με τη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου. Δείτε το βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του εκπαιδευτηρίου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι