Λογότυπο Social Business Excellence Awards
Date
Δευτέρα 09 Ιουνίου 2014 - 00:00Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014 - 00:00
Τοποθεσία
Σε όλη την Ελλάδα

Μαζί με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Enterprise Europe Network-Hellas, και σε συνεργασία με την Α.Σ. Πρόσβασις, έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε τη θεσμοθέτηση των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας «Social Business Excellence Awards», τα οποία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Σκοπός μας είναι να επιβραβεύσουμε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια υφιστάμενων ή υπό ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων και να αναδείξουμε τα πρόσωπα που εφαρμόζουν καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.

O διαγωνισμός επικεντρώνεται στην παρουσίαση έμπειρων αλλά και νέων κοινωνικών επιχειρηματιών που στρέφονται σε εναλλακτικές μορφές επιχειρηματικότητας, όπως η κοινωνική επιχειρηματικότητα, στην επιβράβευση των καινοτόμων ιδεών που αναπτύσσονται προς όφελος της κοινωνίας και στην παρουσίαση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ως βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη, με στόχο να αποτελέσει απάντηση στα προβλήματα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Μέσα από αυτά τα βραβεία στοχεύουμε να στηρίξουμε τη δημιουργική επιχειρηματικότητα που συνδυάζει την παραγωγή πλεονάσματος, με το μετρήσιμο κοινωνικό αντίκτυπο και να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο μεταξύ των νέων κοινωνικών επιχειρηματιών, των φορέων καινοτομίας, των θεσμικών φορέων, των μεγάλων επιχειρήσεων και των μελών της επενδυτικής επιχειρηματικότητας.

Εάν είσαστε κοινωνικοί επιχειρηματίες με την δική σας start up εταιρεία με έδρα την Ελλάδα δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό μας για να παρουσιάσετε την εταιρεία σας και το επιχειρηματικό σας πλάνο μπροστά σε μια ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών και διεκδικήστε ένα από τα βραβεία μας!

Λήξη προθεσμίας συμμετοχής: Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 (23:59 ώρα Ελλάδας)

Νικητές

Οι νικητές των Social Business Excellence Awards 2014 είναι:

  • Social Enterprise of the year: Κοιν.Σ.Επ. Μύρτιλλο
  • Community Impact Award: ΜΚΟ Διογένης για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία»
  • Health and Social Care Social Enterprise 2014: Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης του Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου
  • Green Social Enterprise 2014: Κοιν.Σ.Επ. Γη Θεσσαλίς
  • Innovation Social Enterprise 2014: Κοιν.Σ.Επ. ΚΑΛΛΟΝΗ-ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΝΟΥ
  • Education and Culture Social Enterprise 2014: Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς
  • Social Enterprise Start-Up 2014: Κοιν.Σ.Επ. Roi Cat