Ένας νεαρός άνδρας και δύο νεαρές γυναίκες κουβεντιάζουν και γελούν

Σχετικά με το Life Skills

Το «Life Skills» είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης νέων που διοργανώνεται από το British Council με χρηματοδότηση της HSBC.

Έχει ως στόχο να εξελίξει τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων (18 έως 30 ετών) που βρίσκονται είτε εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης, ή κατάρτισης, είτε που επιθυμούν μια θετική αλλαγή σταδιοδρομίας στην καριέρα τους, ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Εκπαιδευτικά εργαστήρια

Είστε νέος/α 18 έως 30 ετών και βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης της επαγγελματικής σας ταυτότητας; Τότε πάρτε μέρος σε ένα από τα εργαστήριά μας!

Μέσα από αυτά οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τη μετάβαση την οποία βρίσκονται, να αναγνωρίσουν τις εμπειρίες και τα ενδιαφέροντα τους, να διευρύνουν την αντίληψη τους γύρω από την έννοια της κοινωνικής οικονομίας και τέλος να διαμορφώσουν ένα πλάνο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Τα εργαστήρια είναι βιωματικού χαρακτήρα, προσφέρονται δωρεάν και πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

Εγγραφές

Για να λάβετε μέρος σε μια από τις επόμενες σειρές εργαστηρίων για νέους, συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω εργαστήρια:

  • Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2023, 10.00–13.00
  • Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου 2023, 10.00–13.00
  • Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου 2023, 17.00–20.00
  • Παρασκευή 10 Μαρτίου και 17 Μαρτίου 2023, 17.00–20.00

Δηλώστε συμμετοχή

Οι εγγραφές των εργαστηρίων θα είναι ανοιχτές για περισσότερους από 1.700 νέους σε όλη την Ελλάδα.

Δίμηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση

Τρεις κύκλοι αμειβόμενης πρακτικής άσκησης θα διοργανωθούν σε όλη την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες:

  • θα αποκτήσουν νέες δεξιότητες
  • θα έχουν την ευκαιρία για δικτύωση
  • θα αποκτήσουν εμπειρία και θα εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους
  • θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδου των κοινωνικών επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων με κοινωνικό αποτύπωμα.

Παράλληλα, οι ωφελούμενοι της πρακτικής άσκησης θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στα «Start-up Bootcamps» μαζί με εκπροσώπους από την επιχείρηση που τους φιλοξενεί και να σχεδιάσουν από κοινού προϊόντα ή υπηρεσίες που επεκτείνουν τη συνεργασία τους.

Μέσα από το έργο στηρίζουμε τους νέους παρέχοντάς τους πρόσβαση σε θέσεις εργασίας ώστε να καταφέρουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Start-up Bootcamps

Θα υλοποιηθεί μια σειρά από «Start-up Bootcamps», όπου οι συμμετέχοντες θα βρεθούν μέσα ένα καινοτόμο περιβάλλον συνεργασίας και καινοτομίας μαζί με άλλους νέους υποψηφίους.

Θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε ομάδες, να αποκτήσουν εμπειρίες γνώσης και να συμμετάσχουν σε διαγωνιστικές δραστηριότητες. Θα συνεργαστούν για την εξεύρεση κοινωνικά επιχειρηματικών λύσεων με απώτερο σκοπό την συνολική θετική συνεισφορά.

Θα συναντήσουν επαγγελματίες του κλάδου των κοινωνικών επιχειρήσεων για να μοιραστούν τις ιδέες τους και να λάβουν πρακτική βοήθεια ώστε να τις κάνουν πραγματικότητα.

Σχετικά με το Life Skills

Το «Life Skills» φιλοδοξεί να επιφέρει πραγματικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, προωθώντας την εργασία σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, ως εναλλακτική και χωρίς αποκλεισμούς επιλογή καριέρας, για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω της διεξαγωγής δύο κύκλων πρακτικής άσκησης σε κοινωνικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις με κοινωνικό αποτύπωμα σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, θα διενεργηθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε «Start-up Bootcamps» ώστε να δοκιμάσουν στην πράξη τις επαγγελματικές ιδέες τους.

Στο τέλος του διετούς προγράμματος (Οκτώβριος 2021–Σεπτέμβριος 2023), οι νέοι θα έχουν αποκτήσει απασχολησιμότητα και επαγγελματικές δεξιότητες, καθώς και πρόσβαση σε θέσεις εργασίας. Το κυριότερο όμως είναι η ικανότητα τους να σχεδιάζουν ένα καλύτερο αύριο δημιουργώντας ένα πραγματικά θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία τους.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Βικτωρία Κυριάκη:

Τηλέφωνο 210 369 2337
Email Victoria.Kyriaki@britishcouncil.gr