Πληροφορίες και συμβουλές για την ημέρα των εξετάσεων IELTS

Εάν δίνετε την εξέταση IELTS εξ αποστάσεως, από το σπίτι ή από οποιοδήποτε άλλο χώρο, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις απαιραίτητες τεχνικές προδιαγραφές στην ενότητα IELTS Online.

Οι παρακάτω πληροφορίες ισχύουν μόνο εάν δώσετε τις εξετάσεις IELTS σε εξεταστικό κέντρο.

Ίσως νιώθετε αγχωμένοι για την ημέρα των εξετάσεων IELTS. Προκειμένου η ημέρα των εξετάσεών IELTS να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά, έχουμε συγκεντρώσει κάποιες πληροφορίες και συμβουλές για το τι θα πρέπει να περιμένετε την ημέρα εκείνη.

Θα πρέπει να προσέλθετε έγκαιρα για την εξέταση IELTS. Αν προσέλθετε αργοπορημένοι, είναι πιθανό να μην σας επιτραπεί να δώσετε εξετάσεις. Θα λάβετε ένα email τουλάχιστον τρεις μέρες πριν τις εξετάσεις που θα σας ενημερώνει για την ώρα έναρξης των εξετάσεων.

Απενεργοποιήστε το κινητό σας και οποιεσδήποτε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Θα σας ζητηθεί να τις τοποθετήσετε μαζί με οποιαδήποτε άλλα προσωπικά αντικείμενα έξω από την αίθουσα εξετάσεων.

Αν έχετε ζητήσει να εφαρμοστούν ειδικές ρυθμίσεις λόγω αναπηρίας ή άλλης κατάστασης, θα γίνουν οι αντίστοιχες προσαρμογές για εσάς κατά την ημέρα των εξετάσεων. Επικοινωνήστε με το προσωπικό μας στο εξεταστικό κέντρο τρεις μήνες νωρίτερα.

Οι εξετάσεις Κατανόησης Προφορικού Λόγου (Listening), Κατανόησης Γραπτού Λόγου (Reading) και Παραγωγής Γραπτού Λόγου (Writing) έχουν διάρκεια 2 ωρών και 40 λεπτών και δεν πραγματοποιούνται διαλείμματα ανάμεσα στα μέρη του τεστ.

Η εξέταση Παραγωγής Προφορικού Λόγου (Speaking) διενεργείται την ίδια ημέρα με τις γραπτές εξετάσεις, την εβδομάδα πριν τις γραπτές εξετάσεις ή μία ημέρα μετά τις γραπτές εξετάσεις. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε την τελική ώρα και μέρα των προφορικών σας εξετάσεων μέσω του Συστήματος Εγγραφών εντός 48 ωρών πριν την γραπτή σας εξέταση.

Βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι και έχετε πάρει προκαταβολικά μαζί σας κάτι για να φάτε και να πιείτε. Δεν επιτρέπεται το φαγητό εντός της αίθουσας εξετάσεων. Επιτρέπεται να έχετε μαζί σας μόνο νερό σε διαφανές μπουκάλι.

Το British Council φροντίζει για την ασφάλειά σας

Η ασφάλεια στις εξετάσεις IELTS του British Council είναι πολύ σημαντική. Ως πρόσθετο μέτρο, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φωτογραφηθούν από το διοικητικό προσωπικό του IELTS κατά την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες φωτογράφησης που σας παρέχονται μετά την εγγραφή σας για τις εξετάσεις.

Όλα τα ρολόγια – ανεξάρτητα από το είδος και την ηλικία τους – δεν επιτρέπονται στην αίθουσα εξετάσεων. Θα πρέπει να αφήσετε το ρολόι σας μαζί με τα αντικείμενά σας στον ασφαλή χώρο αποσκευών. Θα υπάρχει ρολόι στην αίθουσα εξετάσεων.

Τι μπορώ να έχω μαζί μου στην αίθουσα των εξετάσεων;

Μπορείτε να έχετε:

 • το δελτίο ταυτότητας ή το διαβατήριό σας
 • ένα μολύβι και ένα στυλό – ένα μολύβι θα χρειαστεί για τις ενότητες της Κατανόησης Προφορικού Λόγου (Listening) και της Κατανόησης Γραπτού Λόγου (Reading)
 • μία ξύστρα και μία γόμα
 • ένα διαφανές μπουκάλι νερό.

Δεν επιτρέπεται να έχετε μαζί σας οτιδήποτε άλλο από τα παραπάνω στην αίθουσα των εξετάσεων.

Σημειώστε ότι δεν επιτρέπονται οι μαρκαδόροι υπογράμμισης και η διορθωτική ταινία/υγρό.

Τι θα κάνω με τα προσωπικά μου αντικείμενα την ημέρα των εξετάσεων;

Ένας ασφαλής χώρος θα είναι διαθέσιμος όπου θα πρέπει να αφήσετε όλα τα προσωπικά σας αντικείμενα. Το British Council δεν φέρει ευθύνη για την απώλεια ή την ζημιά των προσωπικών σας αντικειμένων στο εξεταστικό κέντρο. Επομένως, θα σας προτείναμε να αφήσετε στο σπίτι πολύτιμα αντικείμενα, όπως κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές.

Πότε ελέγχεται η ταυτότητά μου;

Το προσωπικό του εξεταστικού κέντρου IELTS θα ελέγξει την ταυτότητά σας μόλις προσέλθετε.

Σημείωση: Θα πρέπει να προσκομίσετε το ίδιο έγκυρο δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο που χρησιμοποιήσατε κατά την εγγραφή σας στις εξετάσεις. Δεν γίνονται δεκτά επικυρωμένα φωτοαντίγραφα αυτών.

Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο που δεν είναι έγκυρο ή έχει λήξει δεν γίνεται δεκτό. Αν δεν μπορέσετε να προσκομίσετε ένα έγκυρο δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, δεν θα μπορέσετε να δώσετε τις εξετάσεις.

Πότε θα φωτογραφηθώ για τις εξετάσεις από το προσωπικό;

Η φωτογράφησή σας γίνεται κατά την ημέρα των εξετάσεων και αποτελεί επιπλέον μέτρο ασφάλειας. Η φωτογραφία σας θα εμφανίζεται στο Έντυπο Αναφοράς Αποτελεσμάτων σας (Test Report Form).

Σε περίπτωση που χρειαστώ βοήθεια κατά τη διάρκεια των εξετάσεων;

Αν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, σηκώστε το χέρι σας.

Όταν εξετάζεστε στην ενότητα της Κατανόησης Προφορικού Λόγου (Listening), ελέγξτε ότι μπορείτε να ακούσετε καθαρά την ηχογράφηση. Σηκώστε αμέσως το χέρι σας και ενημερώστε τον επιτηρητή σε περίπτωση που δεν μπορείτε να ακούσετε την ηχογράφηση.

Σημείωση: Έχετε στη διάθεσή σας δέκα λεπτά μετά την ενότητα της Κατανόησης Προφορικού Λόγου (Listening) για να συμπληρώσετε το φύλλο απαντήσεων. Μετά την ενότητα της Κατανόησης Γραπτού Λόγου (Reading) δεν θα έχετε στη διάθεσή σας επιπλέον δέκα λεπτά. Βεβαιωθείτε κατά την ολοκλήρωση της κάθε ενότητας ότι έχετε γράψει τις απαντήσεις σας στο φύλλο απαντήσεων.

Αν χρειαστεί να επισκεφτείτε το μπάνιο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, σηκώστε το χέρι σας ώστε να σας αντιληφθεί ο επιτηρητής. Μην ενοχλείτε τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Τι συμβαίνει στο τέλος των εξετάσεων;

Παραμείνετε στη θέση σας μέχρι ο επιτηρητής να σας δώσει την άδεια να αποχωρήσετε από την αίθουσα.

Αν θεωρείτε ότι έχουν προκύψει τυχόν προβλήματα που ίσως επηρέασαν την επίδοσή σας, ενημερώστε τον επιτηρητή άμεσα.

Αν επιθυμείτε να γνωστοποιήσετε ένα πρόβλημα ή να καταθέσετε κάποιο παράπονο, ζητήστε από τον επιτηρητή να συμπληρώσετε το Έντυπο Παραπόνων για τους Υποψηφίους (Complaint Form for Candidates).

Είναι ασφαλής μία εξέταση Αγγλικών με το British Council; Έχω εγγραφεί για μία εξέταση. Ποια μέτρα προστασίας έχετε λάβει;

Η ασφάλεια των υποψηφίων και του προσωπικού μας είναι η πρoτεραιότητά μας. Πριν τις εξετάσεις σε όλα τα εξεταστικά μας κέντρα:

 • έχουμε διασφαλίσει πως ακολουθούνται όλες οι οδηγίες σύμφωνα με τις συμβουλές των αρμόδιων αρχών και τις πολιτικές του British Council
 • εκπαιδεύουμε το προσωπικό των εξεταστικών μας κέντρων ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένο για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει και πώς να προετοιμαστεί για την άφιξη των υποψηφίων.

Για την ασφάλεια και προστασία όλων:

 • τα εξεταστικά μας κέντρα καθαρίζονται πριν από κάθε εξέταση
 • στις εξετάσεις IELTS on computer, ο εξοπλισμός αποστειρώνεται πριν από κάθε εξέταση
 • το προσωπικό μας φοράει μάσκα ή προστατευτικό κάλυμμα προσώπου
 • παρακαλούμε να φοράτε μάσκες για όσο παραμένετε στους κοινόχρηστους χώρους και να διατηρείτε απόσταση ενάμιση μέτρου
 • εάν επιθυμείτε μπορείτε να φοράτε γάντια latex, αν και η χρήση τους δεν είναι υποχρεωτική
 • θα υπάρχουν αντισηπτικά στους χώρους των εξετάσεων και σας παροτρύνουμε να τα χρησιμοποιείτε συχνά για να διασφαλίσουμε τη διεξαγωγή των εξετάσεων σε έναν ασφαλή χώρο
 • δεν θα παρέχουμε στυλό και μολύβια στους υποψηφίους μας, αλλά θα τους ζητήσουμε να φέρουν δική τους γραφική ύλη την ημέρα των εξετάσεων.