Date
Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018
Τοποθεσία
Σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Αποτελέσματα διαγωνισμού «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό»

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό», που διήρκησε από τις 17 Οκτωβρίου 2017 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2018, ανακοινώθηκαν την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης των σχολείων, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη. Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν την φετινή χρονιά 216 συμμετοχές από 96 σχολεία από όλη την Ελλάδα, συγκεκριμένα 125 βίντεο και 88 εργασίες σε PowerPoint. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Ο μεγάλος νικητής του Διαγωνισμού είναι το 7ο Γυμνάσιο Καλλιθέας για το βίντεο «Το cyberbullying φιμώνει», το οποίο κέρδισε τεχνολογικό εξοπλισμό που αποτελείται από ένα ψηφιακό διαδραστικό πίνακα για το σχολείο και έξι Samsung tablets για τα μέλη της νικήτριας ομάδας.

Τα Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική με το βίντεο «Ο Παίχτης» και το 37ο Δημοτικό Ηρακλείου Κρήτης με την παρουσίαση «Quiz about cyberbullying» (PDF, 499 kb) κατέκτησαν την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Τέταρτη θέση κατέκτησε το 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου με το video «Blue Moon» και 5η το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης με την παρουσίαση «Άκου τη φωνή μου» (PDF, 1 mb).

Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στα παρακάτω σχολεία για την συμμετοχή και το εξαιρετικό περιεχόμενο:

Οι νικήτριες ομάδες κέρδισαν αναμνηστικά δώρα από το British Council, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και την Samsung.

Σχολικός ψηφιακός διαγωνισμός «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό»

 • Είσαι μαθητής από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου, σε σχολείο στην Ελλάδα;
 • Σου αρέσει να εργάζεσαι σε ομάδα με τους φίλους σου;
 • Σε ενδιαφέρει να αναδείξεις θέματα όπως η ισότητα και η αποδοχή του διαφορετικού;
 • Πιστεύεις στις αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας;
 • Είσαι λάτρης της τεχνολογίας και των νέων μέσων;

Εάν ναι, τότε μπορείς να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό μας και να αποκτήσεις μια συναρπαστική εμπειρία!

Πώς συμμετέχω στο διαγωνισμό;

Για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό, το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσεις ένα βίντεο ή μια παρουσίαση PowerPoint κατά του διαδικτυακού εκφοβισμού και υπέρ της ισότητας ευκαιριών.

Σε συνεργασία με τον δάσκαλο/καθηγητή σου, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

Βίντεο

Αν θελήσεις να δημιουργήσεις βίντεο:

 1. Σχημάτισε μια ομάδα δύο έως πέντε ατόμων.
 2. Δημιούργησε ένα βίντεο διάρκειας τριών με πέντε λεπτών (έως 450 mb), δίνοντας το δικό σου μήνυμα κατά του διαδικτυακού εκφοβισμού και υπέρ της ισότητας ευκαιριών με ευρηματικό και κατανοητό τρόπο.
 3. Με την συνδρομή του δασκάλου σου, ανάρτησε το βίντεο στο Vimeo.
 4. Με την συνδρομή του δασκάλου σου, στείλε την φόρμα συμμετοχής μαζί με το σύνδεσμο (διεύθυνση URL) του Vimeo βίντεο και τον κωδικό παρακολούθησης του βίντεο στην ηλεκτρονική διεύθυνση RespectingDiversity@britishcouncil.gr.

Παρουσίαση PowerPoint

Αν θελήσεις να δημιουργήσεις μια παρουσίαση PowerPoint:

 1. Σχημάτισε μια ομάδα δύο έως πέντε ατόμων.
 2. Δημιούργησε μία παρουσίαση PowerPoint (μέχρι 20 διαφάνειες και μέγεθος 8 mb) δίνοντας το δικό σου μήνυμα κατά του διαδικτυακού εκφοβισμού και υπέρ της ισότητας ευκαιριών με ευρηματικό και κατανοητό τρόπο.
 3. Με την συνδρομή του δασκάλου σου, στείλε την φόρμα συμμετοχής και την παρουσίαση PowerPoint σου στην ηλεκτρονική διεύθυνση RespectingDiversity@britishcouncil.gr.

Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, 23.59

Ποιά είναι τα βραβεία;

 • Το σχολείο της ομάδας που θα καταλάβει την 1η θέση, θα κερδίσει τεχνολογικό εξοπλισμό αξίας €5.000 από την Samsung.
 • Το κάθε μέλος της πρώτης νικήτριας ομάδας και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός θα κερδίσει από ένα Samsung tablet.
 • Το κάθε μέλος των πέντε πρώτων νικητήριων ομάδων και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός της ομάδας θα κερδίσει δώρα και αναμνηστικά από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council.
 • Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα λάβουν ηλεκτρονικά δίπλωμα συμμετοχής.

Στόχος του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός έχει στόχο να αναδείξει τα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και πώς αυτές βοηθούν στην επίλυση διαφορών και γενικότερα στην ανάπτυξη μιας φιλειρηνικής κουλτούρας. Επιπλέον, έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες παρουσίασης των ιδεών τους.

Εργαστήρια «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα»

Σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, τη Samsung και με τη βοήθεια του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε τα εργαστήρια «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», τα οποία απευθύνονται σε μαθητές 10–15 ετών σε Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της χώρας.

Τα εργαστήρια έχουν ως στόχο να αναδείξουν τα ιδανικά που πρεσβεύει η Ολυμπιακή Ιδέα όπως η ισότητα, η αποδοχή του διαφορετικού, ο σεβασμός και η καλύτερη κατανόηση μεταξύ των ατόμων και των κοινωνιών. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους μαθητές να λύνουν τις διαφορές τους με ειρηνικό τρόπο, να κατανοούν το διαφορετικό και να σέβονται τον συνάνθρωπό τους.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Ελένη Σέντα:

Email Eleni.Senta@britishcouncil.gr
Τηλέφωνο 210 369 2376

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και με τη βοήθεια του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

H Samsung Electronics Hellas είναι χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα».