Η σκηνοθέτης Xiaolu Guo στα γυρίσματα της ταινίας της «UFO in Her Eyes»
Date
Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018
Τοποθεσία
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Αθήνα

Το Athens Avant-Garde Film Festival – AΑGFF (Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου) επιστρέφει, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας. Η 9η έκδοση του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 28 Οκτωβρίου 2018 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, προσφέροντας πολλές εκπλήξεις και υποσχόμενο να αναδείξει ότι πιο φρέσκο και καινοτόμο διαθέτει το παγκόσμιο σινεμά σήμερα.

Ως μέρος του επίσημου προγράμματος, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το αφιέρωμα στη Xiaolu Guo, η οποία μάλιστα θα επισκεφτεί την Αθήνα 24 με 27 Οκτωβρίου προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα masterclass στη Ταινιοθήκη.

Η Xiaolu Guo είναι καταξιωμένη συγγραφέας, σκηνοθέτης και φεμινίστρια, τα βιβλία της οποίας έχουν μεταφραστεί σε 28 γλώσσες, ενώ η ταινία της «She, a Chinese (2009)» κέρδισε το Golden Leopard στο Locarno Film Festival. Θεωρείται ως μια από τις πλέον πετυχημένες Κινέζες συγγραφείς που ζουν και έχουν εκδώσει στη Βρετανία. Πρόσφατα το «Nine Continents: A Memoir In and Out of China» κέρδισε το National Book Critics Circle Award (2017), ενώ το 2013 ανακηρύχθηκε Καλύτερη Νέα Βρετανίδα Συγγραφέας από το περιοδικό «Granta».

Masterclass

Η Xiaolu Guo θα πραγματοποιήσει ένα δίωρο masterclass με θέμα «Documentary novels on filming and writing». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πότε Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 15.30–17.30
Πού Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48
104 35 Αθήνα

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Μαρία Παπαϊωάννου:

Email Maria.Papaioannou@britishcouncil.gr
Τηλέφωνο 210 369 2336