Ένας νεαρός άνδρας και δύο νεαρές γυναίκες κουβεντιάζουν και γελούν

Σχετικά με το Life Skills

Το «Life Skills» είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης νέων που διοργανώνεται από το British Council με χρηματοδότηση της HSBC.

Έχει ως στόχο να εξελίξει τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων (18 έως 30 ετών) που βρίσκονται είτε εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης, ή κατάρτισης, είτε που επιθυμούν μια θετική αλλαγή σταδιοδρομίας στην καριέρα τους, ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Social hackathons

Προσκαλούμε νέους 18–30 ετών να λάβουν μέρος σε ένα από τα τρία διήμερα social hackathons που διοργανώνουμε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και διαδικτυακά, για όσους βρίσκονται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στόχος των social hackathons είναι να αποτελέσουν μία συμμετοχική διαδικασία μάθησης και σχεδιασμού, όπου οι νέοι/ες, σε συνεργασία με κοινωνικές επιχειρήσεις, θα διευρύνουν τους γνωσιακούς τους ορίζοντες, θα εξοικειωθούν με την κοινωνική οικονομία και το marketing και θα αναπτύξουν δεξιότητες που σχετίζονται με την ομαδικότητα, την επικοινωνία, τη διαχείριση χρόνου και την οργάνωση.

Οι ομάδες που θα σχηματιστούν σε κάθε hackathon θα δουλέψουν πάνω στη δημιουργία/βελτίωση ενός προϊόντος/υπηρεσίας με κοινωνικό αντίκτυπο και θα διεκδικήσουν χρηματικό έπαθλο αξίας €2.000 για την υλοποίηση της πρότασής τους ως ομάδα και μία ατομική δωροκάρτα αξίας €100 από κοινωνικές επιχειρήσεις.

Ημερομηνίες διεξαγωγής

 • Αθήνα
  Παρασκευή 26 Μαΐου (13.00–20.00) και Σάββατο 27 Μαΐου (10.00–18.00)
  Αιτήσεις έως την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, (23.59).
 • Διαδικτυακά
  Παρασκευή 9 Ιουνίου (13.00–20.00) και Σάββατο 10 Ιουνίου (10.00–18.00)
  Αιτήσεις έως την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, (23.59).
 • Θεσσαλονίκη
  Παρασκευή 16 Ιουνίου (13.00–20.00) και Σάββατο 17 Ιουνίου (10.00–18.00)
  Αιτήσεις έως την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, (23.59).

Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε την πρόσκληση συμμετοχής (PDF, 126 kb).

Για να λάβετε μέρος σε ένα από τα hackathons, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής:

Κάντε αίτηση

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Εκπαιδευτικά εργαστήρια

Είστε νέος/α 18 έως 30 ετών και βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης της επαγγελματικής σας ταυτότητας; Τότε πάρτε μέρος σε ένα από τα εργαστήριά μας!

Μέσα από αυτά οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τη μετάβαση την οποία βρίσκονται, να αναγνωρίσουν τις εμπειρίες και τα ενδιαφέροντα τους, να διευρύνουν την αντίληψη τους γύρω από την έννοια της κοινωνικής οικονομίας και τέλος να διαμορφώσουν ένα πλάνο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Τα εργαστήρια είναι βιωματικού χαρακτήρα, προσφέρονται δωρεάν και πραγματοποιούνται τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά.

Οι εγγραφές των εργαστηρίων θα είναι ανοιχτές για περισσότερους από 1.700 νέους σε όλη την Ελλάδα.

Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν.

Δίμηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση

Διοργανώνουμε κύκλο αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε όλη την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες:

 • θα αποκτήσουν νέες δεξιότητες
 • θα έχουν την ευκαιρία για δικτύωση
 • θα αποκτήσουν εμπειρία και θα εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους
 • θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδου των κοινωνικών επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων με κοινωνικό αποτύπωμα.

Παράλληλα, οι ωφελούμενοι της πρακτικής άσκησης θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στα «Start-up Bootcamps» μαζί με εκπροσώπους από την επιχείρηση που τους φιλοξενεί και να σχεδιάσουν από κοινού προϊόντα ή υπηρεσίες που επεκτείνουν τη συνεργασία τους.

Μέσα από το έργο στηρίζουμε τους νέους παρέχοντάς τους πρόσβαση σε θέσεις εργασίας ώστε να καταφέρουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Σχετικά με το Life Skills

Το «Life Skills» φιλοδοξεί να επιφέρει πραγματικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, προωθώντας την εργασία σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, ως εναλλακτική και χωρίς αποκλεισμούς επιλογή καριέρας, για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω της διεξαγωγής δύο κύκλων πρακτικής άσκησης σε κοινωνικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις με κοινωνικό αποτύπωμα σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, θα διενεργηθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε «Start-up Bootcamps» ώστε να δοκιμάσουν στην πράξη τις επαγγελματικές ιδέες τους.

Στο τέλος του διετούς προγράμματος (Οκτώβριος 2021–Σεπτέμβριος 2023), οι νέοι θα έχουν αποκτήσει απασχολησιμότητα και επαγγελματικές δεξιότητες, καθώς και πρόσβαση σε θέσεις εργασίας. Το κυριότερο όμως είναι η ικανότητα τους να σχεδιάζουν ένα καλύτερο αύριο δημιουργώντας ένα πραγματικά θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία τους.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Βικτωρία Κυριάκη:

Τηλέφωνο 210 369 2337
Email Victoria.Kyriaki@britishcouncil.gr