Ένα έργο αφηρημένης τέχνης
Date
Πέμπτη 03 Μαρτίου 2022Παρασκευή 04 Μαρτίου 2022
Τοποθεσία
Online

Για 4η συνεχή χρονιά, συνεργαζόμαστε με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και διερευνούμε το ζήτημα της κυκλικής οικονομίας στους τομείς του design, της μόδας, της αρχιτεκτονικής, της επιχειρηματικότητας και των αστικών παρεμβάσεων μέσα από το πρίσμα της αξιοποίησης των απορριμμάτων.

Πώς μπορούμε να ξανασκεφτούμε και, κυρίως, να επανασχεδιάσουμε τον κόσμο μας, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε περιβαλλοντική δικαιοσύνη, να παράγουμε και να χρησιμοποιούμε βιώσιμες τεχνολογίες και να αποκτήσουμε την ανθεκτικότητα που απαιτεί η εποχή μας;

Σε μια εκδήλωση που περιλαμβάνει συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, διαδραστικά φυσικά και ψηφιακά εργαστήρια και συνέργειες με φορείς, εταιρείες και συλλογικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θέτουμε τις βασικές παραμέτρους του θέματος και αναζητούμε εφαρμοσμένες και εφαρμόσιμες βέλτιστες πρακτικές στην καθημερινότητά μας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Δείτε τα προηγούμενα συνέδρια «Circular Cultures».

Σχετικά με το πρόγραμμα «Circular Cultures»

Το «Circular Cultures» είναι ένα νέο πρόγραμμα του British Council για το βιώσιμο design και τη δημιουργική οικονομία στην Ευρώπη, το οποίο έχει στόχο να προωθήσει την ευαισθητοποίηση γύρω από βιώσιμο design, την κυκλικότητα και τον χώρο της δημιουργίας. Επιθυμεί να εγκαθιδρύσει τον κριτικό διάλογο γύρω από το design και την κυκλικότητα, να αναπτύξει δεξιότητες και να δώσει γνώσεις στους πρωτοπόρους δημιουργούς καθώς και να δημιουργήσει ευρωπαϊκά δίκτυα γύρω από τη βιωσιμότητα και την κυκλικότητα.

Στην Ελλάδα, το «Circular Cultures» διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και είναι βασικό κομμάτι της ευρύτερης συνεργασίας του Ιδρύματος Ωνάση με το British Council, με στόχο την ανάπτυξη μιας ενεργής δημόσιας πλατφόρμας για το ηθικό και κυκλικό design, τα υλικά και τη βιώσιμη μόδα.

Το «Circular Cultures» είναι μέρος του «Making Matters», ένα πρόγραμμα του British Council που έχει στόχο να προάγει τον διάλογο γύρω από κυκλικό design. Το διαθεματικό αυτό πρόγραμμα διερευνά πώς οι αρχές της κυκλικής οικονομίας μπορούν να γίνουν καταλύτης για τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και τις αναγεννητικές πρακτικές μέσω της αρχιτεκτονικής, του design και της μόδας.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

Μαρία
Παπαϊωάννου
Maria.Papaioannou@britishcouncil.gr | 210 369 2336
Κατερίνα
Γαλάνη
Katerina.Galani@britishcouncil.gr | 210 369 2386