Μια νεαρή γυναίκα και δύο νεαροί άνδρες που κάθονται σε κορμούς δένδρων στην εξοχή, μιλώντας και κάνοντας σημειώσεις

Έχετε αυτό που χρειάζεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης;

Το British Council αναζητά νέους, εμπνευσμένους ανθρώπους που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα Active Citizens: Κοινωνική δράση για την κλιματική αλλαγή και θα αναλάβουν δράση σχετικά με το μεγαλύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Κάντε την ιδέα σας πραγματικότητα

Οι νέοι σε όλο τον κόσμο αντιλαμβάνονται την κλιματική αλλαγή ως τη μεγαλύτερη παγκόσμια πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας σήμερα.

Μέσω του Active Citizens: Κοινωνική δράση για την κλιματική αλλαγή, το British Council προσφέρει σε νέους έξι ευρωπαϊκών χωρών την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση.

Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες τους για βιωσιμότητα σε πραγματικότητα. Μέσω του μοντέλου Active Citizens και της εμπειρίας δεκαετιών του British Council σε προγράμματα για την κοινωνία, θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε διεθνή δίκτυα, να αναπτύξετε δεξιότητες και να λάβετε την προβολή που θα διασφαλίσει ότι οι ιδέες σας θα κάνουν τη διαφορά.

Γίνετε μέλος ενός διεθνούς κινήματος

Το Active Citizens: Κοινωνική δράση για την κλιματική αλλαγή είναι μέρος του παγκόσμιου προγράμματος του British Council σχετικά με τη διάσκεψη COP26 για την κλιματική αλλαγή, η οποία θα λάβει χώρα στη Γλασκόβη τον Νοέμβριο του 2021. Το British Council συνεργάζεται με εταίρους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και παγκοσμίως για να διασφαλίσει την επιτυχία και την κληρονομιά του COP26 δημιουργώντας ευκαιρίες συνεργασίας, διαλόγου και δράσης που θα αντιμετωπίσουν τις κοινές προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Τα προγράμματα του Active Citizens υλοποιούνται συνολικά σε 22 χώρες – πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε μια παγκόσμια ομάδα νέων με πάθος για κοινωνική δράση σε περιβαλλοντικά ζητήματα και την κλιματική αλλαγή

Πρόγραμμα

Οι συμμετέχοντες καλούνται να πάρουν μέρος σε μία από τις δύο παρακάτω εκπαιδεύσεις:

Ομάδα Α

16, 17, 19, 20 και 23 Μαρτίου 2021 (17.00–20.00)

Ομάδα Β

24, 26, 27, 31 Μαρτίου και 2 Απριλίου 2021 (17.00–20.00)

Ποιος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή;

Πρακτικές προϋποθέσεις

  • Θα πρέπει να είστε 18–30 ετών.
  • Θα πρέπει να έχετε την δυνατότητα να αφιερώσετε 10–15 ώρες την εβδομάδα για περίοδο δύο-τριών εβδομάδων τον Μάρτιο για τη συμμετοχή σας στην εθνική εκπαίδευση (σύγχρονη και ασύγχρονη).
  • Αναμένεται ότι μέχρι το τέλος των εργαστηρίων θα είστε έτοιμος να υλοποιήσετε κοινωνικές δράσεις σύμφωνες με το όραμα του προγράμματος, με την υποστήριξη μεντόρων.
  • Η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας θα θεωρηθεί πλεονέκτημα.

Τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχετε για να δηλώσετε συμμετοχή;

Στην αίτησή σας θα πρέπει να είναι εμφανές ότι:

  • συμμετέχετε ενεργά σε ομάδες νέων, προγράμματα νέων, εθελοντικά προγράμματα
  • διαθέτετε δεξιότητες σχεδιασμού και συντονισμού προγραμμάτων
  • διαθέτετε γνώση και κατανόηση της τοπικής σας κοινότητας
  • έχετε ισχυρό αίσθημα ευθύνης για θέματα αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης, κλιματικής αλλαγής, προστασίας του περιβάλλοντος
  • εκτιμάτε τη διαφορετικότητα και είστε ανοιχτός στη συνεργασία με άτομα από διαφορετικό κοινωνικό ή πολιτιστικό υπόβαθρο.

Πώς να δηλώσετε συμμετοχή

Συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έως και την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 (23.59).

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Βικτωρία Κυριάκη:

Τηλέφωνο 210 369 2337
Email Victoria.Kyriaki@britishcouncil.gr

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Λαμπράκη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου.

Το WWF Ελλάς είναι ο στρατηγικός συνεργάτης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για το COP26.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι