Μαθητές γυμνασίου σε τάξη προετοιμασίας για εξετάσεις

Το Γενικό Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης (General Certificate of Education – GCE), το Γενικό Πιστοποιητικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (General Certificate of Secondary Education – GCSE), Διεθνές Γενικό Πιστοποιητικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (International General Certificate of Secondary Education – International GCSE) και το International Advanced Level (IAL) αντιστοιχούν με τις απολυτήριες εξετάσεις ή τις πανελλαδικές εξετάσεις και διενεργούνται για ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων. Στη Βρετανία, οι εξετάσεις αυτές αποτελούν προϋπόθεση για εισαγωγή σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τα σχολεία μπορούν να προετοιμάζουν τους μαθητές για οποιοδήποτε συνδυασμό μαθημάτων καθώς καθένα από τα μαθήματα πιστοποιείται ξεχωριστά. Έτσι, οι μαθητές είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τα μαθήματα που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ατομικές τους ανάγκες και ενδιαφέροντα.

Το γραφείο μας στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει τη διεξαγωγή εξετάσεων για μεμονωμένους υποψηφίους σε μαθήματα που δεν περιλαμβάνουν πρακτικό μέρος.

Εξετάσεις Edexcel και Cambridge International Exams (CIE)

Εξετάσεις Pearson Edexcel εξεταστικής περιόδου Μαΐου/Ιουνίου 2021

Το Pearson Edexcel δεν θα πραγματοποιήσει τις εξετάσεις International GCSE και International AS/A Level, στην εξεταστική περίοδο Μαΐου/Ιουνίου 2021 αλλά θα προσφέρει μία εναλλακτική μέθοδο αξιολόγησης. Το Pearson Edexcel θα ανακοινώσει σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την μέθοδο αξιολόγησης στην ιστοσελίδα του.

Οι μεμονωμένοι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν να κάνουν την αίτηση τους με το British Council. Εάν έχετε ήδη κάνει την εγγραφή σας, δεν χρειάζεται να προβείτε σε περαιτέρω ενέργειες σε αυτό το στάδιο, και δεν χρειάζεται να ζητήσετε ακύρωση της αίτησης. Θα σας ενημερώσουμε για τα επόμενα βήματα μόλις το Pearson ανακοινώσει τις λεπτομέρειες της εναλλακτικής μεθόδου αξιολόγησης και ανάλογα με το εάν το British Council μπορεί να σας βοηθήσει με αυτήν (ή  θα πρέπει να επαναλάβουμε την αξιολόγησή σας).

Η πληρωμή των εξέταστρων θα σας ζητηθεί μόνο εάν είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε με την αξιολόγησή σας. Δεν θα χρεωθείτε εάν αποσύρετε την αίτησή σας πριν από την προθεσμία συμμετοχής.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις στην ιστοσελίδα του Pearson Edexcel.

Cambridge International Exams (CIE)

Λεπτομερής κατάλογος των εξεταστικών ενοτήτων είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Cambridge International Exams (CIE).

Ημερομηνίες εγγραφών και εξετάσεων

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
Pearson Edexcel IAL
Ιανουαρίου
15 Σεπτεμβρίου–16 Οκτωβρίου
Pearson Edexcel IGCSE, GCE, IAL
Μαΐου–Ιουνίου
15 Φεβρουαρίου–6 Μαρτίου
Pearson Edexcel IAL
Οκτωβρίου
1–22 Αυγούστου
CIE IGCSE, AS & A Level
Μαΐου–Ιουνίου
15 Ιανουαρίου–6 Φεβρουαρίου
CIE IGCSE, AS & A Level
Νοεμβρίου
1–10 Αυγούστου
CIE IGCSE, AS & A Level
Επαναληπτικές εξετάσεις Νοεμβρίου
20 Αυγούστου–6 Σεπτεμβρίου

Ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να εγγραφεί μόνο σε ένα εξεταστικό κέντρο/φορέα ανά εξεταστική περίοδο. Το British Council δεν είναι υπεύθυνο στην περίπτωση που οι ημερομηνίες εξετάσεων συμπίπτουν, λόγω εγγραφής σε περισσότερα από ένα εξεταστικά κέντρα/φορείς σε μία εξεταστική περίοδο.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα λάβουν το πρόγραμμα εξετάσεών τους μετά την εγγραφή τους.

Μετά το πέρας των εγγραφών, υπάρχει δυνατότητα εγγραφής με επιπλέον χρέωση. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Εξέταστρα 

Pearson Edexcel

Κατεβάστε τα εξέταστρα του Pearson Edexcel IALΟκτωβρίου-Νοεμβρίου 2021.

Σημειώστε ότι το αρχείο περιέχει όλες τις εξετάσεις που προσφέρονται από το Pearson Edexcel. Στην Ελλάδα όμως διοργανώνουμε μόνο τις εξετάσεις που απευθύνονται στους μεμονωμένους υποψηφίους, καθώς επίσης και τα μαθήματα που δεν περιλαμβάνουν εργαστηριακές εξετάσεις.

Για να ελέγξετε τα μαθήματα και τις ημερομηνίες των εξετάσεων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Pearson Edexcel.

Cambridge International Examinations (CIE)

Κατεβάστε τα εξέταστρα του CIE Νοεμβρίου 2021.

Σημειώστε ότι το αρχείο περιέχει όλες τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται στο Cambridge administrative zone 3, στο οποίο ανήκει η Ελλάδα. Στην Ελλάδα όμως διοργανώνουμε μόνο τις εξετάσεις που απευθύνονται στους μεμονωμένους υποψηφίους, καθώς επίσης και τα μαθήματα που δεν περιλαμβάνουν εργαστηριακές εξετάσεις.

Για να ελέγξετε τα μαθήματα και τις ημερομηνίες των εξετάσεων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του CIE.

Πώς να εγγραφείτε

Συμπληρώστε την κατάλληλη αίτηση (δείτε παρακάτω) και καταθέστε την στο British Council μαζί με το αποδεικτικό πληρωμής.

Σημείωση: Σε περίπτωση απουσίας ή ακύρωσης/απόσυρσης από τις εξετάσεις, τα εξέταστρα δεν επιστρέφονται.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών
British Council
Πλατεία Κολωνακίου 17
106 73 Αθήνα
Τηλέφωνο +30 210 369 2333 & 801 500 3692*
Φαξ +30 210 363 0481
Email customerservices@britishcouncil.gr

* Η χρέωση για τα τηλεφωνήματα από όλη την Ελλάδα είναι μία αστική μονάδα.