Study in Europe with IELTS, image

Θέλετε να σπουδάσετε στην Ευρώπη; Το IELTS θα σας βοηθήσει να φτάσετε εκεί.

Γνωρίζατε ότι χιλιάδες προγράμματα πτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών σε όλη την Ευρώπη διδάσκονται πλήρως ή εν μέρει στα Αγγλικά; Πολλά ευρωπαϊκά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης - συμπεριλαμβανομένου μεγάλου αριθμού ιδιωτικών και κρατικών πανεπιστημίων - δέχονται το IELTS ως απόδειξη του επιπέδου σας στην αγγλική γλώσσα για σκοπούς εκπαίδευσης και την εισαγωγή σας στο πανεπιστήμιο.

Το IELTS είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και αποδεκτό από πολλά πανεπιστήμια που προσφέρουν μαθήματα που διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σπουδές στο εξωτερικό ή/και στη χώρα σας.

Οι εργοδότες, ακαδημαϊκά ιδρύματα και οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη αποδέχονται επίσης το IELTS ως απόδειξη του επιπέδου σας να κατανοείτε, να διαβάζετε, να γράφετε και να μιλάτε Αγγλικά.

Το IELTS είναι αποδεκτό για σκοπούς εκπαίδευσης και μετανάστευσης σε όλο τον κόσμο – η επιτυχία ξεκινά με το IELTS.

Δείτε που γίνεται αποδεκτό το IELTS στην Ευρώπη.

Σπουδές στην Ολλανδία

Γνωρίζατε ότι η Ολλανδία συνεχίζει να συγκαταλέγεται στις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στην πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα της Έκθεσης της Παγκόσμιας Ημέρας Ευτυχίας 2023;

Διαθέτει επίσης εξαιρετικές συνδέσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δίνοντάς σας την ελευθερία να ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Με πολλούς προορισμούς για να διαλέξετε, μπορείτε να περάσετε το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο, το Παρίσι ή τις Βρυξέλλες. 

Δεν μιλάτε ολλανδικά; Μην ανησυχείτε! Το 95% του πληθυσμού μιλάει Αγγλικά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολη η επικοινωνία και υπάρχουν πολλά προγράμματα (πάνω από 2,000) που διδάσκονται στα Αγγλικά στα πανεπιστήμια της Ολλανδίας.

Οι Ολλανδοί προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και είναι γνωστοί για τη διαδραστική και μαθητοκεντρική τους προσέγγιση στη διδασκαλία, που σημαίνει ότι οι μαθητές αναπτύσσουν ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, από την επίλυση προβλημάτων έως τη δημιουργική σκέψη.

Δείτε που γίνεται αποδεκτό το IELTS στην Ολλανδία.

Σπουδές στη Γερμανία

Στη Γερμανία προσφέρει πολλές πολιτιστικές εμπειρίες, από το Octoberfest στο Μόναχο, το καρναβάλι στην Κολωνία, μέχρι τα ιστορικά μνημεία στο Βερολίνο, υπάρχει κάτι για όλους. 

Αν επιλέξετε να σπουδάσετε στη Γερμανία, μπορείτε να επωφεληθείτε από την κεντρική της θέση στην Ευρώπη και να ταξιδέψετε χωρίς βίζα σε ολόκληρη τη ζώνη Σένγκεν. Είναι επίσης μία χώρα με χαμηλό κόστος ζωής για τους διεθνείς φοιτητές, καθώς τα δημόσια πανεπιστήμια δεν χρεώνουν δίδακτρα, παρά μόνο μικρά διοικητικά ή εξαμηνιαία τέλη.

Πολλά γερμανικά πανεπιστήμια, ιδίως τα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών, δίνουν έμφαση στην πρακτική μάθηση και συνεργάζονται με επιχειρήσεις για να προσφέρουν στους φοιτητές τους πραγματική εργασιακή εμπειρία και πρακτική άσκηση, διασφαλίζοντας ότι οι απόφοιτοί τους είναι προετοιμασμένοι για τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Το IELTS είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τεστ και είναι αποδεκτό ως απόδειξη του επιπέδου της αγγλικής γλώσσας στα γερμανικά πανεπιστήμια. 

Δείτε που γίνεται αποδεκτό το IELTS στη Γερμανία.

Σπουδές στη Γαλλία

Η εξερεύνηση της Γαλλίας ως φοιτητές μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια παγκόσμια προοπτική και να εκτιμήσετε άλλους πολιτισμούς και την ιστορία. Φημισμένη για τον πολιτισμό, την κουζίνα, την τέχνη και τη νυχτερινή ζωή της, αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τους διεθνείς φοιτητές. 

Διαθέτει επίσης εξαιρετικές συνδέσεις με κοντινές χώρες, προσφέροντάς σας την ευκαιρία να εξερευνήσετε περισσότερες περιοχές της Ευρώπης και όχι μόνο. Όσον αφορά την εκπαίδευση, η Γαλλία προσφέρει μια εξαιρετική πολυπολιτισμική και κοινωνική εμπειρία σπουδών με περισσότερα από 1,600 διαθέσιμα προγράμματα σπουδών στα Αγγλικά. 

Το IELTS αναγνωρίζεται από κορυφαία γαλλικά πανεπιστήμια, ιδιωτικά κολέγια και άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και από ιδιωτικούς εργοδότες και κυβερνητικούς φορείς (συμπεριλαμβανομένου του ΑΣΕΠ) ως αξιόπιστος δείκτης της ικανότητας ενός ατόμου να επικοινωνεί στα Αγγλικά. 

Δείτε που γίνεται αποδεκτό το IELTS στη Γαλλία.

Σπουδές στην Ιταλία

Οι φοιτητές που επιλέγουν να σπουδάσουν στην Ιταλία θα απολαύσουν νόστιμο φαγητό, πολιτισμό, ιστορία, καθώς και ένα φιλικό περιβάλλον. Τα ταξίδια στη χώρα είναι εύκολα και σχετικά φθηνά, επιτρέποντάς σας να ανακαλύψετε τις όμορφες ακτές της Ιταλίας ή να απολαύσετε μεγάλες πόλεις όπως η Ρώμη, το Μιλάνο, την Νάπολη και την Βενετία, με τρένο ή λεωφορείο.  

Η Ιταλία είναι ένας σπουδαίος διεθνής προορισμός σπουδών και είναι γνωστή ως εκπαιδευτικός κόμβος της Ευρώπης. Τα πανεπιστήμια σε μεγάλες πόλεις όπως η Ρώμη, η Μπολόνια, το Μιλάνο και η Φλωρεντία προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων που διδάσκονται στα Αγγλικά. Οι σπουδαστές μπορούν ακόμη και να επιλέξουν να σπουδάσουν σε τμήματα με συνδυασμό μαθημάτων στα Αγγλικά και τα Ιταλικά. 

Το IELTS μπορεί να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας να σπουδάσετε στην Ιταλία.

Δείτε που γίνεται αποδεκτό το IELTS στην Ιταλία.

Σπουδές στην Ισπανία

Η Ισπανία είναι μια μοναδική και ποικιλόμορφη χώρα με ένα από τα καλύτερα κλίματα στον πλανήτη. 

Οι Ισπανοί είναι γνωστοί για τη φιλική και φιλόξενη φύση τους, γεγονός που καθιστά την Ισπανία ένα εξαιρετικό μέρος για τους διεθνείς φοιτητές που αναζητούν ένα σπίτι μακριά από τη χώρα τους. 

Με 76 πανεπιστήμια, 45 εκ των οποίων λειτουργούν υπό κρατική διαχείριση, η Ισπανία προσφέρει πολλές επιλογές για τους διεθνείς φοιτητές. Η καινοτόμος και επιχειρηματική της προσέγγιση στη διδασκαλία την καθιστά δημοφιλή προορισμό για σπουδές στο εξωτερικό, προσελκύοντας σχεδόν 100,000 διεθνείς φοιτητές κάθε χρόνο.

Σκέφτεστε να σπουδάσετε στην Ισπανία; Το IELTS μπορεί να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας. 

Δείτε που γίνεται αποδεκτό το IELTS στην Ισπανία.