«Ανθρωπιστική Καλοσύνη», Mariam, Νιγηρία
«Ανθρωπιστική Καλοσύνη», Mariam, Νιγηρία
Date
Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου 2020Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021
Τοποθεσία
Σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των προηγούμενων προγραμμάτων μας «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται» και «Η Ελλάδα Θυμάται» και τις μεγάλες διακρίσεις των μαθητών από την Ελλάδα στους αντίστοιχους διεθνείς διαγωνισμούς του 2017–18 και του 2019–20, έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε τη νέα συνεργασία μας με τον οργανισμό Never Such Innocence, τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αναζητώντας την κληρονομιά του ’21 στη Μακεδονία του 19ου αιώνα», και να καλέσουμε τους μαθητές και τους νέους από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν στον νέο διεθνή διαγωνισμό του Never Such Innocence.

Διαγωνισμός Never Such Innocence 2020–21

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού – που αφιερώνουμε στην επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 – είναι «Τhe Unheard Voices of Conflict: Stories from Around the World» («Φωνές συγκρούσεων που δεν έχουν ακουστεί: Ιστορίες από όλο τον Κόσμο»).

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχετικά με σημαντικές συγκρούσεις τις οποίες γνωρίζετε ή για τις οποίες ακούσατε, ή δώστε φωνή σε εκείνους που μπορεί να μην έχουν! Για να πάρετε έμπνευση μπορείτε να διερευνήσετε τα παρακάτω ερωτήματα: 

  • Ποιος; Μπορεί να θελήσετε να μιλήσετε για μια σύγκρουση που έχει επηρεάσει εσάς, την οικογένειά σας ή ακόμη και να μας μιλήσετε για την ιστορία κάποιου άλλου.
  • Τι; Η σύγκρουση μπορεί να πάρει πολλές μορφές. 
  • Πότε; Μπορείτε να πάρετε έμπνευση από μια ιστορική ή σημερινή διένεξη. Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, εμείς σας καλούμε να εμπνευστείτε από αυτή τη σημαντική επέτειο για την Ελλάδα.
  • Γιατί; Η φωνή και η ματιά των νέων είναι πολύ σημαντική αν θέλουμε να κατανοήσουμε πραγματικά τις συνέπειες μιας σύγκρουσης.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε νέους ηλικίας 9–18 ετών και περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες: Ποίηση, Ζωγραφική/Τέχνη, Ομιλία/Λόγο και Τραγούδι.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα ειδικό εξατομικευμένο Πιστοποιητικό Συμμετοχής.

Κατεβάστε την Παρουσίαση του Διαγωνισμού (PDF, 3 mb).

Πώς να λάβετε μέρος

Η δήλωση συμμετοχής είναι πολύ απλή και γίνεται ηλεκτρονικά.

Δηλώστε συμμετοχή

Παράταση προθεσμίας υποβολής συμμετοχών: Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Αναζητώντας την κληρονομιά του ’21 στη Μακεδονία του 19ου αιώνα»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, που θα υλοποιηθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021–22 από το Μουσείο, απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Α’ και Β’ Λυκείου.

Μέσα από κειμήλια που διαθέτει το Μουσείο, καθώς και την περιοδική έκθεση που θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου του Μουσείου, στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει έννοιες όπως αυτές του ήρωα, της αυταπάρνησης, των δεινών των αμάχων, την κοινωνική και πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων της Μακεδονίας και τέλος τη διαχείριση της μνήμης ενός γεγονότος που άλλαξε την πορεία της ελληνικής ιστορίας, αλλά και επηρέασε βαθιά τα εθνικά κινήματα των βαλκανικών χωρών. Μάθετε περισσότερα.

Ψηφιακή εκδήλωση: Παρουσίαση του διαγωνισμού και του εκπαιδευτικού προγράμματος

Ημερομηνία Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, 18.00
Πρόγραμμα Πρόσκληση και Πρόγραμμα (PDF, 189 kb)
Διαγωνισμός Παρουσίαση Διαγωνισμού (PDF, 3 mb)

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Χρυσούλα Μελίδου:

Email Chrysoula.Melidou@britishcouncil.gr
Τηλέφωνο 2310 378 314

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.