Ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, νικητής του Βραβείου IELTS 2019
Ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, νικητής του Βραβείου IELTS 2019

Το Βραβείο IELTS 2019 έχει φέτος δύο νικητές!

Το Βραβείο IELTS 2019 δόθηκε και φέτος για πέμπτη συνεχή φορά. Το Βραβείο IELTS του British Council έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει έναν σπουδαστή υψηλού επιπέδου που έχει κίνητρο να αναπτύξει την καριέρα του/της και που έχει την δυνατότητα να συνεισφέρει στην κοινωνία με όσα αποκόμισε από την εμπειρία των σπουδών του/της.

Η διαδικασία αιτήσεων διήρκησε έξι μήνες με περισσότερους από 370 αιτούντες να έχουν επιτυχημένες αιτήσεις που πληρούσαν τα δεδομένα κριτήρια. Μετά από το στάδιο της προεπιλογής με λεπτομερή αξιολόγηση όλων των κριτηρίων και των προσωπικών δηλώσεων, πέντε επιλαχόντες επιλέχθηκαν για να προχωρήσουν στο στάδιο της προσωπικής συνέντευξης με αντιπροσώπους της ομάδας του IELTS και Εκπαίδευσης του British Council.

Από το τελικό στάδιο αξιολόγησης ο Θεόδωρος Χρονόπουλος επιλέχθηκε ως ο νικητής του πέμπτου Βραβείου IELTS. Ο Θεόδωρος θα παρακολουθήσει το ακαδημαϊκό έτος 2019–20 Μεταπτυχιακό στο Μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο της επιλογής του, το Πανεπιστήμιο Erasmus του Ρότερνταμ στην Ολλανδία. Το Βραβείο IELTS 2019 και το British Council θα καλύψει τα δίδακτρα των σπουδών του.

Ο Θεόδωρος έχει ενεργή παρουσία στη μουσική βιομηχανία ως ράπερ, μουσικός, στιχουργός, μουσικός παραγωγός και ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρείας. Αντιλαμβάνεται τη μουσική ως προϊόν που μπορεί να διασκεδάσει, αλλά και να προσφέρει τροφή για σκέψη στους ακροατές. Το όραμά του είναι να υποστηρίξει ταλαντούχους καλλιτέχνες να γίνουν η φωνή της γενιάς τους και να προσφέρουν, όχι μόνο ψυχαγωγία, αλλά και κριτική σκέψη μέσω ποιοτικής μουσικής που σίγουρα μπορεί να έχει θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Μαρία Βασιλάκη, επιλαχούσα του Βραβείου IELTS 2019
Μαρία Βασιλάκη, επιλαχούσα του Βραβείου IELTS 2019

Φέτος, εκτός από την καταβολή των διδάκτρων του νικητή στο πανεπιστήμιο της επιλογής του, το British Council αποφάσισε να διαθέσει μέρος του εναπομείναντος ποσού των £10.000 στην Μαρία Βασιλάκη, η οποία επελέγη δεύτερη στη διαδικασία επιλογής, για την πληρωμή των διδάκτρων των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Βρετανία. Η Μαρία θα παρακολουθήσει Μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο.

Η Μαρία στοχεύει σε ένα διεθνές επίπεδο, όπου θα είναι σε θέση να προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Το έντονο ενδιαφέρον της είναι στον νομικό τομέα του διεθνούς δικαίου όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, και τα πιθανά νομικά ζητήματα που προκύπτουν από τη σχέση τους με τα ανθρώπινα δικαιώματα (δηλαδή το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή).

Ως νικητές του Βραβείου IELTS 2019, ο Θεόδωρος και η Μαρία θα λειτουργήσουν σαν πρεσβευτές μέσα στην κοινότητα του IELTS, ώστε να δικτυωθούν και να μοιραστούν την εμπειρία του με άλλους φοιτητές που επιθυμούν να κάνουν ανώτατες σπουδές.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι