Καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας αναρτά αφίσα στον πίνακα

Τα δίωρα Σεμινάρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους καθηγητές να συνεχίσουν να ενημερώνονται σχετικά με τις πιο πρόσφατες τάσεις και καινοτομίες στη διδασκαλία ξένων γλωσσών. Σε κάθε σεμινάριο θα εξετάζουμε ένα διαφορετικό θέμα και θα μοιραζόμαστε τις ιδέες και τις βέλτιστες πρακτικές της βρετανικής εκπαίδευσης.

Εισαγωγή στη διερευνητική μάθηση (παιδιά και έφηβοι)

Στο σεμινάριο οι καθηγητές θα ενημερωθούν για τη διερευνητική μάθηση ως διαδικασία ανακαλύψεων, στην οποία ο μαθητής παρατηρεί τι τον περιβάλλει, κάνει ερωτήσεις με νόημα και προσπαθεί να βρει απαντήσεις. Θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα της διερευνητικής μάθησης και θα συζητήσουμε πώς μπορεί να εφαρμοστεί στην τάξη. Θα δούμε επίσης πώς γίνεται ένα μάθημα διερευνητικής μάθησης.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, 10.00–12.00

Ιδιαίτερα μαθήματα και διαχείριση μαθησιακών δυσκολιών

Οι περισσότεροι από εμάς, κάποια στιγμή στη σταδιοδρομίας μας, παραδίδουμε ιδιαίτερα μαθήματα. Τα μαθήματα αυτά μπορεί να είναι απαιτητικά και να αφορούν άτομα με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, με εξαιρετικές δυνατότητες ή και δυσκολίες. Στο σεμινάριο θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε τα ιδιαίτερα μαθήματα πιο ενδιαφέροντα και να μετατρέψουμε τις δυσκολίες σε μαθησιακές ευκαιρίες.

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, 10.00–12.00

H σπουδαιότητα της λεξιλογικής προσέγγισης στη διδασκαλία της γλώσσας (παιδιά, έφηβοι και ενήλικες)

Η λεξιλογική προσέγγιση είναι ένας τρόπος ανάλυσης και διδασκαλίας της γλώσσας. Βασίζεται στην άποψη ότι η γλώσσα αποτελείται μάλλον από λεξικές μονάδες παρά από γραμματικές δομές. Οι μονάδες είναι λέξεις ή μεγαλύτερα μέρη που αποτελούνται από συνάψεις και στερεότυπες φράσεις. Στο σεμινάριο θα εξετάσουμε τις θεωρίες στις οποίες βασίζεται η λεξιλογική προσέγγιση και πώς μπορεί να εφαρμοστεί στην τάξη.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, 10.00–12.00

Το παιδί ως όλο: Διδάσκοντας δεξιότητες ζωής

Η ανάπτυξη δεξιοτήτων που προετοιμάζουν το παιδί για τη ζωή του μετά το σχολείο έχει εξελιχθεί πλέον σε θεμελιώδες στοιχείο στη διδασκαλίας της αγγλικής ως ξένης η δεύτερης γλώσσας. Το σεμινάριο θα σας δώσει πρακτικές ιδέες για το πώς να προάγετε τις δεξιότητες της επικοινωνίας, της ηγεσίας, της λήψης αποφάσεων, της κριτικής σκέψης και της επίλυσης προβλημάτων στο μάθημα των Αγγλικών.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, 10.00–12.00

Βασικές πληροφορίες

Δίδακτρα (ανά σεμινάριο) €25
Αριθμός συμμετεχόντων Έως 40
Τοποθεσία Διδακτικό Κέντρο στο Κολωνάκι