Εγγραφείτε ηλεκτρονικά στις εξετάσεις Cambridge English!

Αιτήματα υποψηφίων για ειδική μέριμνα γίνονται δεκτά εφόσον στείλετε τα σχετικά δικαιολογητικά ΠΡΙΝ από την λήξη των εγγραφών. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πώς να κάνετε την εγγραφή σας για τις εξετάσεις Cambridge English

Ηλεκτρονική εγγραφή (online)

Μπορείτε να εγγραφείτε ηλεκτρονικά και να πληρώσετε τα εξέταστρα μέσα στις τρεις επόμενες εργάσιμες μέρες από την εκκίνηση της ηλεκτρονικής εγγραφής σας με άμεση κατάθεση στο λογαριασμό του British Council στην Alpha Bank. Η κατάθεση μπορεί να γίνει στο πλησιέστερο υποκατάστημα της Alpha Bank, σε ATM ή μέσω του web banking από τη δική σας τράπεζα.

Το σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής θα δημιουργήσει ένα «unique reference number» που πρέπει να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της συναλλαγής σας με την τράπεζα. Ο αριθμός αυτός πρέπει να χρησιμοποιηθεί αντί για το το όνομά σας στο πεδίο «Αιτιολογία» του έντυπου κατάθεσης ή στην συναλλαγή σας στη σχετική φόρμα του web banking.

Για την άμεση κατάθεση ή το web banking θα χρειαστείτε τα παρακάτω στοιχεία:

Αριθμός Λογαριασμού: 1150 0200 2018 908
IBAN: GR05 0140 1150 1150 0200 2018 908

Εγγραφή μέσω ταχυδρομείου

Για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Βήμα 1

Για μεμονωμένους υποψήφιους:

Συμπληρώστε την αίτηση για μεμονωμένους υποψήφιους (application form for individual candidates):

Για Κέντρα Ξένων Γλωσσών:

Συμπληρώστε τα στοιχεία των υποψηφίων σας στην Ομαδική Αίτηση Εγγραφής (Block Entry Form).

Βήμα 2

Μπορείτε να πληρώσετε τα εξέταστρα με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Με άμεση κατάθεση στο λογαριασμό του British Council (αριθμός λογαριασμού 1150 0200 2018 908) σε ένα υποκατάστημα ή από τα ΑΤΜ της Alpha Bank. Στο πεδίο «Αιτιολογία» του έντυπου κατάθεσης, σημειώστε το όνομα του υποψηφίου/Κέντρου Ξένων Γλωσσών.
  • Με ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων στο λογαριασμό του British Council – αριθμός λογαριασμού: 1150 0200 2018 908, IBAN: GR05 0140 1150 1150 0200 2018 908. Στην συναλλαγή σας στη σχετική φόρμα του web banking, σημειώστε το όνομα του υποψηφίου/Κέντρου Ξένων Γλωσσών.
  • Με τραπεζική επιταγή πληρωτέα στο British Council.

Βήμα 3

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Cambridge English, οι υποψήφιοι που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις C1 Advanced (CAE) και C2 Proficiency (CPE) θα χρειαστεί να φωτογραφηθούν την ημέρα των γραπτών ή των προφορικών εξετάσεων. Η φωτογράφιση είναι υποχρεωτική για τους υποψήφιους άνω των 18 ετών.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων κάτω των 18 ετών θα γίνουν δεκτές ακόμα και αν οι γονείς/κηδεμόνες αρνηθούν να δώσουν συγκατάθεση στη φωτογράφιση. Θα θέλαμε όμως να σας ενημερώσουμε ότι η φωτογραφία δεν μπορεί να εισαχθεί στο αποτέλεσμα του υποψηφίου μετά το πέρας των εξετάσεων.

Όλοι οι υποψήφιοι ή οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων θα πρέπει να υπογράψουν τη Δήλωση Αποδοχής για τη Φωτογράφηση

Βήμα 4

Στείλτε τη συμπληρωμένη αίτηση, την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ενυπόγραφο έντυπο συγκατάθεσης για τη φωτογράφησή σας (μόνο για υποψηφίους C1 Advanced (CAE) και C2 Proficiency (CPE) στο British Council στην παρακάτω διεύθυνση::

British Council
Πλατεία Κολωνακίου 17
106 73 Αθήνα

Μετά την εγγραφή σας

Δύο εβδομάδες πριν από τις γραπτές εξετάσεις (paper-based exams), θα λάβετε ένα email ή/και ένα SMS που θα σας ενημερώνει πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο πρόγραμμά σας ηλεκτρονικά, όπου θα βρείτε τις λεπτομέρειες σχετικά με τους χρόνους εξέτασης και το εξεταστικό σας κέντρο.

Μία εβδομάδα πριν από τις εξετάσεις μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή (digital exams), θα λάβετε το πρόγραμμα σας μέσω email, όπου θα βρείτε τις λεπτομέρειες σχετικά με τους χρόνους εξέτασης και το εξεταστικό σας κέντρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου Υποψηφίων του Cambridge Assessment English, παρακαλούμε απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα: www.cambridgeenglish.org/footer/data-protection/candidates.