Γιώτα Χατζηλουκά

Ονομάζομαι Γιώτα και είμαι 20 ετών. Είμαι φοιτήτρια από την Κύπρο και ήρθα στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια. Εδώ και ένα χρόνο, σπουδάζω για να αποκτήσω το BSc in Economics and Management με το University of London International Programme. Ζω στη Θεσσαλονίκη.

Γιατί επέλεξα τις σπουδές με το University of London International Programme

Πήρα το πρώτο μου πτυχίο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά ήθελα να εμβαθύνω στα οικονομικά και το management. Έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα ότι θα μπορούσα να κάνω τις σπουδές αυτές με το University of London. Γνώριζα ήδη το London School of Economics (LSE) και έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ευκαιρία για μένα να το κάνω. Είναι πολύ καλό πανεπιστήμιο και θα βοηθήσει την καριέρα μου στο μέλλον. Ταυτόχρονα, σπουδάζω στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έτσι παρακολουθώ δύο σχολές ταυτόχρονα!

Πώς συνδυάζω τις σπουδές με τις άλλες υποχρεώσεις μου

Κατά μέσο όρο, ξοδεύω περίπου δέκα ώρες την εβδομάδα σε μαθήματα – έχω επιλέξει τρία. Επιπλέον, για άλλες 15–20 ώρες την εβδομάδα διαβάζω στο σπίτι. Θα έλεγα ψέματα, αν ισχυριζόμουν ότι δεν χρειάζεται πολύ δουλειά. Θέλω να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τις σπουδές μου για να αποκτήσω πραγματικές δεξιότητες για το μέλλον.

Δεν διαβάζω μόνο τους οδηγούς σπουδών και τα βασικά βιβλία – επιλέγω να διαβάζω και άλλα βιβλία για να διευρύνω τις γνώσεις μου. Το πτυχίο είναι δύσκολο αλλά πολύ ενδιαφέρον. Πρέπει όμως να προσπαθήσεις πολύ και να ασχοληθείς σοβαρά.

Η εμπειρία μου από το University of London International Programme

Ο τρόπος που διδάσκουν οι καθηγητές μας βοηθάει πολύ. Μας καθοδηγούν καλά. Το VLE (Virtual Learning Environment) [Εικονικό Περιβάλλον Μάθησης] και το όλο σύστημα που ακολουθεί το International Programme είναι πολύ ενθαρρυντικό και χρήσιμο. Ποτέ δεν νιώθω μόνη. Όποτε δυσκολεύομαι, μπορώ να βρω κάποια πηγή πληροφοριών ή ένα καινούργιο βιβλίο, ή να ρωτήσω τους καθηγητές μου.

Η εμπειρία από τις εξετάσεις μου με το British Council

Οι εξετάσεις που δίνω για το LSE διοργανώνονται από το British Council στη Θεσσαλονίκη. Όλα είναι πάντοτε πολύ καλά οργανωμένα. Οι εξετάσεις διεξάγονται σε ένα κατάλληλο, ήσυχο περιβάλλον και οι επιτηρητές είναι πάντοτε πολύ εξυπηρετικοί και φιλικοί.

Πώς βλέπω το μέλλον μου

Θα ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές μου στα οικονομικά και το management. Η μελλοντική μου καριέρα πιστεύω ότι θα σχετίζεται με τα οικονομικά κατά κάποιον τρόπο, οπότε σκέφτομαι να κάνω και μεταπτυχιακό στο LSE, όταν πάρω το πρώτο μου πτυχίο.