Ελένη Καστρινάκη

Το όνομά μου είναι Ελένη, είμαι 12 χρονών και ζω στη Θεσσαλονίκη. Κάνω μαθήματα Αγγλικών στο σχολείο μου εδώ και πέντε χρόνια και έδωσα τις εξετάσεις Cambridge English: B1 Preliminary (PET) for Schools με το British Council το Μάιο του 2012. Τώρα προετοιμάζομαι για τις εξετάσεις Cambridge English: B2 First (FCE) for Schools, τις οποίες πρόκειται να δώσω το Μάιο του 2013.

Γιατί έδωσα τις εξετάσεις Cambridge English: B1 Preliminary (PET) for Schools

Μου αρέσει να μαθαίνω Αγγλικά διότι είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με ανθρώπους από άλλες χώρες. Θα μπορέσω έτσι να εργαστώ στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα. Θα βρω δουλειά πιο εύκολα αν γνωρίζω μία ξένη γλώσσα. Μου αρέσει το διάβασμα, και μου αρέσει να διαβάζω βιβλία στα Αγγλικά.

Τι με βοηθάει στη μελέτη

Μελετάω και εξασκώ τα Αγγλικά μου από την 4η Δημοτικού. Μου αρέσει να βλέπω ταινίες στα Αγγλικά. Μερικές φορές τις βλέπουμε στο σχολείο. Είναι πολύ συναρπαστικές. Τώρα μπορώ και τις καταλαβαίνω χωρίς υπότιτλους.

Στο σχολείο κάνω μάθημα τέσσερις φορές την εβδομάδα, περίπου επτά ώρες συνολικά. Στο σπίτι μελετώ περίπου τέσσερις ή πέντε ώρες την εβδομάδα. Ο αδελφός μου μιλάει και αυτός Αγγλικά, και έτσι μπορώ να εξασκούμαι μαζί του. Κάθομαι στο σπίτι με τα βιβλία μου και μαθαίνω γραμματική και λεξιλόγιο.

Η εμπειρία των εξετάσεων με το British Council

Οι εξετάσεις δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολες. Το Listening ήταν το πιο εύκολο κομμάτι όλης της εξέτασης. Μιλούσαν καθαρά και μπόρεσα να το ακούσω χωρίς κανένα πρόβλημα. Και το Writing ήταν αρκετά εύκολο, διότι είχαμε προετοιμαστεί καλά στο σχολείο μου.

Οι άνθρωποι του British Council ήταν πολύ φιλικοί, και όλη η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή. Μας είπαν τι έπρεπε να κάνουμε. Οι εξετάσεις ξεκίνησαν και τελείωσαν στην ώρα τους.

Πώς βλέπω το μέλλον μου

Θα ήθελα να γίνω γιατρός διότι μου αρέσει να βοηθώ τους άλλους. Έχω βρεθεί σε πολλά νοσοκομεία και δεν μου αρέσει να βλέπω κόσμο να υποφέρει. Θα ήθελα να δουλέψω με ενήλικες – ιδιαίτερα με άτομα τρίτης ηλικίας, καθώς υποφέρουν από περισσότερες ασθένειες, όπως ο καρκίνος.