Μαθήτρια που μαθαίνει τις πρώτες της λέξεις στην Αγγλική γλώσσα

Το Early Years Plus είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο από το British Council για παιδιά ηλικίας 2–5 ετών και βασίζεται στις καλύτερες διδακτικές μεθόδους που εφαρμόζονται στη Βρετανία για μαθητές αυτής της ηλικιακής ομάδας (UK’s Early Years Foundation Stage).

Η εφαρμογή του Early Years Plus ως μέρος του αναλυτικού προγράμματος σπουδών του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου:

  • ενισχύει την αυτοπεποίθηση του παιδιού στη χρήση της αγγλικής γλώσσας
  • αναπτύσσει σημαντικές επικοινωνιακές δεξιότητες στη χρήση της αγγλικής γλώσσας
  • ενισχύει περαιτέρω την ατομική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού
  • συμβάλλει στην ανάπτυξη του αλφαβητισμού
  • παρέχει την ευκαιρία για δημιουργική έκφραση του παιδιού μέσω της τέχνης και του θεατρικού παιχνιδιού
  • συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση του ευρύτερου κόσμου από το παιδί.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Early Years Plus, το παιδί σας ενθαρρύνεται να επιλέγει και να παρουσιάζει τη δουλειά και τις κατακτήσεις του στο προσωπικό του Early Years Plus «scrapbook» (λεύκωμα). Το προσωπικό αυτό αρχείο θα του δώσει τη δυνατότητα να ανακαλέσει όσα έχει μάθει και να νιώσει περήφανο για τις προσπάθειές του.

To «scrapbook» παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο γιατί καταγράφει την πρόοδο του παιδιού και ανατροφοδοτεί τον εκπαιδευτικό κατά τις τακτικές ενημερώσεις των γονέων. Επιπλέον, εκτός από την προσωπική επαφή των γονέων με τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος, οι γονείς θα λαμβάνουν οδηγίες σχετικά με το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν όλα όσα προσφέρει το πρόγραμμα Early Years Plus στο παιδί τους ακόμη και στο σπίτι.