Το πρόγραμμα συνεργασίας Addvantage προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους μαθητές, τους καθηγητές και στο σχολείο σας. Συνεργαστείτε μαζί μας και απολαύστε τα πλεονεκτήματα που εγγυάται ένας διεθνής οργανισμός εμπιστοσύνης και κύρους.

Τι είναι το Addvantage;

Το Addvantage είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας που δημιούργησε το British Council για τα σχολεία, κέντρα ξένων γλωσσών και ιδρύματα που εγγράφουν υποψηφίους μαζί μας κάθε χρόνο. Είναι ο τρόπος μας να πούμε «ευχαριστώ» στα σχολεία που ήδη συνεργάζονται μαζί μας και «καλώς ήλθατε» στα καινούρια σχολεία ή εκείνα που επιθυμούν να επιλέξουν τις υπηρεσίες μας.

Πώς μπορώ να γίνω μέλος του Addvantage;

Κάθε σχολείο μπορεί να γίνει μέλος του προγράμματος συνεργασίας Addvantage.

Μπορείτε να γίνετε μέλος του Addvantage εφόσον το κέντρο ξένων γλωσσών, το ιδιωτικό σχολείο (Δημοτικό/ Γυμνάσιο/Λύκειο) ή ο οργανισμός που διευθύνετε εγγράψει υποψηφίους μέσω του British Council για όλες τις εξετάσεις αγγλικής γλώσσας που διεξάγουμε: Πιστοποιητικά Cambridge English (γραπτές εξετάσεις ή μέσω υπολογιστή) και IELTS.

Το επίπεδο συμμετοχής σας βασίζεται στον αριθμό των υποψηφίων που είχατε εγγράψει μαζί μας το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Θα λάβετε το αρχείο Addvantage Calculator στην αρχή κάθε περιόδου εγγραφών, όπου θα βρείτε το επίπεδο μέλους σας, το οποίο θα ισχύσει για τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Κάθε σχολείο μπορεί να διεκδικήσει τα οφέλη και τις αποκλειστικές ανταμοιβές που αντιστοιχούν στο επίπεδο μέλους του. Καθώς ανεβαίνετε επίπεδο μέλους, θα απολαμβάνετε περισσότερα οφέλη, ως ευχαριστώ για τη συνεχή συνεργασία και την εμπιστοσύνη σας στο British Council ως φορέα εξέτασης.

To Addvantage είναι διαθέσιμο και για εκείνα τα σχολεία (κέντρα ξένων γλωσσών, ιδιωτικά Δημοτικά/ Γυμνάσια/Λύκεια) που δεν έχουν δουλέψει μαζί μας στο παρελθόν ή έχουν καιρό να συνεργαστούν μαζί μας.

Τι οφέλη θα έχω ως μέλος του προγράμματος συνεργασίας Addvantage;

To πρόγραμμα συνεργασίας Addvantage σας προσφέρει ένα ελκυστικό και αποκλειστικό πακέτο προνομίων για το σχολείο σας, τους καθηγητές και τους μαθητές σας. Περιλαμβάνει υπηρεσίες διοργάνωσης και διαχείρισης εξετάσεων υψηλής ποιότητας, μία ευρεία γκάμα υλικού προετοιμασίας, σεμινάρια για τους υποψηφίους, εργαστήρια επαγγελματικής εξέλιξης καθηγητών αγγλικής γλώσσας, και πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες του British Council όπως Εκπαίδευση, Τέχνες και Κοινωνία. Κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι οι εξής:

 • συμμετοχή στο διαγωνισμό Το μέλλον μας του British Council για μαθητές σχολικής ηλικίας με αξιόλογα βραβεία
 • δωρεάν προσομοίωση προφορικής εξέτασης για τους υποψήφιους Cambridge English: B2 First (FCE) for Schools, C1 Advanced (CAE) και C2 Proficiency (CPE) καθώς και συμβουλές, πρακτική και εξατομικευμένα σχόλια σχετικά με τις γραπτές απαντήσεις σας από τους εξειδικευμένους εξεταστές μας για το B2 First (FCE) for Schools και C1 Advanced (CAE) μέσω της ιστοσελίδας LearnEnglish Exams (Road to Success)
 • δωρεάν διαθέσιμες πηγές εξάσκησης αγγλικής γλώσσας για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα στην ιστοσελίδα μας LearnEnglish και δωρεάν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα προετοιμασίας για το IELTS, Road to IELTS
 • εξέταση κατανόησης προφορικού λόγου (Listening) με χρήση ακουστικών ή συστήματος audio surround και χώρους υψηλής ποιότητας για τις γραπτές εξετάσεις, τις εξετάσεις μέσω υπολογιστή και τις προφορικές εξετάσεις
 • εγγυημένη ασφάλεια για τους μικρούς μαθητές σας, μέσω της πολιτικής μας για την προστασία των παιδιών
 • πρόσβαση σε τρεις δωρεάν ενότητες κατάρτισης καθηγητών και έκπτωση 25% σε περισσότερες ενότητες μέσω του TeachingEnglish, για εσάς και τους καθηγητές σας
 • προσκλήσεις σε σεμινάρια για καθηγητές αγγλικής γλώσσας που διοργανώνουμε σε όλη την Ελλάδα και ηλεκτρονικά σεμινάρια με συμβουλές και πρακτικές ασκήσεις για τη διδασκαλία του IELTS
 • οδηγό με συμβουλές για τους γονείς των μαθητών σας, με πληροφορίες ώστε να βοηθήσουν το παιδί τους με τις εξετάσεις αγγλικής γλώσσας
 • δικαίωμα χρήσης του εγκεκριμένου λογοτύπου British Council Addvantage© για διαφημιστικούς σκοπούς
 • προώθηση του σχολείου σας μέσω της ιστοσελίδας μας School Finder
 • δωρεάν βιβλία προετοιμασίας για τις εξετάσεις IELTS και Cambridge English στα σχολεία που συνεργάζονται μαζί μας για τρία συναπτά έτη
 • σεμινάρια αγγλικής γλώσσας ειδικά προσαρμοσμένα για τις ανάγκες του σχολείου σας.

Προσφέρουμε πολλά περισσότερα οφέλη και ανανεώνουμε την προσφορά μας κάθε νέο ακαδημαϊκό έτος.

Για την πλήρη λίστα των πλεονεκτημάτων και υπηρεσιών που προσφέρουμε στα σχολεία αγγλικής γλώσσας και τα ιδιωτικά σχολεία δημοτικά/γυμνάσια, επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Addvantage@britishcouncil.gr και ζητήστε ένα αντίγραφο του φυλλαδίου και των όρων 2018–19.

Που θα βρω περισσότερες πληροφορίες για το Addvantage;

Αν θέλετε να εγγράψετε μαθητές μέσω του British Council και να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα συνεργασίας Addvantage, επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του προγράμματος:

Άντυ Παπαδημητρίου
British Council
Τσιμισκή 43
546 23 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο 2310 378 316
Φαξ 2310 241 960
Email Andy.Papadimitriou@britishcouncil.gr

Γιατί να συνεργαστώ με το British Council μέσω του Addvantage;

Η κληρονομιά μας.

Το British Council είναι ο διεθνής οργανισμός της Βρετανίας που προωθεί τις πολιτισμικές σχέσεις και παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Δημιουργούμε ένα φιλικό περιβάλλον γνώσης και κατανόησης ανάμεσα στους ανθρώπους που ζουν στη Βρετανία και τις άλλες χώρες. Αυτό το πετυχαίνουμε με τη θετική μας συμβολή στη Βρετανία και τις χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε, με στόχο να αλλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων δημιουργώντας ευκαιρίες, οικοδομώντας σχέσεις και καλλιεργώντας την εμπιστοσύνη.

Η δουλειά μας στη διδασκαλία Αγγλικών στοχεύει να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υλικό προετοιμασίας σε κάθε μαθητή και καθηγητή που αναζητά αξιόπιστους πόρους προετοιμασίας. Οργανώνουμε πάνω από τρία εκατομμύρια εξετάσεις βρετανικών φορέων σε όλο τον κόσμο και βοηθούμε τους μαθητές αγγλικής γλώσσας να αποκτήσουν πρόσβαση σε αναγνωρισμένες εξετάσεις που θα υποστηρίξουν την μελλοντική τους σταδιοδρομία και τις σπουδές τους.

Λειτουργούμε στην Ελλάδα από το 1939, προσφέροντας μία μεγάλη γκάμα από υπηρεσίες και δραστηριότητες στην διδασκαλία Αγγλικών, στην διοργάνωση εξετάσεων και στην επιμόρφωση καθηγητών αγγλικής γλώσσας. Διατηρούμε γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Κανένα άλλο εξεταστικό κέντρο στην Ελλάδα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την πείρα των 80 χρόνων μας στην διοργάνωση διεθνών εξετάσεων.

Η πείρα μας.

Πάνω από 70 φορείς εξετάσεων και εκπαιδευτικά ιδρύματα μας εμπιστεύονται για τη διοργάνωση των εξετάσεων τους σε όλο τον κόσμο. Μας αναγνωρίζουν για την ακεραιότητα μας στην παροχή υπηρεσιών εξετάσεων υψηλής ποιότητας και για τον επαγγελματισμό μας στη διδασκαλία και εκπαίδευση στην αγγλική γλώσσα. Η εμπειρία και οι γνώσεις μας στη διοργάνωση εξετάσεων σας διασφαλίζει ότι οι εξετάσεις σας είναι 100% ασφαλείς, διαφανείς και ακολουθούν πιστά τους κανονισμούς του εκάστοτε φορέα εξετάσεων.

Οργανώνουμε εξετάσεις και για μικρές αλλά και για μεγάλες ομάδες υποψηφίων, προσφέροντας πολλές επιλογές σε διαφορετικές ημερομηνίες εξετάσεων σε σχεδόν όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές σας θα δώσουν εξετάσεις σε έναν σύγχρονο και άνετο χώρο ή ακόμα μπορούμε να οργανώσουμε τις εξετάσεις στο σχολείο σας (εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις). Οι εξετάσεις που προσφέρουμε είναι ευρέως γνωστές και αναγνωρισμένες από σχολεία, πανεπιστήμια και εργοδότες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Είμαστε πρωτοπόροι παγκοσμίως στην διοργάνωση εξετάσεων μέσω υπολογιστή.

Η διαβεβαίωσή σας.

Με την εγγραφή των μαθητών σας μέσω του British Council για τις εξετάσεις τους, μπορείτε να κάνετε χρήση των πλεονεκτημάτων που σας προσφέρει ένας αξιόπιστος και διεθνής οργανισμός. Ενδιαφερόμαστε για την επιτυχία των μαθητών σας στις εξετάσεις και παρέχουμε δραστηριότητες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν εντός και εκτός μαθήματος. Λαμβάνουμε υπόψη μας τις ανάγκες σας και προσαρμόζουμε τις υπηρεσίες εξετάσεων μας ανάλογα με αυτές.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει με την διαδικασία εγγραφής των μαθητών σας. Την ημέρα των εξετάσεων, οι άρτια καταρτισμένοι και φιλικοί επιτηρητές και επόπτες μας διασφαλίζουν ότι η εμπειρία όλων των υποψηφίων είναι θετική και δίκαιη. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον εξετάσεων για παιδιά και ενήλικες.

Το πλεονέκτημά σας.

Ως μέλος του προγράμματος Addvantage λαμβάνετε ένα ελκυστικό πακέτο παροχών και αποκλειστικών υπηρεσιών ανάλογα με το επίπεδό σας και τη δέσμευσή μας προς εσάς. Μέσω του Addvantage προσφέρουμε στους μαθητές και τους καθηγητές σας υποστήριξη και επιπλέον κατάρτιση στην προετοιμασία των εξετάσεων. Παρέχουμε στους γονείς των μαθητών σας πληροφορίες και καθοδήγηση σχετικά με τις εξετάσεις. Διοργανώνουμε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς για τους μαθητές σας, για να τους δώσουμε κίνητρο για δραστηριότητες μέσα στην τάξη και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επιτυχία τους. Με την συνεργασία μας θα έχετε πρόσβαση σε ευκαιρίες για να προωθήσετε το σχολείο σας και να αναπτύξετε το δίκτυό σας.

Το πρόγραμμα Addvantage είναι κάτι περισσότερο από τη διοργάνωση εξετάσεων. Είναι ένα εργαλείο υποστήριξης για τους σπουδαστές, τους καθηγητές αγγλικής γλώσσας και τα σχολεία ώστε να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες που προσφέρει το British Council, όπως π.χ. πόρους υψηλής ποιότητας για την εκμάθηση, τη διδασκαλία και την αξιολόγηση της αγγλικής γλώσσας και την ανάπτυξη πολιτιστικών σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μόλις γίνετε μέλος του προγράμματος Addvantage© 2018–19, το σχολείο σας θα συμμετάσχει σε μία αποκλειστική ομάδα και θα λάβει ένα ελκυστικό και αποκλειστικό πακέτο προνομίων και υπηρεσιών, μαζί με τις γνώσεις μας, την αφοσίωση και δέσμευση μας στους πελάτες μας.

Τι λένε οι άλλοι για μας

Σοφία Σαγιά και Σωκράτης Μαγνησαλής, Αθήνα

«Για μία ακόμη φορά αριστεύσατε. Οι μαθητές μας και οι γονείς τους έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι. Τα πάντα, από την επιλογή του χώρου, μέχρι την επαγγελματική συμπεριφορά που επέδειξαν οι επόπτες και οι επιτηρητές, λειτούργησαν συνεργατικά και παρείχαν μία εξαιρετική εμπειρία εξετάσεων. Σας ευχαριστούμε!»

Mark Palmer, Νέο Ηράκλειο Αττικής

«Αξίζετε συγχαρητήρια για τον άριστο τρόπο που διεξήχθησαν οι εξετάσεις του Μαίου. Η διοργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή και το προσωπικό του British Council ήταν εξυπηρετικό και φιλικό. Σας ευχαριστώ: κάνατε τις εξετάσεις μία ευχάριστη αντί για μία τραυματική εμπειρία για τους υποψηφίους.»

Ελένη Νιάρχου, Μέγαρα Αττικής

«Ως ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών, το οποίο συνεργάζεται επιτυχώς με το British Council εδώ και πολλά χρόνια, θα ήθελα να αναφέρω πόσο με εντυπωσίασε το σεμινάριο σας στις 25 Νοεμβρίου 2012. Η διοργάνωση ήταν επαγγελματική και τα σχόλια και η συζήτηση με βοήθησαν πολύ. Ήταν επίσης μία καλή ευκαιρία για τους μαθητές να πάρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους και καλή στήριξη για τους καθηγητές.»

Αγνή Κατσιάνος, Ηλιούπολη Αττικής

«Αποτελεί πλέον παράδοση για μας στη Σχολή Κατσιάνος να συνεργαζόμαστε με το Βρετανικό Συμβούλιο, ιδίως όσον αφορά τις εξετάσεις Cambridge English. Μετράμε τριάντα χρόνια συνεργασία! Οι εκπαιδευτικοί μας, οι μαθητές μας και οι γονείς τους, έχουν όλοι επίγνωση της τεράστιας σημασίας να έχουμε ένα ισχυρό Βρετανικό Συμβούλιο στο πλάι μας, που να μας στηρίζει με τις εξετάσεις του Cambridge English, καθώς και τις σπουδές των μαθητών μας στη Μεγάλη Βρετανία.

Το υπάλληλοί σας στο τμήμα διοργάνωσης των εξετάσεων είναι εξαιρετικοί και έχουν επαγγελματική συνείδηση. Είναι πάντα έτοιμοι να μας βοηθήσουν και δείχνουν κατανόηση, ευελιξία και ευαισθησία. Θεωρούμε ότι το Βρετανικό Συμβούλιο μας υποστηρίζει, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την καλή διαβίωση των μαθητών μας και γενικότερα του σχολείου μας.

Επιπλέον, έχετε διοργανώσει σεμινάρια για τους καθηγητές μας όποτε το ζητήσαμε, κάτι που βοηθάει εμάς και το έργο μας.

Το Βρετανικό Συμβούλιο σημαίνει πολλά για εμάς, δεδομένου ότι έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ακμάζουσας ζωής του σχολείου μας για τόσα πολλά χρόνια!»

Δημήτρης Μελετόπουλος, Νέο Ηράκλειο Αττικής

«Ένα προφανές πλεονέκτημα στις εξετάσεις που διεξάγονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, είναι ότι γίνονται πολύ αργότερα από ότι οι παραδοσιακές γραπτές εξετάσεις, κάτι που δίνει στους μαθητές επιπλέον χρόνο για πρακτική εξάσκηση. Επίσης, το όφελος ότι [οι μαθητές] μπορούν να εγγραφούν μόνο ένα δεκαπενθήμερο πριν από τις εξετάσεις, όταν αισθάνονται πια απόλυτα σίγουροι για τον εαυτό τους, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Όταν πρόκειται για εξετάσεις σε τόσο υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, όπως το Cambridge English: Proficiency, αυτό το κέρδος είναι πραγματικά σημαντικό, καθώς μπορεί να καθορίσει την επιτυχία των μαθητών.

Η εμπειρία μου από της εξετάσεις Cambridge English: Proficiency μέσω υπολογιστή είναι μάλλον θετική. Άρεσε στους μαθητές μου και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Όσον αφορά την οργάνωση των εξετάσεων, τα πάντα ήταν τέλεια. Το προσωπικό ήταν φιλικό και πολύ εξυπηρετικό και όλα πήγαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Θα ήθελα να συγχαρώ το Βρετανικό Συμβούλιο για την εισαγωγή εξετάσεων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή στις υπηρεσίες του.»

Άρτεμις Λιόλιου, Βόλος

«Η εφαρμογή του πρωτοκόλλου για την προστασία των παιδιών στις εξετάσεις του Βρετανικού Συμβουλίου αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των συνθηκών εξέτασης για όλους τους εμπλεκομένους. Οι μεν υποψήφιοι κάνουν τα διαλείμματά τους σε χώρο μη προσβάσιμο από τρίτους, διασφαλίζοντας έτσι την απαιτούμενη ηρεμία και συγκέντρωση, οι δε γονείς/καθηγητές μπορούν να αποχωρήσουν από το εξεταστικό κέντρο με τη σιγουριά ότι τα παιδιά/μαθητές τους παραμένουν ασφαλή υπό την υπεύθυνη επίβλεψη του αρμόδιου προσωπικού καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται επίσης η ησυχία γύρω από το εξεταστικό κέντρο που είναι απαραίτητη για την ομαλή διεξαγωγή της εξέτασης.»