Τι είναι η εξετάση IELTS Online και πώς λειτουργεί;

Εάν χρειάζεται να δώσετε εξέταση IELTS Academic, μπορείτε να τη δώσετε από την άνεση του σπιτιού σας ή από οποιονδήποτε άλλο χώρο με αξιόπιστη σύνδεση στο Internet. Η μορφή και η διάρκεια της εξέτασης είναι ακριβώς το ίδιo όπως για την  εξέταση Academic που διεξάγεται σε κάποιο εξεταστικό κέντρο. Η εξέτασή σας για την παραγωγή προφορικού Λόγου (Speaking) θα πραγματοποιηθεί με έναν εκπαιδευμένο εξεταστή IELTS μέσω βιντεοκλήσης.

Μπορείτε να δώσετε την εξέταση  IELTS Online χρησιμοποιώντας τον δικό σας επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή. Στο σύστημα εξετάσεων IELTS Online χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός ανθρώπινου παράγοντα και τεχνητής νοημοσύνης για να διασφαλιστεί η εξ αποστάσεως επιτήρηση των διαδικτυακών εξετάσεων.

Πριν δώσετε την εξέταση, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το λογισμικό Inspera Exam Portal, η οποία είναι η  πλατφόρμα μέσω της οποίας πραγματοποιούνται οι εξετάσεις IELTS Online.

Συνιστούμε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αυτή μία ημέρα πριν από την εξέτασή σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά. Θα λάβετε έναν σύνδεσμο για τη λήψη του λογισμικού μέσω email.

Έχουμε συγκεντρώσει διάφορα εκπαιδευτικά βίντεο που καλύπτουν τις  διαφορετικές πτυχές του IELTS Online τεστ. Αυτά τα βίντεο παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη  ρύθμιση του χώρου, την προσαρμογή των ρυθμίσεων της οθόνης σας για τις τις ενότητες του τεστ και ένα εγχειρίδιο που εξηγεί πώς λειτουργεί το λογισμικό του τεστ.

Αποτελέσματα εξετάσεων

Θα λάβετε τα αποτελέσματά σας μεταξύ 6–8 ημερολογιακών ημερών μετά τη διενέργεια της εξέτασης.

Αναγνώριση

Οι εξετάσεις IELTS Online είναι ευρέως αναγνωρισμένες από πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς υπηρεσιών εκπαίδευσης.

Πριν κάνετε κράτηση για τη συμμετοχή σας στην εξέταση, επικοινωνήστε με τον οργανισμό ή το πανεπιστήμιο  που θα υποβάλλετε αίτηση, προκειμένου να επιβεβαιώσετε ότι δέχεται τον τύπο εξέτασης που επιλέγετε.

Οι εξετάσεις IELTS Online δεν γίνονται δεκτές από τις μεταναστευτικές αρχές.

Βασικές απαιτήσεις

 • Πρέπει να είστε 18 ετών και άνω
 • Έγκυρο διαβατήριο (έγχρωμο)
 • Πρόσβαση σε ιδιωτικό, καλά φωτιζόμενο χώρο
 • Χρονικό διάστημα δύο ωρών και πενήντα λεπτών χωρίς διακοπές
 • Αξιόπιστη σύνδεση στο Internet (συνιστώμενη ταχύτητα λήψης: 2 Mbps/ταχύτητα αποστολής: 1 Mbps)
 • Επιτραπέζιος ή φορητός υπολογιστής (δεν είναι δυνατή η συμμετοχή στις εξετάσεις με χρήση tablet ή κινητού τηλεφώνου)
 • Tablet ή κινητό τηλέφωνο για σάρωση του χώρου κατά τον αρχικό έλεγχο πριν από την έναρξη των εξετάσεων
 • Απαραίτητη η λήψη της εφαρμογής Inspera Exam Portal πριν από την ημέρα των εξετάσεων

Τεχνικές απαιτήσεις 

Οι περισσότεροι υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows και Mac είναι κατάλληλοι για συμμετοχή στις εξετάσεις IELTS Online. Για να συμμετάσχετε στις εξετάσεις IELTS Online, συνιστούμε να ανατρέξετε στις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές, στις οποίες περιλαμβάνονται:

 • ταχύτητα σύνδεσης στο Internet
 • μοντέλο και λειτουργικό σύστημα υπολογιστή
 • λήψη λογισμικού Inspera Exam Portal
 • ενημερώσεις προγράμματος περιήγησης στο Internet.

Ανατρέξτε στην πλήρη λίστα τεχνικών απαιτήσεων στην ιστοσελίδα μας Take IELTS.

Απαιτήσεις ασφάλειας

Η ισχυρή ασφάλεια έχει πρωταρχική σημασία για τις εξετάσεις IELTS και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε μέτρα ασφάλειας για τις εξετάσεις IELTS Online:

 • Πολλαπλοί έλεγχοι ταυτότητας – Πραγματοποιούνται έλεγχοι ταυτοποίησης με χρήση λογισμικού αναγνώρισης ατόμου και προσώπου.
 • Ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον – Μόλις ξεκινήσει η εξέταση, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα κλειδωθεί και δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε κανέναν άλλον ιστότοπο εκτός από την πλατφόρμα της εξέτασης.
 • Έλεγχος λογοκλοπής – Για ανίχνευση πιθανής απομνημόνευσης απαντήσεων.
 • Επιτήρηση μέσω ανθρώπινου παράγοντα και συστήματος τεχνητής νοημοσύνης – Θα επιτηρείστε μέσω της κάμερας του υπολογιστή σε όλη τη διάρκεια της εξέτασής σας.

Προετοιμασία για τις εξετάσεις IELTS Online

Μπορείτε να εξοικειωθείτε με τη μορφή της εξέτασης IELTS Online με τις δωρεάν εξετάσεις εξάσκησης και εξοικείωσης.

Επίσης, στην ενότητα προετοιμασίας μπορείτε να βρείτε δωρεάν υλικό προετοιμασίας, που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε όσο το δυνατόν καλύτερα για την εξέταση IELTS που θα δώσετε.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι