Οι νικητές των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης Study UK 2020 στην Ελλάδα

Οι νικητές των Study UK Alumni Awards 2020 στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν σε τελετή απονομής την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, διαδικτυακά. Στην τελετή απονομής παρέστη η Πρέσβης της Βρετανίας Kate Smith CMG και η Διευθύντρια του British Council στην Ελλάδα, Αναστασία Ανδρίτσου. Στην τελετή παρευρέθη και η Πρέσβειρα των Βραβείων 2020 στην Ελλάδα, Μαρία Νικόλτσιου, Δημοσιογράφος-Παρουσιάστρια του Alpha TV.

Οι νικητές των Βραβείων το 2020 είναι:

Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας

Γαβριέλλα-Πηνελόπη Τριανταφύλλη University of Bristol

Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου

Στέλλα Κάσδαγλη University of East London

Βραβείο Συνολικής Προσφοράς

Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος London School of Economics and Political Science (LSE), University of Cambridge, Jesus College και Cambridge Judge Business School

Μάθετε περισσότερα για τους νικητές και την κριτική επιτροπή στην ενότητα «Downloads» παρακάτω.

Παρακολουθείστε τη διαδικτυακή τελετή απονομής στο YouTube.

Κατά την ομιλία της στην τελετή, η Βρετανίδα Πρέσβης Kate Smith δήλωσε: «Τιμώντας Έλληνες αποφοίτους βρετανικών πανεπιστημίων μέσω πρωτοβουλιών σαν κι αυτή έχουμε την ευκαιρία να προβάλουμε ό,τι καλύτερο έχουν να επιδείξουν οι Ελληνοβρετανικές σχέσεις. Η εμπειρία σε ένα περιβάλλον ακαδημαϊκής αριστείας και η πρόσβαση σε όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια παρακολούθησης ενός προγράμματος σπουδών ή έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο χτίζουν άρρηκτες προσωπικές σχέσεις, ενώ παράλληλα ενισχύουν τη συνεργασία Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε πολιτικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό επίπεδο. Οι Έλληνες απόφοιτοι στο σύνολό τους, όπως οι φετινοί νικητές, αποτελούν τρανά παραδείγματα αυτού του φαινομένου. Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανη για τη συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου στα εξαιρετικά επιτεύγματά τους, ο καθένας στον τομέα του και στην κοινότητά του.»

Η Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια του British Council στην Ελλάδα, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε τα Study UK Alumni Awards για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα. Σήμερα γιορτάζουμε τις επιτυχίες ενός από τα πιο δυναμικά δίκτυα στην Ελλάδα με περισσότερα από 300.000 μέλη. Τιμούμε το ταλέντο τους, τον επαγγελματισμό τους, την πλούσια εμπειρία και δεξιότητες, καθώς και τη συνεισφορά τους στην κοινωνία μας. Τους δείχνουμε με έμπρακτο τρόπο την εκτίμησή μας για τη συμβολή τους στην ισχυροποίηση των διαπολιτισμικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βρετανία.»

Η Μαρία Τσακάλη, Υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης και Κοινωνίας του British Council στην Ελλάδα, δήλωσε: «H βρετανική παιδεία συνεχίζει να εμπνέει γενιές νέων ανθρώπων και οι Έλληνες απόφοιτοι της βρετανικής εκπαίδευσης συνεχίζουν να χαράζουν τις δικές τους πετυχημένες πορείες. Οι Έλληνες απόφοιτοι βρετανικών πανεπιστημίων αριστεύουν στους τομείς τους. Αξιοποιούν τη βρετανική τους εκπαίδευση για να εξελιχθούν σε «πρωταθλητές» και ηγέτες στις επαγγελματικές τους επιλογές. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αποτελούν οι ίδιοι τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, συμβάλλοντας έτσι στους δυνατούς δεσμούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς, που συνδέουν τις δύο χώρες.»

Φιναλίστ

Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας

Δρ Όλγα-Τζόαν Κτενίδου Imperial College of Science, Technology and Medicine και University of Greenwich
Γαβριέλλα-Πηνελόπη Τριανταφύλλη University of Bristol

Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος University of Edinburgh και Imperial College
of Science, Technology and Medicine
Δρ Άννα Κασάπογλου University of Portsmouth
Στέλλα Κάσδαγλη University of East London

Μάθετε περισσότερα για τους φιναλίστ και την κριτική επιτροπή στην ενότητα «Downloads» παρακάτω.

Βραβείο Συνολικής Προσφοράς

Για πρώτη φορά το 2020, η Ελλάδα ήταν μια από τις δύο χώρες διεθνώς που απένειμε πιλοτικά το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς. Το Βραβείο τιμάει αποφοίτους βρετανικών πανεπιστημίων που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους περισσότερο από 15 χρόνια πριν και έχουν συμβάλλει στις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Ελλάδας.

Διακεκριμένοι απόφοιτοι βρετανικών πανεπιστημίων προτάθηκαν για το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς 2020 στην Ελλάδα. Μάθετε περισσότερα για τους φιναλίστ και την κριτική επιτροπή στην ενότητα «Downloads» παρακάτω.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι