Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο

Ένα σημαντικό μέρος της κληρονομιάς του προγράμματος Transforming Future Museums είναι η δικτύωση και η ανταλλαγή διεθνών πρακτικών με συνεργάτες μας στο εξωτερικό. Οι Έλληνες επαγγελματίες των μουσείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Βρετανία και να παρακολουθήσουν συνέδρια και να μοιραστούν εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές με τους βρετανούς συναδέλφους τους στο χώρο των μουσείων και της πολιτιστικής κληρονομίας.

Επισκέψεις μελέτης στη Βρετανία

Το πρόγραμμα θα προσφέρει σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων μία διεθνή περιοδεία μελέτης, διάρκειας μίας εβδομάδας, η οποία θα συνδυάζει ένα εξατομικευμένο, επιμελημένο πρόγραμμα επισκέψεων σε μουσεία και συναντήσεις με εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας καθώς και την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα από τα σημαντικότερα εκδηλώσεις της Βρετανίας.

Το International Study Tour θα προσφέρει δέκα συμμετέχοντες από το IMA 2016 και το IMA 2017 μια επίσκεψη σε ένα διεθνές συνέδριο πέντε ημερών στο Λονδίνο, που θα συνδυάζει ένα εξατομικευμένο, επιμελημένο πρόγραμμα επισκέψεων σε μουσεία και ειδικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, καθώς και την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις μουσείων και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης – το συνέδριο MuseumNext (18–20 Ιουνίου 2018), μια μεγάλη διάσκεψη για το μέλλον της μουσεία και μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των ηγετών των ευρωπαϊκών μουσείων και των προοδευτικών στοχαστών στον τομέα του μουσείου. Το συνέδριο, το οποίο ιδρύθηκε το 2009, έχει καθιερωθεί ως πλατφόρμα για την ανάδειξη της βέλτιστης πρακτικής σήμερα για να καθοδηγήσει το μουσείο του αύριο.

Αδελφοποίηση μουσείων: Ανταλλαγή επαγγελματιών μουσείων και πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα και τη Βρετανία

Με έμφαση στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ένα περιφερειακό/τοπικό μουσείο ή μια οργάνωση πολιτιστικής κληρονομιάς στην τοπική κοινότητα και στην τοπική οικονομία, το πρόγραμμα ευελπιστεί να συνδέσει μουσεία που βρίσκονται έξω από τις πρωτεύουσες και στις δύο χώρες, για να ανταλλάξουν γνώσεις και καλές πρακτικές σχετικά με την εμπλοκή της κοινότητας και τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να καλλιεργήσει μακροχρόνιες σχέσεις και ευκαιρίες για μελλοντική συνεργασία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής από ανοιχτό κάλεσμα για αιτήσεις, επιλέξαμε τα παρακάτω μουσεία να λάβουν μέρος σε αυτό το πρόγραμμα:

Αναμένουμε ότι το πρόγραμμα αδελφοποίησης θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου 2018.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Ντίνα Ντζιώρα:

Email Dina.Ntziora@britishcouncil.gr 
Τηλέφωνο 210 369 2358