Γνωρίστε τους εκπαιδευτές μας

Life Skills Trainers

Ιωάννα Αλεξανδρή

Η Ιωάννα Αλεξανδρή είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, όπου αυτήν την περίοδο εκπονεί και τη διδακτορική της διατριβή. Έχει συνεργαστεί με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και το πρόγραμμα «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον τομέα του σχεδιασμού και της υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.

Eκπαιδεύτρια Life Skills Ιωάννα Αλεξανδρή

Μάκης (Πρόδρομος) Ανανιάδης

Ο Μάκης Ανανιάδης είναι απόφοιτος Πολιτικών Σπουδών και τελειόφοιτος μεταπτυχιακού στο Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις. Αποτελεί μέλος του τμήματος Εκπαίδευσης Στελεχών και Νέων Εθελοντών της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και άλλων φορέων, όπου σχεδιάζει, συντονίζει και αξιολογεί εκπαιδευτικά προγράμματα μη τυπικής μάθησης για παιδιά και εφήβους. Επιπλέον, έχει διατελέσει υπεύθυνος εθελοντών στη 15η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Μεσογείου καθώς και σε άλλα διεθνή και εθνικά φεστιβάλ.

Πρόδρομος (Μάκης) Ανανιάδης

Μίνα (Δομινίκη) Ανανιάδου

Η Μίνα Ανανιάδου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ανθρώπινα Δικαιώματα. Εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα βιωματικής μάθησης της Σχολής Στελεχών της ΧΑΝΘ αλλά και με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Αμνηστία και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Απασχολήθηκε ως εθελόντρια δασκάλα ελληνικών στο Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα των Μεταναστών και σε προγράμματα που χρησιμοποιούν το χορό ως μέσο κοινωνικής ενδυνάμωσης.

Δομινίκη (Μίνα) Ανανιάδου

Δώρα Θανοπούλου

Από το 2013, η Δώρα Θανοπούλου είναι συνιδρύτρια της ομάδας «Λόγου Παίγνιον», η οποία έχει ήδη στο ενεργητικό της μία πληθώρα δράσεων, καθώς και αξιοσημείωτων συνεργασιών (ΕΣΗΕΑ, Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής, Ίδρυμα Θεοχαράκη κ.ά.). Αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Παιδαγωγικών Σπουδών του ΟΠΑ, στο οποίο επέστρεψε στη συνέχεια σε ρόλο επισκέπτριας–εισηγήτριας. Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια με ανθρώπους κάθε ηλικίας, στο πλαίσιο προγραμμάτων πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Δώρα Θανοπούλου

Ειρήνη Καρέτα

Η Ειρήνη Καρέτα ασχολείται με την μη-τυπική εκπαίδευση τα τελευταία επτά χρόνια κι εργάζεται στη Fair Trade Hellas ως υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έχει σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο κι έχει κάνει Μεταπτυχιακό στη Διεθνή Ανάπτυξη και την Επίλυση Συγκρούσεων στην Ισπανία στo πλαίσιo του οποίου πραγματοποίησε την πρακτική της δουλεύοντας με παιδιά στα υποβαθμισμένα προάστια του Buenos Aires. Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδεύτρια σε πολλά εργαστήρια για νέους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Eκπαιδεύτρια Life Skills Ειρήνη Καρέτα

Βιργινία Κεχαγιά

Η Βιργινία Κεχαγιά σπούδασε Θεατρικές Σπουδές στο ΕΚΠΑ, όπου κάνει και μεταπτυχιακό στο «Παγκόσμιο Θέατρο». Παράλληλα, παρακολούθησε το τριετές εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού στο «Σχολείο Παιχνιδιού», με το οποίο συνεργάζεται στο πλαίσιο του εργαστηρίου για εφήβους. Εργάστηκε για το πρόγραμμα «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών» σε σχολεία με υψηλά ποσοστά μεταναστών. Από το 2007 εργάζεται στην Εράσμειο, ως δασκάλα θεατρικής αγωγής.

Eκπαιδεύτρια Life Skills Βιργινία Κεχαγιά

Εύη Κουτσοσπύρου

Η Εύη Κουτσοσπύρου έχει δύο επαγγελματικές ασχολίες που παραδόξως συνδυάζονται αρμονικά. Είναι βιολόγος με μεταπτυχιακό στη μοριακή γενετική και εμπειρία στη διδασκαλία των επιστημών. Επίσης, δραστηριοποιείται στον τομέα της νεολαίας για 15 χρόνια. Είναι μέλος της ελληνικής δεξαμενής εκπαιδευτών του «Youth in Action» και μόνιμος συνεργάτης της Ε.Ε. σε εκπαιδευτικές δομές, όπως τα SALTO EUROMED και Pool of trainers του SALTO. Έχει συγγράψει εγχειρίδια για μη-τυπική εκπαίδευση και βιολογία.

Eκπαιδεύτρια Life Skills Εύη Κουτσοσπύρου

Ηλίας Μάστορας

Ο Ηλίας Μάστορας σπούδασε στο Γεωλογικό ΑΠΘ και εργάστηκε ως Εκπαιδευτής Νέων μη-τυπικής μάθησης σε διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Νεολαίας. Εργάζεται επίσης ως εκπαιδευτής στο σκάκι πιστοποιημένος από τη Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία και ως υπεύθυνος διαιτησίας ποδοσφαίρου τυφλών της Διεθνούς Αθλητικής Ομοσπονδίας Τυφλών. Είναι υπεύθυνος του Σκακιστικού Ομίλου Πανοράματος και της Ομάδας Νέων Youthorama και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη συγγραφή της Λευκής Βίβλου για τη Νεολαία στην Ε.Ε.

Εκπαιδευτής Life Skills Ηλίας Μάστορας

Ράνια Ντανάκα

Η Ράνια Ντανάκα σπούδασε Θεατρικές Σπουδές στο ΕΚΠΑ και υποκριτική στη δραματική σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή». Έκανε πρακτική σαν βοηθός σκηνοθέτη σε παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου (με τον Στάθη Λιβαθινό και τη Μαρία Λουίζα Παπαδοπούλου). Έχει εργαστεί ως θεατρολόγος στην ιδιωτική εκπαίδεση, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Εργάστηκε για το πρόγραμμα «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών» σε σχολεία με υψηλά ποσοστά μεταναστών.

Eκπαιδεύτρια Life Skills Ράνια Ντανάκα

Ισμήνη Πρωΐου

Η Ισμήνη Πρωΐου σπούδασε Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο. Παρακολούθησε διετές βιωματικό σεμινάριο στο Θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου με θέμα την Θεατρική Αγωγή. Εργάστηκε στα προγράμματα «Θεατρική αγωγή ως μέσο ένταξης αλλοδαπών μαθητών σε ελληνικά σχολεία» και «Εκπαίδευση Αλλοδαπών & Παλιννοστούντων Μαθητών» στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Eκπαιδεύτρια Life Skills Ισμήνη Πρωΐου

Pages