Μέσα από το πρόγραμμα Live Skills θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε τρία καινοτόμα προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης και τεχνικής κατάρτισης στους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων (audiovisual) και των ζωντανών παραστατικών τεχνών (live performance).

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να βελτιώσει τις δεξιότητες όσων απασχολούνται σε αυτό τον κλάδο, στοχεύοντας σε ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, από την διαχείριση έργου μέχρι τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών νέας γενιάς.

Αρχικά, το πρόγραμμα θα στοχεύσει σε όσους απασχολούνται ως sound managers και ως video και film editors, προσφέροντάς τους εκπαίδευση τους παρακάτω τομείς:

  • Πολιτιστική Διαχείριση – Arts Management
  • Ψηφιακές και Νέες Τεχνολογίες – Digital and New Technologies
  • Επιχειρηματικότητα στον Πολιτισμό – Cultural Entrepreneurship

Στη συνέχεια, το παραπάνω πακέτο επιμόρφωσης θα προσαρμοστεί στις ανάγκες ενός ευρύτερου φάσματος επαγγελμάτων, καλύπτοντας ένα μεγάλο κομμάτι του δημιουργικού και του πολιτιστικού τομέας και καθιστώντας το Live Skills δημιουργικά ευέλικτο και κοινωνικά βιώσιμο.

Το Live Skills καλείται να αντιμετωπίσει την έλλειψη δεξιοτήτων σε έναν απαιτητικό τομέα της δημιουργικής οικονομίας, αυτόν των οπτικοακουστικών μέσων και των παραστατικών τεχνών. Ενισχύοντας την απασχολησιμότητα και την κινητικότητα όσων εργάζονται ή σπουδάζουν στον πολιτισμό, δίνουμε ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και δημιουργούμε ένα δυναμικό και βιώσιμο μέλλον για την δημιουργική οικονομία.

Το Live Skills είναι πρόγραμμα του British Council και πραγματοποιείται σε συνεργασία με εννέα συνεργάτες από τέσσερις χώρες (Βρετανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα).

Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα Live Skills στην Αθήνα

Μη χάσετε την ενημερωτική ημερίδα του προγράμματος Live Skills στην Αθήνα και ενημερωθείτε για τις δυνατότητες επαγγελματικής κατάρτισης που υπάρχουν στον οπτικοακουστικό τομέα και στις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πότε

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, 11.00–15.00

Πρόγραμμα (PDF, 599 kb)

Πού ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Αριστοτέλους 46
104 33 Αθήνα
Facebook www.facebook.com/events/329822951154912

Εξωτερικοί σύνδεσμοι