Πώς να γίνω φορέας που αναγνωρίζει το ΙΕLTS

Το IELTS είναι η πιο κατάλληλη εξέταση για διεθνή κινητικότητα. Πάνω από 11.000 οργανισμοί σε περισσότερες από 140 χώρες σε όλο τον κόσμο δέχονται τα αποτελέσματα του IELTS για λόγους εκπαίδευσης, εργασίας και μετανάστευσης.

Το IELTS είναι η κορυφαία επιλογή ως κριτήριο εισαγωγής σε ακαδημαϊκά προγράμματα των οποίων η ύλη διδάσκεται στην Αγγλική γλώσσα. Εάν θέλετε να εξακριβώσετε τις γλωσσικές δεξιότητες των μαθητών σας, του προσωπικού σας ή μελλοντικών υποψηφίων, το IELTS είναι η μοναδική εξέταση που θα χρειαστείτε.

Η εξέταση IELTS μπορεί να σας βοηθήσει να:

  • ελέγξετε το επίπεδο Αγγλικής γλώσσας του προσωπικού σας ή σπουδαστών κατά τη διαδικασία εισαγωγής
  • αξιολογήσετε το επίπεδο Αγγλικής γλώσσας των σπουδαστών σας όταν υποβάλλουν αίτηση για διεθνή προγράμματα κινητικότητας
  • εξοπλίσετε τους σπουδαστές σας με την πιο δημοφιλή διεθνώς αναγνωρισμένη εξέταση Αγγλικής γλώσσας στον κόσμου κατά την αποφοίτησή τους, που θα τους βοηθήσει να ξεχωρίσουν στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας σήμερα.

Πώς να γίνω φορέας που αναγνωρίζει το ΙΕLTS;

Μπορείτε να βοηθήσετε τη βελτίωση της εικόνας του ιδρύματός σας σε πιθανούς υποψηφίους με το να γίνετε ένας από τους φορείς που αναγνωρίζει το IELTS. Στη συνέχεια, θα ενταχθείτε δωρεάν στη λίστα των οργανισμών που αναγνωρίζουν και αποδέχονται το IELTS και σε όλες τις ιστοσελίδες IELTS.

Απλά επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε αίτηση χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά και θα σας ειδοποιήσουμε εάν η αίτησή σας ήταν επιτυχής.

Εάν αναγνωρίζετε το IELTS, θα πρέπει να κάνετε μία σύντομη δήλωση που επιβεβαιώνει το γεγονός στην ιστοσελίδα σας, ανεξάρτητα με το που είναι η βάση σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το IELTS

Το IELTS είναι αναγνωρισμένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe). Το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) παρέχει τη βάση για την αμοιβαία αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων γλώσσας, διευκολύνοντας έτσι την εκπαιδευτική και επαγγελματική κινητικότητα.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει πώς να αντιστοιχίσετε την βαθμολογία IELTS με τα γλωσσικά επίπεδα του ΚΕΠΑ:

Βαθμολογία IELTS
Επίπεδο ΚΕΠΑ
< 4.0 Κάτω από Β1
4.0–5.0 Β1
5.5–6.5 Β2
7.0–8.0 Γ1
8.5–9.0 Γ2

Πώς θα πρέπει να χρησιμοποιείται το ΚΕΠΑ από φορείς που αναγνωρίζουν το IELTS και θέλουν να προσδιορίσουν τις απαιτήσεις τους σχετικά με τη γλωσσική ικανότητα;

Εκπληρώνοντας τον σκοπό του, ο οποίος είναι να λειτουργήσει ως κοινό εργαλείο αναφοράς, το ΚΕΠΑ δεν έχει σχεδιαστεί ως πρότυπο για ακριβή αντιστοίχιση, ούτε για να αποτελέσει ένα κανονιστικό εργαλείο το οποίο θα επιβάλει τυποποιημένες λύσεις. Έχει μάλλον σχεδιαστεί ως ένα κοινό πλαίσιο αναφοράς, με πρωταρχικό σκοπό να αποτελέσει «ένα εργαλείο που προάγει τον συλλογισμό, την επικοινωνία και την ενδυνάμωση», όπως το περιέγραψε ο John Trim, επικεφαλής της συντακτικής του ομάδας (Saville, N 2005). Επομένως συνιστούμε σε όλους τους φορείς που αναγνωρίζουν το IELTS να συμβουλεύονται την βαθμολογική κλίμακα και να χρησιμοποιούν το DVD Οδηγό Αποτελεσμάτων του IELTS, ώστε να εξασφαλίζουν το κατάλληλο επίπεδο της γλωσσικής ικανότητας που απαιτείται για τον φορέα τους ή το πρόγραμμα σπουδών τους.

Ενημερώστε τους υποψηφίους σας σχετικά με την απαιτούμενη βαθμολογία IELTS

Συνιστούμε να δημοσιεύσετε στην ιστοσελίδα του οργανισμού σας τη βαθμολογία IELTS που απαιτείτε, καθώς αυτό θα βοηθήσει τους μελλοντικούς υποψήφιους στην λήψη απόφασης. Επίσης, θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την διαδικασία αιτήσεων και θα μειώσει την ανάγκη να απαντάτε σε λεπτομερείς ερωτήσεις.

Η ομάδα μας στην Ελλάδα μπορεί να σας παρέχει με επίσημα λογότυπα του IELTS για να τα συμπεριλάβετε στην ιστοσελίδα σας. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, κατεβάστε τον Οδηγό για Οργανισμούς (PDF, 1 mb).

Υπηρεσία Επικύρωσης Έντυπο Αναφοράς Αποτελεσμάτων IELTS (Test Report Form – TRF)

Το IELTS χρησιμοποιείται από πολλούς οργανισμούς ως αποδεικτικό επάρκειας στην αγγλική γλώσσα. Ο υποψήφιος μετά την εξέταση IELTS λαμβάνει ένα Έντυπο Αναφοράς Αποτελεσμάτων (Test Report Form – TRF), το οποίο εκθέτει αναλυτικά τα αποτελέσματά του. Προκειμένου να ελεγχθεί ότι ο υποψήφιος παρουσιάζει ένα αυθεντικό TRF που αντιστοιχεί αποκλειστικά στον ίδιο, έχουμε δημιουργήσει μια ηλεκτρονική υπηρεσία επικύρωσης.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι δωρεάν και θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι όποιος προσκομίζει ένα TRF έχει το δικαίωμα να παρουσιάζει το επίπεδο επάρκειας που περιγράφεται σε αυτό. Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα είναι περιορισμένη, προκειμένου να προστατεύονται τα δεδομένα που έχουμε στην κατοχή μας σχετικά με τους υποψηφίους. Δεν είναι εφικτή η γενική αναζήτηση στην βάση δεδομένων μας, παρά μόνο εάν γίνει αναζήτηση συγκεκριμένου αριθμού TRF.

Πρόσβαση ή αίτηση για πρόσβαση στην Υπηρεσία Επικύρωσης Έντυπο Αναφοράς Αποτελεσμάτων IELTS: IELTS Test Report Form (TRF) Verification Service.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι