Γίνετε συνεργάτης μας στη διεξαγωγή του IELTS

Συνεργαζόμαστε με σχολεία, πανεπιστήμια, ιδιωτικά κολλέγια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την διοργάνωση εξετάσεων IELTS στις εγκαταστάσεις τους αποκλειστικά και μόνο για τους δικούς τους μαθητές.

Τα συνεργαζόμενα ιδρύματα και οι μαθητές τους απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα ενός ολοκληρωμένου πακέτου (και ακαδημαϊκής) υποστήριξης, με μεγάλη ευελιξία και πρόσβαση σε υλικό προετοιμασίας IELTS.

Ποια τα πλεονεκτήματα;

Συνεργάτης του IELTS σημαίνει:

 • Ένταξη σε μια παγκόσμια λίστα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κύρους που αναγνωρίζουν το IELTS. Ανακαλύψτε πως θα γίνετε φορέας που αναγνωρίζει το ΙΕLTS.
 • Θα είστε σε θέση να «εξοπλίσετε» τους μαθητές σας με τη δημοφιλέστερη πιστοποίηση Αγγλικών στον κόσμο, βοηθώντας τους να ξεχωρίσουν στην άκρως ανταγωνιστική αγορά εργασίας.
 • Δυνατότητα να εισάγετε το IELTS Premier στο κύκλο μαθημάτων σας, το μοναδικό επίσημο μάθημα προετοιμασίας IELTS στην Ελλάδα αποκλειστικά από το British Council.
 • Δυνατότητα να αναβαθμίσετε τα μαθήματα προετοιμασίας IELTS που ενδεχομένως ήδη λειτουργείτε στις εγκαταστάσεις σας, με την χρήση του λογότυπου του British Council στα υλικά επικοινωνίας σας.
 • Αποκτάται επίσης πρόσβαση σε ένα μεγάλο φάσμα υλικού προετοιμασίας του British Council για το IELTS, για τους καθηγητές ή τους φοιτητές σας.
 • Εσείς και οι μαθητές σας έχετε την δυνατότητα να δώσετε την εξέταση στις εγκαταστάσεις σας με μεγαλύτερη ασφάλεια και ευελιξία.
 • Μπορείτε να επιλέξετε τις πιο κατάλληλες για εσάς ημερομηνίες από το ετήσιο ημερολόγιό μας, ενημερώνοντάς μας έξι εβδομάδες νωρίτερα.
 • Παρουσιάσεις IELTS στους μαθητές σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να εξοικειωθούν με την δομή και τις απαιτήσεις της εξέτασης.
 • Οι ακαδημαϊκοί μας σύμβουλοι και εξεταστές μπορούν να προσφέρουν σεμινάρια για το προσωπικό σας στις εγκαταστάσεις σας.
 • Μπορείτε να πληρώσετε το κόστος της εξέτασης για ομαδικές εγγραφές με μια απλή μεταφορά μέσω τραπέζης.
 • Το British Council αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες υποστήριξης της εξέτασης χωρίς επιπλέων χρέωση.
 • Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε 13 ημέρες από την ημερομηνία εξέτασης μέσω της δωρεάν Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Επικύρωσης. Οι μαθητές σας μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματά τους μέσω διαδικτύου και θα λάβουν ένα τυπωμένο Έντυπο Αναφοράς Αποτελεσμάτων (Test Report Form – TRF).

Πώς να χρησιμοποιήσετε το IELTS

Το IELTS είναι αναγνωρισμένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe). Το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) παρέχει τη βάση για την αμοιβαία αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων γλώσσας, διευκολύνοντας έτσι την εκπαιδευτική και επαγγελματική κινητικότητα.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει πώς να αντιστοιχίσετε την βαθμολογία IELTS με τα γλωσσικά επίπεδα του ΚΕΠΑ:

Βαθμολογία IELTS
Επίπεδο ΚΕΠΑ
< 4.0 Κάτω από Β1
4.0–5.0 Β1
5.5–6.5 Β2
7.0–8.0 Γ1
8.5–9.0 Γ2

Για να γίνετε συνεργάτης IELTS, ή για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς θα πρέπει να χρησιμοποιείται το ΚΕΠΑ από φορείς που αναγνωρίζουν το IELTS και θέλουν να προσδιορίσουν τις απαιτήσεις τους σχετικά με τη γλωσσική ικανότητα;

Εκπληρώνοντας τον σκοπό του, ο οποίος είναι να λειτουργήσει ως κοινό εργαλείο αναφοράς, το ΚΕΠΑ δεν έχει σχεδιαστεί ως πρότυπο για ακριβή αντιστοίχιση, ούτε για να αποτελέσει ένα κανονιστικό εργαλείο το οποίο θα επιβάλει τυποποιημένες λύσεις. Έχει μάλλον σχεδιαστεί ως ένα κοινό πλαίσιο αναφοράς, με πρωταρχικό σκοπό να αποτελέσει «ένα εργαλείο που προάγει τον συλλογισμό, την επικοινωνία και την ενδυνάμωση», όπως το περιέγραψε ο John Trim, επικεφαλής της συντακτικής του ομάδας (Saville, N 2005). Επομένως συνιστούμε σε όλους τους φορείς που αναγνωρίζουν το IELTS να συμβουλεύονται την βαθμολογική κλίμακα και να χρησιμοποιούν το DVD Οδηγό Αποτελεσμάτων του IELTS, ώστε να εξασφαλίζουν το κατάλληλο επίπεδο της γλωσσικής ικανότητας που απαιτείται για τον φορέα τους ή το πρόγραμμα σπουδών τους.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι