Λογότυπο MARCH (Make Science Real in Schools)
Date
Τετάρτη 01 Ιανουαρίου 2014Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Το MARCH (MAke science Real in sCHools) είναι το νέο δίκτυο που δημιουργήσαμε με στόχο να φέρουμε σε επαφή σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αποτελείται από εννέα εταίρους που προέρχονται από εφτά ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Σερβία, η Βουλγαρία, η Λιθουανία και η Πορτογαλία.

Βασικοί μας στόχοι μέσω του δικτύου είναι να:

  • βοηθήσουμε τους νέους να συμβάλλουν ενεργά στη διαδικασία της εκμάθησης
  • υποστηρίξουμε τη σημασία της επιστήμης στην καθημερινή ζωή
  • προάγουμε την επιστήμη ως δύναμη για την ανάπτυξη ενεργών πολιτών
  • τονίσουμε τη σχέση ανάμεσα στις επιστημονικές δεξιότητες και την απασχολησιμότητα.

Όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το δίκτυο αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για τη βελτίωση της διδασκαλίας της επιστήμης, ως παράμετρο για την αύξηση της απασχολησιμότητας των νέων. Προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας, χρησιμοποιούμε νέες και καινοτόμες τεχνικές που κάνουν την εκμάθηση της επιστήμης πιο ελκυστική στους νέους. Φιλοδοξία μας είναι να καλύψουμε πάνω από 10.000 σχολεία σε όλη την Ευρώπη και να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον χιλιάδων νέων μαθητών.

Οι συστάσεις μας και καλές πρακτικές στην εκπαίδευση STEM

Στόχος του προγράμματος είναι να αντιμετωπίσει μια σειρά εκπαιδευτικών προκλήσεων που συνδέονται με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την επιστήμη οι μαθητές και την υφιστάμενη παιδαγωγική μέθοδο επιστημονικής εκπαίδευσης στα σχολεία. Δείτε τις Συστάσεις από το δίκτυο MARCH (PDF, 2 mb) και την Αναφορά καλών πρακτικών στην εκπαίδευση STEM (PDF, 1 mb).

Διαδικτυακό σεμινάριο: Οι καλές πρακτικές στη διδασκαλία θετικών και τεχνολογικών μαθημάτων

Σε συνεργασία με το Creative Classroom του δικτύου eTwinning και με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, συνδιοργανώνουμε ένα διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με τους στόχους του προγράμματος MARCH, όπου θα μοιραστούμε τα αποτελέσματα της έρευνας που έχουμε διεξάγει σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες και που θα παρουσιάσουμε παραδείγματα καλών πρακτικών.

Πρόγραμμα (PDF, 68 kb)

Πότε Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, 18.00–19.00
Facebook www.facebook.com/events/885035991564080

Εργαστήρι – Η διδασκαλία των θετικών επιστημών στα σχολεία: Πώς μπορεί να γίνει καλύτερη

Σε συνεργασία με την SciCo και με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, διοργανώνουμε το «Innovation Swap Workshop», το οποίο θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του Athens Science Festival.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε σχολικούς συμβούλους και σε νέους ερευνητές που τους ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο διδάσκονται οι θετικές και οι τεχνολογικές επιστήμες στα σχολεία. Θα παρουσιάσουμε τις βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών και θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να μεταφερθούν στο ελληνικό σύστημα.

Πότε Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015
Πού Τεχνόπολις
Πειραιώς 100
118 54 Αθήνα

Συνέδριο MARCH

Ελάτε μαζί μας στο πρώτο συνέδριο που διοργανώνουμε με όλους τους συνεργάτες μας στο δίκτυο MARCH.

Στόχος του συνεδρίου είναι να διερευνήσουμε τις καλύτερες πρακτικές στο κομμάτι της εκπαίδευσης της Τεχνολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και της Μηχανικής στα σχολεία.

Κορυφαίοι ειδικοί στον χώρο της εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη θα συζητήσουν μαζί μας τρόπους που θα μας επιτρέψουν να πετύχουμε την αναβάθμιση της διδασκαλίας της επιστήμης στα σχολεία και τη βελτίωση της απασχολησιμότητας των νέων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής.

Πρόγραμμα (PDF, 1 MB)

Πότε Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, 09.00–18.00
Πού Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης
Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου
101 63 Αθήνα
Live stream www.youtube.com/watch?v=PU_PIIp_HGI

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Βικτωρία Κυριάκη:

Τηλέφωνο +30 210 369 2337
Email Victoria.Kyriaki@britishcouncil.gr

Το πρόγραμμα MARCH (MAking science Real in sCHools) χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει τις απόψεις μόνο του συγγραφέα, και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι