Date
Τρίτη 15 Μαρτίου 2016Σάββατο 23 Απριλίου 2016
Τοποθεσία
Αθήνα

Οι πολιτιστικοί οργανισμοί στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν καθημερινά νέες προκλήσεις στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν. Συνεπώς, η ανάγκη για την ανάπτυξη μιας σειράς δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες στον χώρο του πολιτισμού έχει γίνει επιτακτική.

Σε συνεργασία με το Arts Marketing Association, το Audience Agency, το Πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, διοργανώνουμε μια σειρά εργαστηρίων – σχεδιασμένων για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού – για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των απαραίτητων δεξιοτήτων, στους παρακάτω τομείς:

 • Ψηφιακές Στρατηγικές
 • Ανάπτυξη Νέου Κοινού
 • Νέα Επιχειρηματικά Μοντέλα

Ο σκοπός του Cultural Skills Academy είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα εφόδια για την επαγγελματική τους εξέλιξη σε ένα διεθνές περιβάλλον και να ενισχύσει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη στους τομείς του πολιτισμού, των τεχνών και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από αναγνωρισμένους επαγγελματίες και συμβούλους από το Arts Marketing Association, το Audience Agency και το Πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου.

Η υψηλού επιπέδου βρετανική τεχνογνωσία αποτελεί εγγύηση για μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία από την οποία οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη. Οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία, που προσφέρει η υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία από τη Βρετανία. Το πρόγραμμα θα συνδυάσει την θεωρία και την πράξη, ενώ θα δοθεί έμφαση στην ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο επαγγελματιών από τον χώρο του πολιτισμού, των τεχνών και της πολιτιστικής κληρονομιάς, που θα τους προσφέρει πολλές προοπτικές και ευκαιρίες μακροπρόθεσμα.

Πρόγραμμα

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στο project space Circuits and Currents της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και θα διεξαχθούν στην αγγλική γλώσσα. Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων θα δοθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση συμμετοχής.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι σε θέση να επιδείξουν υψηλό επίπεδο στα Αγγλικά – που ισοδυναμεί με ένα ελάχιστο αποτέλεσμα IELTS 6,5 στα γραπτά και προφορικά – ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να κληθούν σε άτυπη τηλεφωνική συνέντευξη για να διαπιστωθεί το επίπεδο των αγγλικών τους.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα ή περισσότερα εργαστήρια χωρίς περιορισμούς:

Designing Digital Strategies for Cultural Practitioners
(Σχεδιασμός Ψηφιακών Στρατηγικών για Επαγγελματίες στον Χώρο του Πολιτισμού)
15, 16 & 17 Μαρτίου 2016
Αιτήσεις έως 3 Μαρτίου.
Σκοπός αυτού του εργαστηρίου, το οποίο απευθύνεται σε όσους εργάζονται ή ασχολούνται με πολιτιστικούς οργανισμούς, είναι η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, ιδιαίτερα όσον αφορά τη χάραξη νέων στρατηγικών με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων. Ταυτόχρονα θα τους δοθεί η ευκαιρία να γίνουν μέρος ενός δυναμικού και συνεχώς αυξανόμενου δικτύου καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου από τη Βρετανία.

 • Tom Beardshaw (PDF, 107 kb), Coach and Educator, Arts Marketing Association
 • Chloe Rickard (PDF, 289 kb), Communications Consultant, Arts Marketing Association
 • Laraine Penson (PDF, 102 kb), Associate Producer, Arts Marketing Association

Develop Audiences – Designing Audience Development Strategies
(Ανάπτυξη Νέου Κοινού για Επαγγελματίες στον Χώρο του Πολιτισμού)
29, 30 & 31 Μαρτίου 2016
Αιτήσεις έως 3 Μαρτίου.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους εργάζονται ή ασχολούνται με πολιτιστικούς οργανισμούς καθώς και σε καλλιτέχνες που επιθυμούν να προσεγγίσουν ζητήματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν νέους τρόπους εξέλιξης ενός οργανισμού και προσέλκυσης νέου κοινού καθώς και το πώς θα μπορέσουν να αναπτύξουν νέες συνεργασίες.

 • Mel Larsen (PDF, 111 kb), Consultant and Coach, Arts Marketing Association
 • Helen Palmer (PDF, 102 kb), Marketing and Audience Development Consultant, Arts Marketing Association
 • Laraine Penson (PDF, 102 kb), Associate Producer, Arts Marketing Association

Designing Business Models for Cultural Practitioners
(Σχεδιασμός Επιχειρηματικών Μοντέλων για Επαγγελματίες στον Χώρο του Πολιτισμού)
21, 22 & 23 Απριλίου 2016
Αιτήσεις έως 20 Απριλίου.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού που επιθυμούν να εξερευνήσουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο διδασκαλίας, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν όχι μόνο τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και τις αναγκαίες δεξιότητες, ώστε να εφαρμόσουν με επιτυχία το επιχειρηματικό μοντέλο που θα ενισχύσει την αποδοτικότητά τους.

 • Siân Prime (PDF, 69 kb), Director, MA Cultural and Creative Entrepreneurship, Goldsmiths College, University of London
 • Anne Torreggiani (PDF, 58 kb), Director, The Audience Agency
 • Adrian De La Court (PDF, 65 kb), Lecturer in MA Creative and Cultural Entrepreneurship, Goldsmiths College, University of London

Στόχοι

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

 • η ενθάρρυνση των επαγγελματιών από τους τομείς των τεχνών και του πολιτισμού ώστε να αναπτύξουν νέους τρόπους σκέψης και εργασίας
 • η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των επαγγελματιών του πολιτισμού στην Ελλάδα
 • η παρουσίαση παραδειγμάτων και καλών πρακτικών από τον χώρο του πολιτισμού στη Βρετανία
 • η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας ανάμεσα σε επαγγελματίες από τον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού.

Βασικές πληροφορίες

Διάρκεια Τα εργαστήρια έχουν διάρκεια τριών ημερών (09.00–17.00 καθημερινά). Θα πραγματοποιηθεί επίσης μία σειρά follow-up (συμπληρωματικών) συναντήσεων.
Γλώσσα Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στην αγγλική γλώσσα.
Τοποθεσία Circuits and Currents
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
Νοταρά 13 & Τοσίτσα
Εξάρχεια
106 83 Αθήνα
Δίδακτρα €270 ανά εργαστήριο

Αιτήσεις

Οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα ή περισσότερα εργαστήρια χωρίς περιορισμούς.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης έως τις 3 Μαρτίου 2016 (23.59)* και 20 Απριλίου 2016 (23.59)**.

* Designing Digital Strategies for Cultural Practitioners

* Developing Audiences – Designing Audience Development Strategies

** Designing Business Models for Cultural Practitioners

Πώς μπορώ να καταβάλω τα δίδακτρα;

Μόλις λάβετε επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, μπορείτε να προχωρήσετε στην πληρωμή των διδάκτρων.

 • Για πληρωμή αν είστε κάτοικος Ελλάδας: με μετρητά ή με πιστωτική/χρεωστική κάρτα στα γραφεία μας στην Αθήνα (Πλατεία Κολωνακίου 17, 106 73 Αθήνα), Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00–14.30.
 • Για πληρωμή από το εξωτερικό ή αν μένετε εκτός Αθηνών: με κατάθεση σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Alpha Bank μέσω συναλλαγής ΕΠΕΣ ή με μεταφορά χρημάτων μέσω e-banking, στο λογαριασμό του British Council:
   
  Citibank – Αριθμός λογαριασμού: 0/444215/003

  IBAN: GR 5108400010000000444215003

  Αναγράψετε το όνομά σας με την ένδειξη «Cultural Skills» στο πεδίο «Αιτιολογία» του καταθετήριου αποκόμματος (π.χ. Ελένη Παπανικολάου, Cultural Skills) και στείλετε την απόδειξη ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Paschalia.Mytskidou@britishcouncil.org.

Γενικοί όροι

 • Διατηρούμε το δικαίωμα να κάνουμε αλλαγές στο περιεχόμενο του προγράμματος των τμημάτων.
 • Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημιουργήσουμε τμήμα με λιγότερους από δέκα σπουδαστές και να επιστρέψουμε τα δίδακτρα σε αυτή την περίπτωση.
 • Δεν είναι δυνατή η επιστροφή των διδάκτρων μετά το ξεκίνημα των μαθημάτων.
 • Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τη θέση σας στο πρόγραμμα μέχρι να γίνει η αποπληρωμή των διδάκτρων.

Πληροφορίες

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την Μαρία Παπαϊωάννου:

Email Maria.Papaioannou@britishcouncil.gr
Τηλέφωνο 210 369 2336