Οι εκπαιδευτές του προγράμματος Life Skills είναι έμπειροι επαγγελματίες στον τομέα της μη τυπικής εκπαίδευσης και της βιωματικής μάθησης.

Life Skills Trainers

Πρόδρομος (Μάκης) Ανανιάδης

Μάκης (Πρόδρομος) Ανανιάδης

Ο Μάκης Ανανιάδης είναι απόφοιτος Πολιτικών Σπουδών και τελειόφοιτος μεταπτυχιακού στο Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις. Αποτελεί μέλος του τμήματος Εκπαίδευσης Στελεχών και Νέων Εθελοντών της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και άλλων φορέων, όπου σχεδιάζει, συντονίζει και αξιολογεί εκπαιδευτικά προγράμματα μη τυπικής μάθησης για παιδιά και εφήβους. Επιπλέον, έχει διατελέσει υπεύθυνος εθελοντών στη 15η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Μεσογείου καθώς και σε άλλα διεθνή και εθνικά φεστιβάλ.

Δομινίκη (Μίνα) Ανανιάδου

Μίνα (Δομινίκη) Ανανιάδου

Η Μίνα Ανανιάδου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ανθρώπινα Δικαιώματα. Εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα βιωματικής μάθησης της Σχολής Στελεχών της ΧΑΝΘ αλλά και με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Αμνηστία και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Απασχολήθηκε ως εθελόντρια δασκάλα ελληνικών στο Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα των Μεταναστών και σε προγράμματα που χρησιμοποιούν το χορό ως μέσο κοινωνικής ενδυνάμωσης.

Eκπαιδεύτρια Life Skills Ειρήνη Καρέτα

Ειρήνη Καρέτα

Η Ειρήνη Καρέτα ασχολείται με την μη-τυπική εκπαίδευση τα τελευταία επτά χρόνια κι εργάζεται στη Fair Trade Hellas ως υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έχει σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο κι έχει κάνει Μεταπτυχιακό στη Διεθνή Ανάπτυξη και την Επίλυση Συγκρούσεων στην Ισπανία στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποίησε την πρακτική της δουλεύοντας με παιδιά στα υποβαθμισμένα προάστια του Buenos Aires. Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδεύτρια σε πολλά εργαστήρια για νέους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Eκπαιδεύτρια Life Skills Εύη Κουτσοσπύρου

Εύη Κουτσοσπύρου

Η Εύη Κουτσοσπύρου έχει δύο επαγγελματικές ασχολίες που παραδόξως συνδυάζονται αρμονικά. Είναι βιολόγος με μεταπτυχιακό στη μοριακή γενετική και εμπειρία στη διδασκαλία των επιστημών. Επίσης, δραστηριοποιείται στον τομέα της νεολαίας για 15 χρόνια. Είναι μέλος της ελληνικής δεξαμενής εκπαιδευτών του «Youth in Action» και μόνιμος συνεργάτης της Ε.Ε. σε εκπαιδευτικές δομές, όπως τα SALTO EUROMED και Pool of trainers του SALTO. Έχει συγγράψει εγχειρίδια για μη-τυπική εκπαίδευση και βιολογία.

Εκπαιδευτής Life Skills Ηλίας Μάστορας

Ηλίας Μάστορας

Ο Ηλίας Μάστορας σπούδασε στο Γεωλογικό ΑΠΘ και εργάστηκε ως Εκπαιδευτής Νέων μη-τυπικής μάθησης σε διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Νεολαίας. Εργάζεται επίσης ως εκπαιδευτής στο σκάκι πιστοποιημένος από τη Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία και ως υπεύθυνος διαιτησίας ποδοσφαίρου τυφλών της Διεθνούς Αθλητικής Ομοσπονδίας Τυφλών. Είναι υπεύθυνος του Σκακιστικού Ομίλου Πανοράματος και της Ομάδας Νέων Youthorama και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη συγγραφή της Λευκής Βίβλου για τη Νεολαία στην Ε.Ε.

Eκπαιδεύτρια Life Skills Ράνια Ντανάκα

Ράνια Ντανάκα

Η Ράνια Ντανάκα σπούδασε Θεατρικές Σπουδές στο ΕΚΠΑ και υποκριτική στη δραματική σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή». Έκανε πρακτική σαν βοηθός σκηνοθέτη σε παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου (με τον Στάθη Λιβαθινό και τη Μαρία Λουίζα Παπαδοπούλου). Έχει εργαστεί ως θεατρολόγος στην ιδιωτική εκπαίδευση, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Εργάστηκε για το πρόγραμμα «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών» σε σχολεία με υψηλά ποσοστά μεταναστών.

Eκπαιδεύτρια Life Skills Ισμήνη Πρωΐου

Ισμήνη Πρωΐου

Η Ισμήνη Πρωΐου σπούδασε Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο. Παρακολούθησε διετές βιωματικό σεμινάριο στο Θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου με θέμα την Θεατρική Αγωγή. Εργάστηκε στα προγράμματα «Θεατρική αγωγή ως μέσο ένταξης αλλοδαπών μαθητών σε ελληνικά σχολεία» και «Εκπαίδευση Αλλοδαπών & Παλιννοστούντων Μαθητών» στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κατερίνα Σαραντίδου

Κατερίνα Σαραντίδου

Η Κατερίνα Σαραντίδου ασχολείται με την μη τυπική εκπαίδευση από το 2010. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με μεταπτυχιακές σπουδές στην ένταξη των παιδιών με αναπηρία στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής κι έχει προσφέρει εθελοντική εργασία σε αυτό τον τομέα. Έχει εργαστεί επίσης σε προγράμματα ένταξης ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα, ως συντονίστρια Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας και με μη κυβερνητικές οργανώσεις σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και νέους.

Ελένη Σταμούλη

Ελένη Σταμούλη

Η Ελένη Σταμούλη ασχολείται με τη μη-τυπική εκπαίδευση από την 2005. Έχει κάνει εκπαιδεύσεις σε ενήλικους, νέους και παιδιά, σε συνεργασία με μη-κυβερνητικές οργανώσεις, στα πλαίσια εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και Ψυχολογία και τώρα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ήταν μέλος της εθνικής δεξαμενής εκπαιδευτών του προγράμματος Youth in Action.

Εκπαιδευτής Life Skills Κωνσταντίνος Στεργίου

Κωνσταντίνος Στεργίου

Ο Κωνσταντίνος Στεργίου είναι Οικονομολόγος και Διδάκτορας της Παιδαγωγικής (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) με επαγγελματική δραστηριότητα τόσο στην τυπική όσο και στη μη τυπική εκπαίδευση. Από το 2007, εργάζεται ως οικονομολόγος – σύμβουλος επιχειρήσεων, εκπαιδευτής, εκπαιδευτικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας. Ως Εκπαιδευτής Νέων έχει προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης μη τυπικής μάθησης σε 21 χώρες στον κόσμο στους τομείς της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της εργασίας για νέους.