Ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Mark Kenny
Date
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 -
11:0017:00
Τοποθεσία
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Αθήνα

Σε συνεργασία με το δίκτυο EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε.) και τις εκδόσεις Πατάκη, σας προσκαλούμε να συναντήσετε και να συνομιλήσετε με μερικούς από τους πλέον καταξιωμένους συγγραφείς της Ευρώπης.

Λογοτεχνικά έργα θα διαβαστούν από τους ίδιους τους συγγραφείς στον υπέροχο χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Επιπλέον, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει με τους συγγραφείς σε παράλληλες εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο του φετινού Ευρωπαϊκού Λογοτεχνικού Περιπάτου, έχουμε προσκαλέσει τον Βρετανό λογοτέχνη και θεατρικό συγγραφέα Mike Kenny («Top Ten Living UK Playwrights», Independent), ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από το «Boy with a Suitcase». Μετά την ανάγνωση θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα και ηθοποιό Ξένια Καλογεροπούλου και υπογραφή βιβλίων.

Έργα τους θα διαβάσουν οι:

  • Mike Kenny (British Council)
  • Véronique Ovaldé (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος)
  • Juan Jacinto Muñoz Rengel (Instituto Cervantes)
  • Susanne Gregor (Πρεσβεία Αυστρίας)
  • Joachim Sartorius (Goethe-Institut Athen)
  • Kyriakos Margaritis (Σπίτι της Κύπρου)
  • Ole Robert Sunde (Πρεσβεία της Νορβηγίας)
  • Piotr Socha (Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Πολωνίας)

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση.

Βιογραφικό Mike Kenny

Ο Mike Kenny θεωρείται ένας από τους κορυφαίους θεατρικούς συγγραφείς της γενιάς του, με ειδίκευση στο παιδικό θέατρο. Η εφημερίδα Independent τον έχει συμπεριλάβει στους δέκα καλύτερους θεατρικούς συγγραφείς εν ζωή, ενώ έργα του παίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στις τελευταίες του επιτυχίες περιλαμβάνονται τα «Random Selfies» (Ovalhouse) και «The Messenger» (Barnstorm, Ireland), αλλά και πετυχημένες μεταφορές των «Solace of the Road» (Derby Theatre), «Wind in the Willows» (York Theatre Royal), «The Boy Who Cried Wolf» (Tutti Frutti) και «Edmund the Learned Pig» (The Royal Exchange).

Η μεταφορα του «The Railway Children» στο θεατρικό σανίδι απέσπασε το Olivier Award. Το 2012 επανέκδωσε το «The York Mysteries», και έκτοτε αφοσιώθηκε στο «Blood and Chocolate», ένα φιλόδοξο έργο. Τέλος, έχει εκπροσωπήσει τη Βρετανία στο World Congress of Children’s Theatre στη Βαρσοβία με την επανέκδοση-μεταφορά του κλασικού έργου «Rapunzel».

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Μαρία Παπαϊωάννου:

Email Maria.Papaioannou@britishcouncil.gr
Τηλέφωνο 210 369 2336

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.