Αφίσα British Council Βραβείο IELTS 2022

Η Φανή Αποσπόρη νικήτρια του Βραβείου IELTS 2022!

Το Βραβείο IELTS 2022, ύψους £10,000 δόθηκε και φέτος για όγδοη συνεχή χρονιά. To Βραβείο IELTS του British Council έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει έναν σπουδαστή υψηλού επιπέδου που έχει κίνητρο να αναπτύξει την καριέρα του/της και που έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει στην κοινωνία με όσα αποκόμισε από την εμπειρία των σπουδών του/της.

Η διαδικασία αιτήσεων διήρκεσε τέσσερις μήνες με σχεδόν 100 αιτούντες να έχουν επιτυχημένες αιτήσεις που πληρούσαν τα δεδομένα κριτήρια.

Μετά από το στάδιο της προεπιλογής με λεπτομερή αξιολόγηση όλων των κριτηρίων και των προσωπικών δηλώσεων, πέντε επιλαχόντες επιλέχθηκαν για να προχωρήσουν στο στάδιο της προσωπικής συνέντευξης με αντιπροσώπους της ομάδας του IELTS και Εκπαίδευσης του British Council.

Από το τελικό στάδιο αξιολόγησης η Φανή Αποσπόρη επιλέχθηκε ως η νικήτρια του όγδοου Βραβείου IELTS. Η Φανή θα παρακολουθήσει το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 το μεταπτυχιακό MSc Literature and Modernity: 1900 to the Present στο πανεπιστήμιο της επιλογής της, στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (The University of Edinburgh), στη Σκωτία. Το British Council με το IELTS Award 2022, ύψους £10,000, θα καλύψει μέρος των διδάκτρων των σπουδών της.

Η Φανή είναι απόφοιτος Ελληνικής και Αγγλικής Φιλολογίας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας . Διάλεξε να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό MSc Literature and Modernity: 1900 to the Present στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου γιατί θεωρεί ότι η ‘λογοτεχνία είναι ένας καταλύτης στον πρακτικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και ένας από αυτούς τους βασικούς κλάδους που προσπάθησαν να ρίξουν φως στην «ανθρώπινη κατάσταση»’.

 Μέσω του μεταπτυχιακού αυτού, η Φανή, φιλοδοξεί να ερευνήσει σε βάθος την αλληλεπίδραση της λογοτεχνίας με την ψυχογεωγραφία και να ανακαλύψει τρόπους με τους οποίους η λογοτεχνία μπορεί να λειτουργήσει σαν εργαλείο θεραπείας σε ψυχολογικές διαδικασίες. Όπως ανέφερε «Πιστεύω ότι αυτό το μάθημα αποτελεί μια εξαιρετική βάση για την πραγματοποίηση των μελλοντικών μου φιλοδοξιών που επικεντρώνονται γύρω από την εφαρμογή της λογοτεχνίας στην κοινωνία».

Ως νικήτρια του Βραβείου IELTS 2022, η Φανή θα λειτουργήσει σαν πρέσβης μέσα στην κοινότητα του IELTS, ώστε να δικτυωθεί και να μοιραστεί την εμπειρία του με άλλους φοιτητές που επιθυμούν να κάνουν ανώτατες σπουδές.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι