Επιπρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια της υγείας σας

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Έφτασε η στιγμή να επικεντρωθούμε και πάλι στους εκπαιδευτικούς σας στόχους και ανυπομονούμε να δούμε εσάς και τα παιδιά σας σύντομα.

Έχουμε λάβει επιπρόσθετα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλειά σας στα διδακτικά και εξεταστικά μας κέντρα.

Εικονίδια σχετικά με τον αερισμό και την απολύμανση του χώρου
Εικονίδια σχετικά με τα αντισηπτικά χεριών και την εφαρμογή μάσκας
Εικονίδια σχετικά με τη διατήρηση αποστάσεων

Μέτρα προστασίας στα διδακτικά μας κέντρα

Η υγεία σας είναι προτεραιότητά μας. Ακολουθώντας τις συμβουλές των αρμόδιων αρχών και εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, δεσμευόμαστε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε ένα ασφαλές μαθησιακό περιβάλλον για τους μαθητές και το προσωπικό μας.

Σχολαστική καθαριότητα

Όλοι οι χώροι μας καθαρίζονται σχολαστικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι τάξεις, τα θρανία και οι καρέκλες θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται πριν την έναρξη κάθε μαθήματος.

Περιορισμένη πρόσβαση

Η πρόσβαση στους ορόφους των τάξεων θα επιτρέπεται μόνο στους μαθητές και το προσωπικό. Παρακαλούμε τους γονείς, τους κηδεμόνες και τους συνοδούς να συνοδεύουν το παιδί/τα παιδιά τους μέχρι την είσοδο και να μην εισέρχονται στο κτήριο. Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του διδακτικού μας κέντρου, μπορείτε να κλείσετε τηλεφωνικά ένα ραντεβού ή να αφήσετε τα στοιχεία σας στο προσωπικό ασφαλείας στο ισόγειο, και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Καθαρισμός και απολύμανση

Θα υπάρχουν αντισηπτικά χεριών σε κάθε όροφο και κάθε τάξη. Συνιστούμε τη συχνή χρήση αντισηπτικού από όλους τους μαθητές, τους πελάτες και το προσωπικό μας.

Φυσικός αερισμός εσωτερικών χώρων

Τα παράθυρα των τάξεων και οι πόρτες θα παραμένουν ανοιχτά ώστε να διευκολύνεται ο φυσικός αερισμός των εσωτερικών χώρων. Όλα τα κλιματιστικά  έχουν καθαριστεί και θα χρησιμοποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

Άρνηση εισόδου

Έχουμε δικαίωμα να αρνηθούμε την είσοδο σε προσωπικό ή επισκέπτες που γνωρίζουμε ότι βρίσκονται σε καραντίνα ή παρουσιάζουν τα παρακάτω συμπτώματα:

 • πυρετό
 • βήχα
 • δυσκολία στην αναπνοή
 • πονόλαιμο

Θα ζητηθεί σε παιδιά που εμφανίζουν κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα να περιμένουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο μέχρι να τα παραλάβει ο γονέας, κηδεμόνας ή συνοδός. Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθούνται οι οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Διαδικτυακά μαθήματα

Εάν χρειαστεί να ανασταλεί η λειτουργία των διδακτικών μας κέντρων, είτε λόγω Covid-19 είτε λόγω απουσίας του καθηγητή, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέχρι οι οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές να επιτρέψουν τη συνέχισή τους με φυσική παρουσία των μαθητών στις τάξεις.

Μέτρα προστασίας στα εξεταστικά μας κέντρα

Η ασφάλεια των υποψηφίων και του προσωπικού μας είναι η προτεραιότητά μας. Πριν τις εξετάσεις σε όλα τα εξεταστικά μας κέντρα:

 • έχουμε διασφαλίσει πως ακολουθούνται όλες οι οδηγίες σύμφωνα με τις συμβουλές των αρμόδιων αρχών και τις πολιτικές του British Council
 • εκπαιδεύουμε το προσωπικό των εξεταστικών μας κέντρων ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένο για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει και πώς να προετοιμαστεί για την άφιξη των υποψηφίων.

Για την ασφάλεια και προστασία όλων:

 • τα εξεταστικά μας κέντρα καθαρίζονται πριν από κάθε εξέταση
 • στις computer-delivered εξετάσεις, ο εξοπλισμός αποστειρώνεται πριν από κάθε εξέταση
 • το προσωπικό μας φοράει μάσκα ή προστατευτικό κάλυμμα προσώπου
 • η χρήση της μάσκας από όλους τους υποψηφίους είναι υποχρεωτική σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους των εξεταστικών κέντρων π.χ χώρος αναμονής, χώρος υποδοχής, χώρος αποθήκευσης προσωπικών αντικειμένων, καθώς σας συνοδεύουμε στην αίθουσα διεξαγωγής των εξετάσεων και από ή προς τις τουαλέτες. Καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται και θέλοντας να διασφαλίσουμε τη μέγιστη προστασία της υγείας σας στα εξεταστικά μας κέντρα, είναι υποχρεωτικό να φοράτε μάσκα καθόλη τη διάρκεια της εξέτασης - από την άφιξη σας στο εξεταστικό κέντρο μέχρι και την αναχώρηση σας από αυτό. Εάν εξαιρείστε από τη χρήση μάσκας για ιατρικό λόγο (π.χ άσθμα) θα πρέπει να έχετε μαζί σας την ιατρική βεβαίωση που επιβεβαιώνει ότι θα πρέπει να εξαιρεθείτε. Η προσκόμιση της είναι απαραίτητη την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων
 • παρακαλούμε να διατηρείτε απόσταση ενάμιση μέτρου
 • εάν επιθυμείτε μπορείτε να φοράτε γάντια latex, αν και η χρήση τους δεν είναι υποχρεωτική
 • θα υπάρχουν αντισηπτικά στους χώρους των εξετάσεων και σας παροτρύνουμε να τα χρησιμοποιείτε συχνά για να διασφαλίσουμε τη διεξαγωγή των εξετάσεων σε έναν ασφαλή χώρο
 • δεν θα παρέχουμε στυλό και μολύβια στους υποψηφίους μας, αλλά θα τους ζητήσουμε να φέρουν τη δική τους γραφική ύλη την ημέρα των εξετάσεων.

Έντυπο δήλωσης υγείας

Οι υποψήφιοι που εμφανίζουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά του Covid-19 δεν θα πρέπει να συμμετέχουν στις εξετάσεις. Εδώ μπορείτε να βρείτε την ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που περιλαμβάνει βασικές υγειονομικές πληροφορίες και μέτρα προστασίας κατά του Covid-19.

Εάν οι υποψήφιοι εμφανίσουν συμπτώματα πριν την ημέρα της εξέτασης τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το εξεταστικό τους κέντρο για να μεταφέρουν την εξέταση τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Πριν την έναρξη της εξέτασης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υπογράψουν ένα έντυπο δήλωσης υγείας που θα βεβαιώνει ότι δεν υποχρεούνται να βρίσκονται σε καραντίνα, δεν έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα τις τελευταίες 5 ημέρες και δεν εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19.

Δείτε επίσης