Ελεονώρα-Μίλκα Χρίστωφ

Το όνομά μου είναι Ελεονώρα, είμαι 14 χρονών και ζω στη Θεσσαλονίκη. Κάνω μαθήματα Αγγλικών στο σχολείο μου εδώ και έξι χρόνια και έδωσα τις εξετάσεις Cambridge English: B2 First (FCE) for Schools με το British Council το Μάιο του 2012. Τώρα προετοιμάζομαι για τις εξετάσεις Cambridge English: C2 Proficiency (CPE), τις οποίες πρόκειται να δώσω σε δύο χρόνια.

Γιατί έδωσα τις εξετάσεις Cambridge English: B2 First (FCE) for Schools

Το όνειρό μου είναι να γίνω γιατρός. Θέλω να γίνω χειρούργος και να βοηθώ τα παιδιά. Από πολύ μικρή, αυτό ήταν το όνειρό μου. Θέλω να βοηθήσω στη θεραπεία των ασθενειών και να φροντίζω τους αρρώστους.

Τα Αγγλικά είναι η βασική γλώσσα επικοινωνίας και πιστεύω ότι μου προσφέρει ευκαιρίες για τη μελλοντική μου εργασία. Είναι ενδιαφέρουσα γλώσσα και όχι δύσκολη. Υπάρχουν πολλές λέξεις που μοιάζουν με τις ελληνικές. Κατά τη γνώμη μου είναι πραγματικά διασκεδαστικό να γνωρίζεις μία νέα γλώσσα. Μου παρέχει καλύτερη μόρφωση.

Τι με βοηθάει στη μελέτη

Στο σχολείο κάνω έξι ώρες μάθημα Αγγλικά την εβδομάδα και μελετώ άλλες τέσσερις ώρες στο σπίτι.

Μου αρέσει να μιλώ Αγγλικά με άλλους για να εξασκούμαι. Μιλάω με τη δασκάλα μου και με τη μητέρα μου – όμως οι δάσκαλοι ξέρουν περισσότερα πράγματα και με διορθώνουν πιο σωστά! Διαβάζω αγγλικά βιβλία και βλέπω ταινίες. Η αγαπημένη μου είναι ο «Τιτανικός». Μου αρέσει επίσης να βλέπω ταινίες δράσης και θρίλερ στα Αγγλικά. 

Η εμπειρία των εξετάσεων με το British Council

Οι εξετάσεις δεν ήταν ούτε δύσκολες ούτε εύκολες. Δεν είμαι άτομο που αγχώνεται. Ήμουν πολύ ήρεμη, αλλά είχα και λίγο άγχος – γιατί ήθελα να τα πάω καλά. Γενικώς όμως, αισθανόμουν πολύ άνετα με όσα γινόταν εκεί.

Οι συνθήκες στο χώρο που δώσαμε τις εξετάσεις ήταν πολύ ευχάριστες και οι εξεταστές από το British Council ήταν φιλικοί. Έδωσα τις εξετάσεις σε ένα ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη. Υπήρχαν πολλά θρανία. Ο χώρος ήταν καλός για τους υποψήφιους. Η διοργάνωση έγινε από το British Council. Οι άνθρωποι ήταν πολύ φιλικοί. Μας ρώτησαν αν είχαμε κανένα πρόβλημα με τα χαρτιά μας. Έλεγξαν και την ορθογραφία των ονομάτων μας. Όλα γύρω μας ήταν πολύ άνετα.

Δώσαμε τις εξετάσεις το Μάιο και τα αποτελέσματα βγήκαν τον Ιούλιο, μετά από δυόμισι μήνες περίπου. Το σχολείο μας ενημέρωσε για τα αποτελέσματα. Χάρηκα πολύ όταν είδα τα δικά μου.

Πώς βλέπω το μέλλον μου 

Θα ήθελα να σπουδάσω στην Αγγλία, αλλά θα είναι δύσκολο να το κάνω χωρίς υποτροφία. Θα προσπαθήσω όμως να κάνω ότι μπορώ. Διαφορετικά, και τα Ελληνικά πανεπιστήμια είναι καλά, οπότε δεν θα είναι πρόβλημα να σπουδάσω στην Ελλάδα.