How our levels work for children and teenagers infographic
How our levels work for children and teenagers infographic ©

British Council

Η Αποστολή μας

Δεσμευόμαστε να παρέχουμε στους μαθητές μας ένα δομημένο πρόγραμμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, έτσι ώστε κάθε μαθητής να αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητές του σε ένα ασφαλές περιβάλλον, που τονώνει τη σκέψη και ανταποδίδει την προσπάθεια.

Προσέγγιση

Πιστεύουμε ότι η εκμάθηση είναι πιο αποτελεσματική όταν οι μαθητές εμπλέκονται προσωπικά στη διαδικασία και τους παρέχουμε κίνητρα και προκλήσεις. Αναγνωρίζουμε ότι κάθε μαθητής μαθαίνει και εξελίσσεται με το δικό του ρυθμό, έτσι τα μαθήματά μας σέβονται το στάδιο ανάπτυξης κάθε μαθητή. Οι καθηγητές μας χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα από τεχνικές, κατάλληλες για κάθε ηλικία, και πόρους που εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότερη εμπειρία μάθησης.

Θέλουμε οι μαθητές μας να συμμετέχουν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία και να αντιλαμβάνονται την εξέλιξή τους. Η προσέγγισή μας καλύπτει όλες τις πτυχές της επικοινωνίας, με έμφαση στην ανάπτυξη αυτοπεποίθησης στον προφορικό λόγο, προκειμένου να εξοπλίσουμε τους μαθητές μας με τα Αγγλικά που θα χρειαστούν για τις σπουδές, την εργασία και τις κοινωνικές τους συναναστροφές στο μέλλον.

Παιδιά (6–11 ετών)

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας ωφελούνται ιδιαίτερα από το ρυθμό της διδασκαλίας και μπορούν να παραμείνουν συγκεντρωμένα για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο περιβάλλον της τάξης. Σ’ αυτό το στάδιο εξακολουθούν να αναπτύσσουν έννοιες, ανάγνωση και αριθμητική στην μητρική τους γλώσσα, και η διαδικασία αυτή υποστηρίζεται από το πολύ προσεκτικά επιλεγμένο περιεχόμενο των μαθημάτων Αγγλικών.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ:

 • καλύπτουν θέματα που ενδιαφέρουν τα παιδιά και τα συσχετίζουν με τις προσωπικές τους εμπειρίες
 • αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και το ενδιαφέρον τους στην αγγλική γλώσσα
 • διδάσκονται ένα ευρύ φάσμα γλωσσικών λειτουργιών και εξασκούνται σ’ αυτό
 • εκτίθενται στη γλώσσα στη φυσική της μορφή μέσω δραστηριοτήτων που τους δίνουν ένα αληθινό κίνητρο για να επικοινωνήσουν σε οικείες και σημαντικές καταστάσεις
 • επεκτείνουν τη γνώση τους για τον κόσμο
 • αναπτύσσουν τη σκέψη και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και έρχονται σε επαφή με αξίες και συμπεριφορές παγκόσμιας εμβέλειας.

Τι θα μάθει το παιδί μου;

Αναλόγως με το επίπεδό τους, οι μαθητές σε μια τυπική σειρά μαθημάτων μαθαίνουν να συστήνονται, να ακολουθούν προφορικές οδηγίες, να γράφουν καρτ ποστάλ και να ζητούν πράγματα με ευγένεια. Χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα για να μελετήσουν ενδιαφέροντα και σημαντικά θέματα, όπως τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο και τα ζώα.

Προετοιμάζονται επίσης για τις εξετάσεις Cambridge English Young Learners English (YLE) Starters, Movers και Flyers, καθώς και για τις εξετάσεις Key for Schools (KETfS) και Preliminary for Schools (PETfS) σε υψηλότερα επίπεδα.

Έφηβοι (12–16 ετών)

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΕΦΗΒΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ:

 • καλύπτουν όλες τις πτυχές της επικοινωνίας – κατανόηση, ομιλία, ανάγνωση και γραφή
 • επεκτείνουν τις υφιστάμενες γνώσεις τους στα Αγγλικά
 • εμπλέκονται σε πλήθος δραστηριοτήτων όπως συνεντεύξεις, έρευνες, παιχνίδια ρόλων, παρουσιάσεις σε κοινό, συγγραφή κριτικής βιβλίων κ.λπ. ώστε να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί η ποικίλη και αποτελεσματική χρήση της αγγλικής γλώσσας
 • αναπτύσσουν τεχνικές μελέτης όπως η οργάνωση και ο έλεγχος της εκμάθησης, η λήψη σημειώσεων, η απομνημόνευση, η διαχείριση του χρόνου, η αποτελεσματική μελέτη κ.λπ.
 • χρησιμοποιούν ποικιλία μέσων, όπως διδακτικά βιβλία, βίντεο, τεχνολογία πληροφορικής και άλλα αυθεντικά υλικά 
 • εργάζονται με ολόκληρη την τάξη, ανά δύο ή σε ομάδες, ή ατομικά, ώστε να υπάρχει ποικιλία και να μεγιστοποιούνται οι ευκαιρίες για αλληλεπίδραση και ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης.

Τι θα μάθει το παιδί μου;

Αναλόγως με το επίπεδό τους, οι μαθητές σε μια τυπική σειρά μαθημάτων μαθαίνουν να δίνουν οδηγίες, να συμπληρώνουν μια αίτηση, να παραγγέλνουν φαγητό στο εστιατόριο και να παρακολουθούν τα δελτία ειδήσεων. Χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα για να προσεγγίσουν ενδιαφέροντα και σημαντικά θέματα όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο αθλητισμός.

Προετοιμάζονται επίσης για τις εξετάσεις Cambridge English First for Schools (FCEfS), Advanced (CAE) και Proficiency (CPE), φροντίζοντας για την εξοικείωση των μαθητών με την μορφή των εξετάσεων και την εξάσκησή τους στις βασικές τεχνικές των εξετάσεων.

Δείτε επίσης