Επισκέπτες σε έκθεση βιβλίων διαβάζουν βιβλία
Date
Σάββατο 28 Απριλίου 2018Κυριακή 29 Απριλίου 2018
Τοποθεσία
Athens Science Festival, Τεχνόπολις

Αθήνα 2018 – Βιβλία παντού

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τον Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο του προγράμματος της UNESCO 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, ώστε να σας παρουσιάσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα με βασική θεματική το Βιβλίο και όχι μόνο.

Καινοτόμο στην αντίληψη και το περιεχόμενο του, το πρόγραμμα στηρίζει και ενισχύει την πολιτική διασποράς του πολιτισμού στις γειτονιές της Αθήνας, δίνει βήμα σε δημιουργικές ομάδες και στην Κοινωνία Πολιτών, συμβάλλει στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, και συσπειρώνει γύρω από την ετήσια διοργάνωση του Φεστιβάλ Βιβλίου, με τον πιο παραγωγικό τρόπο, πολιτιστικούς οργανισμούς και προγράμματα του Δήμου Αθηναίων καθώς και τη συντριπτική πλειοψηφία των φορέων, οργανισμών, δομών και ομάδων των γραμμάτων και του πολιτισμού της Αθήνας. Κυρίαρχη επιδίωξη του προγράμματος για την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 είναι να αναπτύξει το διάλογο ανάμεσα στους πολίτες της Αθήνας και να τους κάνει κοινωνούς αλλαγής και δημιουργίας.

Με το σύνθημα «Αθήνα 2018 – Βιβλία παντού» κι αποτελώντας ένα ζωντανό και συνεχώς διαμορφούμενο οργανισμό από εκδηλώσεις, διαλέξεις, προβολές, περιπατητικές διαδρομές, εργαστήρια, φεστιβάλ, εκθέσεις, πρωτοβουλίες και εκπλήξεις, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να φέρει κοντά δημιουργούς, τους αφηγητές, την πρωτοπορία, την παράδοση, τους επισκέπτες αλλά και τους ανθρώπους που ζουν κι εργάζονται στην πόλη, θέτοντας ξανά την Αθήνα, έναν χρόνο μετά τη συν-φιλοξενία της διεθνούς εικαστικής διοργάνωσης documenta 14, στο επίκεντρο ενός διεθνούς πολιτιστικού χάρτη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταξιωμένοι Βρετανοί και Έλληνες συγγραφείς, καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί θα συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή του Βιβλίου και της Λογοτεχνίας. Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου θα διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στα δρώμενα της πόλης, μετατρέποντας την Αθήνα σε ένα ιδανικό μέρος για να ζεις, να εργάζεσαι και να ανακαλύπτεις συνεχώς.

Το Βιβλίο στο Athens Science Festival
Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Η επιστήμη και η τεχνολογία συνδιαλέγονται με την λογοτεχνία μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων, συζητήσεων και εργαστηρίων από Βρετανούς συγγραφείς και επιστήμονες.

Μάθετε περισσότερα.

Σαββατιάτικα Λογοτεχνικά Πρωινά
Σάββατο 9, 16 & 23 Ιουνίου 2018

Με αφορμή την πραγματοποίηση της Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Δημιουργικής Γραφής και την παρουσία μιας ομάδας διακεκριμένων βρετανών συγγραφέων και ειδικών της δημιουργικής γραφής στην Αθήνα, έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε σε τρεις εκδηλώσεις γνωριμίας με τη σύγχρονη βρετανική λογοτεχνική παραγωγή μέσα από αναγνώσεις και συζητήσεις που παρουσιάζουμε τα τρία πρώτα Σάββατα του Ιουνίου.

Μάθετε περισσότερα.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Βαγγέλη Κραββαρίτη:

Τηλέφωωο 210 3692 361
Email Vangelis.Kravvaritis@britishcouncil.gr

Δείτε επίσης