Ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Mark Kenny
Date
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 -
11:0016:00
Τοποθεσία
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Αθήνα

Σε συνεργασία με το δίκτυο EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε.) σας προσκαλούμε να συναντήσετε και να συνομιλήσετε με μερικούς από τους πλέον καταξιωμένους συγγραφείς της Ευρώπης: www.facebook.com/events/294347198048203.

Λογοτεχνικά έργα θα διαβαστούν από τους ίδιους τους συγγραφείς στον υπέροχο χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Επιπλέον, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει με τους συγγραφείς σε παράλληλες εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο του φετινού Ευρωπαϊκού Λογοτεχνικού Περιπάτου και σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, έχουμε προσκαλέσει τον Βρετανό λογοτέχνη και θεατρικό συγγραφέα Mike Kenny («Top Ten Living UK Playwrights», Independent), ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από το «Boy with a Suitcase». Μετά την ανάγνωση θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα και ηθοποιό Ξένια Καλογεροπούλου και υπογραφή βιβλίων: www.facebook.com/events/2087498401295482.

Έργα τους θα διαβάσουν (με σειρά που θα εμφανιστούν) οι:

  • Susanne Gregor (Πρεσβεία Αυστρίας)
  • Mike Kenny (British Council)
  • Kyriakos Margaritis (Σπίτι της Κύπρου)
  • Juan Jacinto Muñoz Rengel (Instituto Cervantes)
  • Véronique Ovaldé (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος)
  • Joachim Sartorius (Goethe-Institut Athen)
  • Piotr Socha (Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Πολωνίας)
  • Ole Robert Sunde (Πρεσβεία της Νορβηγίας)

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει και συντονίσει ο Άλεξ Κάβδας, ιδρυτής του lifeofculture.com.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση.

Βιογραφικό Mike Kenny

Ο Mike Kenny θεωρείται ένας από τους κορυφαίους θεατρικούς συγγραφείς της γενιάς του, με ειδίκευση στο παιδικό θέατρο. Η εφημερίδα Independent τον έχει συμπεριλάβει στους δέκα καλύτερους θεατρικούς συγγραφείς εν ζωή, ενώ έργα του παίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στις τελευταίες του επιτυχίες περιλαμβάνονται τα «Random Selfies» (Ovalhouse) και «The Messenger» (Barnstorm, Ireland), αλλά και πετυχημένες μεταφορές των «Solace of the Road» (Derby Theatre), «Wind in the Willows» (York Theatre Royal), «The Boy Who Cried Wolf» (Tutti Frutti) και «Edmund the Learned Pig» (The Royal Exchange).

Η μεταφορά του «The Railway Children» στο θεατρικό σανίδι απέσπασε το Olivier Award. Το 2012 επανέκδωσε το «The York Mysteries», και έκτοτε αφοσιώθηκε στο «Blood and Chocolate», ένα φιλόδοξο έργο. Τέλος, έχει εκπροσωπήσει τη Βρετανία στο World Congress of Children’s Theatre στη Βαρσοβία με την επανέκδοση-μεταφορά του κλασικού έργου «Rapunzel».

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Μαρία Παπαϊωάννου:

Email Maria.Papaioannou@britishcouncil.gr
Τηλέφωνο 210 369 2336

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.