Στο πλαίσιο του Stronger Together, το πρόγραμμα για την Τεχνητή Νοημοσύνη στοχεύει στην ανάπτυξη εξειδικευμένων δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τους νέους να σχεδιάσουν λύσεις που ανταποκρίνονται στις κοινωνικές και κλιματικές προκλήσεις βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η τεχνητή νοημοσύνη θεωρείται μια τεχνολογία που έχει τη δύναμη να λύσει κάποιες από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και το κατά πόσο αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τη διαμόρφωση λύσεων σε πραγματικά προβλήματα. Είναι ένα πεδίο στο οποίο θα κληθούν να δράσουν, να επηρεάσουν τους άλλους και να στηρίξουν την ευρύτερη κοινωνία. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να εργαστούμε σε ένα τομέα που θα επιτρέψει στους νέους να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προόδου και να επιφέρουν θετικό αντίκτυπο μέσω της κοινωνικής τους δράσης.

Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνει το πρόγραμμά για το 2022 είναι:

  • διαδικτυακά focus groups, Οκτώβριος και Νοέμβριος 2022 
  • δια ζώσης hackathons σε Κύπρο, Ελλάδα και Ουγγαρία, τέλη Οκτωβρίου/αρχές Δεκεμβρίου 2022
  • διαδικτυακή ημερίδα, Δεκέμβριος 2022

Focus Groups

Τα focus groups θα διεξαχθούν διαδικτυακά με στόχο να δημιουργήσουν ευκαιρίες για διάλογο ανάμεσα σε νέους σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για το κοινό καλό και να τους επιτρέψουν να αποτυπώσουν τις απόψεις τους σε μια σειρά από συστάσεις. Αυτές οι συστάσεις θα παρουσιαστούν σε μια διαδικτυακή ημερίδα που θα φέρει σε επαφή τους νέους με εκπροσώπους από τον ακαδημαϊκό χώρο, τις επιχειρήσεις και την πολιτική.

To πρώτο μας διαδικτυακό focus group θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου Σεπτεμβρίου 2022, 13.00-15.00 ώρα Ελλάδας (12.00–14.00 CET).

Δηλώστε συμμετοχή

Hackathons

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διαδικτυακή ημερίδα

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι προσκλήσεις για τους συμμετέχοντες του δεύτερου focus group και των hackathons θα κοινοποιηθούν στην ιστοσελίδα μας και στη σελίδα μας στο Facebook τον Σεπτέμβριο του 2022.