Σκηνή από τη παράσταση «Οδύσσεια» του Ομήρου της Εταιρείας Θεάτρου Μικρός Βορράς
Date
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
Τοποθεσία
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Στο πλαίσιο των δράσεων της EUNIC (European Union National Institutes for Culture) (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης), έχουμε τη χαρά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους συνεργάτες μας στη EUNIC Θεσσαλονίκη (Goethe-Institut Θεσσαλονίκης, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Federico Garcia Lorca») καθώς και με την Εταιρεία Θεάτρου Μικρός Βορράς στην οργάνωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές που βασίζεται στο έπος της «Οδύσσειας» κι έχει τίτλο «#Odysseia».

Η «#Odysseia» είναι ένα πρόγραμμα υπό την επιμέλεια της ομάδας του Μικρού Βορρά, στο οποίο συμμετέχουν παιδιά με περιορισμένες ευκαιρίες ενασχόλησης με την τέχνη, τα οποία επιλέχθηκαν από τρία συνεργαζόμενα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2019 και περιλαμβάνει μια σειρά θεατρικών εργαστηρίων στα οποία ειδικοί επαγγελματίες (θέατρο-παιδαγωγοί, εμψυχωτές, ηθοποιοί, ψυχολόγοι, κινησιολόγοι και μουσικοί) θα συνεργαστούν με τα παιδιά με κύριο στόχο την ανάπτυξη των εκφραστικών τους μέσων, την καλλιέργεια των κοινωνικών τους δεξιοτήτων και την ενδυνάμωσή τους μέσω της θεατρικής τέχνης, της δημιουργικής κίνησης και της μουσικής, αλλά και μέσα από τη χαρά της συνεργασίας και της δημιουργίας.

Παράσταση/Παρουσίαση «#Odysseia»

Μετά από σχεδόν δύο μήνες δουλειάς με τους συνεργάτες μας, οι μαθητές έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην επίσημη παρουσίαση αυτής της δουλειάς τους σε μία και μοναδική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Πότε Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 13.00
Πού Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Εθνικής Αμύνης 2
546 21 Θεσσαλονίκη
Facebook www.facebook.com/events/836341106815267

Το πρόγραμμα συν-χρηματοδοτείται από την EUNIC.

Η EUNIC (European Union National Institutes for Culture) (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) είναι το δίκτυο εθνικών πολιτιστικών ινστιτούτων της Ευρώπης, με 36 μέλη από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα μέλη της EUNIC έχουν ενωθεί σε περισσότερες από 100 ομάδες παγκοσμίως για να συνεργαστούν σε κοινά προγράμματα. Η αποστολή της EUNIC είναι να οικοδομήσει την εμπιστοσύνη και την κατανόηση μεταξύ των λαών της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου μέσω του πολιτισμού.