Φέτος το καλοκαίρι προσφέρετε στο παιδί σας τη δυνατότητα να ανακαλύψει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ με σκοπό την ειρήνη και την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη, για το παρόν και το μέλλον.

Κατά τη διάρκεια του The Future we want Summer School, το παιδί σας, ως εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακαλύψεων. Στο πλαίσιο ενός αγγλόφωνου περιβάλλοντος, θα ενημερωθεί για τους τρόπους διασφάλισης της παγκόσμιας υγείας, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη βιώσιμη ανάπτυξη, για την κλιματική αλλαγή και πώς επηρεάζεται το φυσικό περιβάλλον, αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους το ίδιο μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση των περιβαλλοντικών αναγκών του ανθρώπου σε βιοκλιματικές πόλεις και κοινότητες, καθώς και στη μακροπρόθεσμη ευημερία.  

Οι Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών: 

  • θα ανακαλύψουν –με οδηγούς τους έμπειρους εκπροσώπους/δασκάλους τους– νέους συναρπαστικούς κόσμους: της Τέχνης, του Αθλητισμού, της Επιστήμης, της Γεωγραφίας, και της αγγλικής γλώσσας,
  • θα λάβουν μέρος σε ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων,
  • θα συμμετάσχουν σε εξορμήσεις στη φύση και
  • θα εξασκηθούν στη χρήση της αγγλικής γλώσσας

Το The Future we want Summer School:

  • Σχεδιάζεται από εκπαιδευτικούς της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου και του BritishCouncil.
  • Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5–11 ετών.
  • Θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου στην Παλλήνη.
  • Καλύπτει τη μεταφορά των μαθητών με σχολικά λεωφορεία.
  • Διαρκεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08.30 έως τις 14.40
  • Προσφέρει προαιρετικό Πρόγραμμα Φύλαξης έως τις 16.40, το οποίο περιλαμβάνει γεύμα και επιστροφή με σχολικά λεωφορεία τα οποία κινούνται σε κεντρικούς άξονες. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

STEM

Οι Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών θα ανακαλύψουν τη «δύναμη» της Ρομποτικής, της Μηχανικής, της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και των Μαθηματικών μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και συναρπαστικές προκλήσεις.

Εργαστήρια iPad

Οι Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, δημιουργικά projects και στο Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού χρησιμοποιώντας iPads. 

Sports

Οι Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών θα ανακαλύψουν τη δύναμη του υγιούς σώματος δοκιμάζοντας διαφορετικά Αθλήματα και Ψυχαγωγικά Παιχνίδια.

Art

Οι Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών θα ανακαλύψουν τη δημιουργικότητα που κρύβουν μέσα τους και θα μάθουν να χρησιμοποιούν τη δύναμη της Τέχνης.

Role-play

Οι Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών θα ανακαλύψουν τη δύναμη της Φαντασίας μέσα από δραστηριότητες δραματοποίησης, παιχνίδια, τραγούδια και ιστορίες με θέμα τη βιωσιμότητα των δασών και των ωκεανών.  

Field Trips

Οι Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις όπου θα εξερευνήσουν το φυσικό περιβάλλον, θα συμμετάσχουν σε ομαδικές δραστηριότητες και θα αντιληφθούν τη δύναμη της συνεργασίας και της άμιλλας.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με όσα ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας ενάντια στον ιό COVID-19.

The Future we want Summer School – ένας κόσμος ειρήνης και ευημερίας!

Πρόγραμμα 4 εβδομάδων και δίδακτρα

Διάρκεια προγράμματος: 28 Ιουνίου – 23 Ιουλίου 2021

Ημέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30 – 14.40 

Δίδακτρα: €640 ανά μαθητή

Το ποσό των €300 θα καταβληθεί κατά την εγγραφή και το υπόλοιπο ποσό των €340 θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021.

Πρόγραμμα 2 εβδομάδων και δίδακτρα

Διάρκεια προγράμματος: 28 Ιουνίου – 9 Ιουλίου 2021 ή 12 Ιουλίου – 23 Ιουλίου 2021

Ημέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30 – 14.40 

Δίδακτρα: 370€ ανά μαθητή

Το ποσό των 200€ θα καταβληθεί κατά την εγγραφή και το υπόλοιπο ποσό των €170 θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 

Πρόγραμμα και δίδακτρα φύλαξης με γεύμα και επιστροφή με σχολικά λεωφορεία

Πρόγραμμα φύλαξης με γεύμα και επιστροφή με σχολικά λεωφορεία που κινούνται σε κεντρικούς άξονες:

Ημέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή 14.40 – 16.40 

Δίδακτρα: €200 ανά μαθητή (4 εβδομάδες) ή €110 ανά μαθητή (2 εβδομαδες)

Το ποσό του προγράμματος φύλαξης θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021.